Nicolae Bancioiu a anuntat ca doar unul dintre el si Ecaterina Andronescu va mai candida pentru functia de presedinte executiv si vor face anuntul in sala, daca vor fi lasati sa vorbeasca, transmite News.ro.

"Eu cred ca secretarul general al partidului ar trebui sa se gandeasca foarte serios la imaginea pe care o lasa acest Congres. Oamenii trebuie sa inteleaga ca doar unul dintre noi va candida. Problema este ca pana sa ajungem acolo ar fi trebuit sa vorbim. Acum inteleg ca avem o binemeritata pauza", a declarat Nicolae Banicioiu.

"Eu cu doamna Andronescu nu vom candida pe aceeasi functie", le-a spus Banicioiu jurnalistilor.

"Suntem oameni seriosi si stim foarte bine ce avem de facut. Va candida doar unul. Ne-am facut o strategie foarte buna", a sustinut Banicioiu, aflat alaturi de Ecaterina Andronescu.

"Pentru mine, cel mai important este cum se incheie acest congres din punct de vedere al imaginii publice pe care o lasa PSD. Dincolo de oricare dintre noi, conteaza ce mesaj dam celor de dincolo de zidurile acestui palat. Mi-as dori sa nu inceapa voturile pana cand cei care candidam ne spunem punctele de vedere, cum vedem noi desfasurata politica PSD, cum vedem actiunile acestui partid si cum ii slujim pe oamenii care ne-au votat. Daca acum se dau voturile si se voteaza, imaginea este nefericita - cum una spunem si alta facem. O sa anuntam de la microfonul de pe scena cine se retrage", a spus la randul ei Ecaterina Andronescu.

"Daca ei au inteles sa faca un simulacru de alegeri, atunci pot face orice, dar singuri. Noi ramanem membri de partid", a completat Banicioiu.

La aceasta ora, dupa discursul de o ora si jumatate al lui Liviu Dragnea si dupa discursul premierului Viorica Dancila, la congres s-a luat o pauza.

Desi in program era prevazut ca vor sustine discursuri si candidatii, pentru a-si sustine candidaturile, la acest moment nu e clar daca se va mai intampla acest lucru, fiind posibil sa se treaca direct la alegeri.