Fostul premier Mihai Tudose si-a cerut scuze intr-o postare pe Facebook fata de membrii comunitatii maghiare dupa declaratia din 10 ianuarie de la Realitatea TV, cand a afirmat ca "daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo (Tinutul Secuiesc - n.red.), toti vor flutura langa steag". Tudose a mai spus ca pe 30 ianuarie a fost la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru a-si sustine punctul de vedere.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Si pe aceasta cale doresc sa imi cer scuze public fata de orice comunitate sau membrii unei minoritati care in urma declaratiei mele ce a lasat loc de interpretari de incitare la ura sau violenta s-au simtit lezati. Aceasta interpretare nu este in acord cu valorile si principiile mele, respectiv dialogul si respectul reciproc intre comunitati si de a ma manifesta impotriva oricarei forme de intoleranta si incitare la ura. A fost o lectie din care am invatat ca e mai multa nevoie de rigurozitate si atentie in exprimarea publica pentru a nu genera fara voie interpretari pe care nu mi le asum...", a scris Tudose pe Facebook.

"Prin declaratia in cauza am dorit sa-mi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectarii legii in domeniul folosirii insemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea functionarilor publici de a aplica legea in acest sens", a mai spus fostul premier.

Declaratia lui Mihai Tudose a fost o reactie la rezolutia semnata luni de cele trei formatiuni politice maghiare, UDMR, PPMT si PCM, privind obtinerea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc.