Presedintele UDMR Kelemen Hunor spune, joi, ca accepta scuzele publice exprimate de Mihai Tudose fata de comunitatea maghiara pentru declaratiile facute pe 10 ianuarie, cand fostul premier declara ca "daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag".

Kelemen HunorFoto: Agerpres

"Acceptam scuzele exprimate public de fostul premier, Mihai Tudose, care desi au fost formulate dupa decizia Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, reprezinta un gest de normalitate fata de comunitatea noastra.

Constatam totodata cu regret ca nici pana in acest moment, niciun politician al opozitiei nu s-a delimitat de afirmatiile fostului Premier prin care ameninta ca va flutura membrii ai unei minoritati daca acestia isi exprima identitatea prin simbolurile proprii", scrie Kelemen Hunor pe pagina sa de Facebook.

Reactia liderului UDMR vine dupa ceTudose si-a cerut scuze joi, tot pe Facebook:

"Doresc sa imi cer scuze public fata de orice comunitate sau membrii unei minoritati care in urma declaratiei mele ce a lasat loc de interpretari de incitare la ura sau violenta s-au simtit lezati. Aceasta interpretare nu este in acord cu valorile si principiile mele, respectiv dialogul si respectul reciproc intre comunitati si de a ma manifesta impotriva oricarei forme de intoleranta si incitare la ura."