Liviu Dragnea a acuzat luni DNA ca, prin refuzul de a-i da o copie in format electronic a dosarului sau, incearca sa nu ii ofere acces la acuzatii, astfel incat sa nu isi poata construi apararea "cum trebuie".

Seful PSD a reafirmat ca o copiere a dosarului in format fizic presupune un cost de 100.000 de lei.

"Nu stiu in ce alte cazuri s-a refuzat sa se dea dosar in format electronic. Inteleg ca DNA e o institutie care incearca sa faca venituri. In mod intentionat se doreste sa nu am acces la dosar si sa nu pot sa imi fac apararea cum trebuie, ceea ce nu ar fi o noutate", a comentat liderul PSD.

Duminica seara, intr-un interviu pentru Romania TV, Liviu Dragnea a anuntat ca a depus o plangere la DNA pe motiv ca institutia refuza sa ii dea in format electronic o copie a dosarului sau. El a spus ca i se ofera dosarul numai in forma scrisa, iar multiplicarea l-ar costa peste 100.000 de lei noi, in conditiile in care, sustine liderul PSD, singurul sau venit este indemnizatia de la Camera Deputatilor.

"Noi am depus o plangere la DNA zilele trecute, saptamana trecuta, pentru ca eu, practic, nu pot sa am acces la dosar. Sa va spun de ce, si nu numai la mine e problema asta - practica, din cate stiu, la parchet in general, este ca, atat timp cat dosarele sunt scanate, sunt pe un suport electronic, iti da un CD, un stick sau mai multe, pe care le platesti, care au costuri mici. Am facut solicitarea de la inceput si, din cate am inteles, nu numai eu, ci toti cei care suntem chemati pe acolo, sa ne puna la dispozitie dosarul in forma electronica. S-a refuzat si au zis ca numai in forma scrisa, care dureaza foarte mult si care costa foarte mult. Eu ca sa iau toate zecile sau vreo suta si ceva, nu stiu cate bibliorafturi sunt. Nu stiu cate ma privesc pe mine, dar trebuie sa le iau pe toate ca nu stiu ce-o fi pe acolo. Nu stiu ce alti denuntatori mincinosi mai apar. Ca sa iau o copie scrisa, in forma scrisa, pe hartie, ma costa peste un miliard de lei", a declarat Dragnea, citat de News.ro.