Senatorul PSD Claudiu Manda a afirmat, sambata, referindu-se la protestatarii din fata Salii Palatului, unde are loc Congresul extraordinar al PSD, ca oamenii au dreptul sa protesteze, dar intr-un cadru legal, scrie Agerpres. In context, el a dat exemplul Germaniei, "unde e democratie", dar manifestantii "au fost luati cu jeturi de apa" intr-o situatie similara.

Claudiu MandaFoto: Agerpres

"In Germania s-a intamplat asa, au fost alegeri intr-o sala, asa cum prevedea legea. Afara, cei care au huiduit au fost luati cu jeturi de apa. Nu am facut o sugestie, am spus ce e in Germania, unde e democratie. Au libertatea sa protesteze, dar intr-un cadru legal", a detaliat seful Comisiei de supraveghere a SRI, la Sala Palatului.

***

Sute de persoane protesteaza sambata vizavi de Sala Palatului, unde are loc Congresul extraordinar al PSD, in fata lor fiind desfasurat un cordon de jandarmi.

In cursul diminetii, trei dintre protestatari au fost ridicati de fortele de ordine, dusi la sectia de politie pentru tulburarea ordinii si linistii publice si amendati.

Protestatarii au scandat "Hotii", "Dragnea nu uita, Romania nu-i a ta", "Condamnat penal, mars la tribunal", "PSD, ciuma rosie", "Justitie, nu coruptie", "Liviu Dragnea ai ajuns tradatorul neamului", scrie News.ro.

Unii dintre manifestanti au venit cu portavoce, astfel ca scandarile s-au auzit in cladirea Salii Palatului.

Multi delegati la congres au iesit la ferestre pentru a vedea ce se intampla.