Deputatul USR Stelian Ion a dat marti seara drumul la muzica in plina sedinta a Comisiei speciale conduse de Florin Iordache. Parlamentarul USR si-a justificat astfel decizia de a pune Bach si Requiem de Mozart astfel: "Domnule presedinte, aceasta comisie este o mascarada. V-am rugat la inceput sa suspendati sedinta si reluam dupa plen. Dumneavoastra va comportati ca si cum nu am exista. Mascarada trebuie sa fie insotita de note muzicale. In seara asta o sa ascultam Bach."

Deputat USR Stelian IonFoto: cdep.ro

Stelian Ion a protestat astfel fata de faptul ca Iordache a insistat ca in comisie sa fie discutate ultimele doua legi din pachetul PSD pentru justitie, desi plenul Senatului dezbate bugetul pe 2018.

Cand deputatul PSD Catalin Radulescu il apostrofa pentru pornirea muzicii, Stelian Ion a spus: "Va rog sa ma sanctionati. Doar sa nu scoateti mitraliera aia de la Revolutie, ca nu am omorat pe nimeni. Cred ca nu imi va fi rusine de-a lungul timpului sa ridic ochii din pamant".

Radulescu a continuat: "Domnule presedinte puteti sa ii cereti sa ne puna Vivaldi." Stelian Ion a replicat: "Nu, o sa fie Requiem, ca ati ingropat justitia."

"Să sune cineva la 112, să cheme un psihiatru", a mai spus Rădulescu.

Ulterior, dupa Requiem, Stelian Ion a pus piesa "Locul potrivit" de Guess Who.

Sedinta este in desfasurare, urmareste aici LIVETEXT si VIDEO

UPDATE În pauza de consultări, Stelian Ion a dat explicaţii pentru demersul USR.

"Este evident o simbolistică, este evident că s-a început îngroparea justiţiei. Şi practic asta este atmosfera din Parlament şi din întreaga ţară. Poate trăim în Românii diferite, poate că într-adevăr există o Românie a infractorilor şi o Românie a celor care vor să trăiască decent în ţara asta. Şi cei care vor să trăiască decent şi care nu sunt interesaţi să comită infracţiuni şi să fie apăraţi de justiţie atunci când se comit abuzuri, ei trăiesc în ultimele zile într-o atmosferă de doliu şi asta este semnificaţia melodiei. Totul a pornit de la o cerere absolut rezonabilă de a nu lucra în această şedinţă specială a Comisiei speciale în paralel cu plenul reunit, unde se discută legea bugetului şi unde avem obligaţia să fim prezenţi şi să dezbatem. Se încalcă toate regulamentele şi toate regulile în picioare pentru că vrea o anumită persoană sau vor două persoane să treacă nişte legi pe repede înainte şi să calce în picioare democraţia din România", a susţinut deputatul USR, care a menţionat că boxa adusă la Parlament o poartă mereu cu el în portbagajul maşinii, aşa cum poartă şi portavocea, potrivit Agerepres.