Presedintele PNL, Ludovic Orban, reaminteste UDMR pozitia Partidului Popular European, care a calificat noile legi ale justitiei drept "semne ale unei democratii bolnave" in Romania, si avertizeaza ca fara sprijinul minoritatii maghiare "modificarile legislative promovate de PSD-ALDE ar fi fost imposibil sau foarte dificil de adoptat".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Invederam aceasta pozitie oficiala a PPE si parlamentarilor UDMR, fara a caror sprijin modificarile legislative promovate de PSD-ALDE ar fi fost imposibil sau foarte dificil de adoptat", se arata intr-un comunicat semnat de liderul liberal.

PNL precizeaza ca "a actionat si va actiona la nivel parlamentar in acord cu obiectivele, valorile si principiile europene promovate de PPE, pentru sprijinirea luptei impotriva coruptiei, pentru independenta Justitiei si sustinerea statului de drept".

In opinia lui Orban, "Guvernul si majoritatea parlamentara PSD-ALDE ar face o mare greseala sa ignore avertismentul dat de presedintele PPE, intrucat acesta survine unei atente si ample analize asupra involutiilor din Romania".

"Partidul National Liberal considera ca situatia din tara noastra inca poate fi corectata pentru a nu ajunge intr-o postura similara Poloniei, dar pentru acest lucru actuala majoritate parlamentara trebuie sa abandoneze de urgenta agenda retrograda impotriva Justitiei", se arata in incheierea acestui comunicat.