Eurodeputatul PSD Răzvan Popa transmite, intr-un comunicat de presa citat de Agerpres, ca Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, minte Comisia Europeană despre situaţia din România, iar recomandarile sunt inacceptabile. Pozitia europarlamentarului vine dupa ceGunther Krichbaum a scrisca "in ultimele zile au fost facute public înregistrari audio cu scopul de a distruge credibilitatea procurorilor DNA", iar "orice atac asupra DNA și asupra Laurei Kövesi este, prin urmare, un atac asupra independenței sistemului judiciar și a luptei împotriva corupției".

De asemenea, presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag i-a cerut sefului Comisiei Europene ca "in cazul unor noi atacuri asupra independenței sistemului judiciar, ar trebui sa se ia în considerare inițierea procedurii de activare a articolului 7 din Tratatul UE".

Comunicatul eurodeputatului PSD:

"Domnul Krichbaum este cunoscut pentru două lucruri: pentru ostilitatea nedisimulată faţă de România, chiar ură aş spune şi pentru prietenia cu Monica Macovei, eurodeputatul român care a acţionat ani de zile la nivelul Parlamentului European doar împotriva intereselor naţionale. Chiar dacă pe fond atitudinea parlamentarului german nu surprinde, totuşi acţiunea de acum depăşeşte linii roşii pe care un politician dintr-un stat membru al UE nu ar trebui să le depăşească.

Domnul Krichbaum pur şi simplu minte în scrisoarea sa şi face Comisiei Europene recomandări inacceptabile pentru pedepsirea unui alt stat, bazându-şi aceste recomandări tocmai pe minciunile pe care le proferează către oficialii europeni. Cred că este timpul ca astfel de atitudini să aibă parte de reacţii ferme din partea României. România este un partener onest al tuturor ţărilor din Uniunea Europeană, o ţară care respectă celelalte state din UE. Este mai mult decât firesc, este obligatoriu să cerem reciprocitate".