Judecatorul Curtii Constitutionale, Daniel Morar, a fost surprins la masa cu presedintele Comisiei speciale parlamentare pentru legile justitiei, deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justitiei. Fotografia a fost publicata pe Facebook de deputatul USR Emanuel Ungureanu, care a precizat ca a primit-o la randul sau de la cineva. Iordache a explicat pentru HotNews.ro ca s-au intalnit "intamplator", la restaurantul din Senat - Curtea Consitutionala are sediul langa Senat, in Palatul Parlamentului - si ca a durat aproximativ 30 de secunde. Fotografia a fost facuta astazi.

Daniel Morar si Florin IordacheFoto: Facebook - Emanuel Ungureanu

"Am luat masa in restaurantul Senatului, iar la plecare, l-am vazut (pe Daniel Morar, n.r.) si m-am oprit sa-l salut. La nivel de 10 secunde, sa saluti o persoana pe care o cunosti... Care e problema?" a spus Florin Iordache ulterior pentru News.ro.

La randul sau, Morar a explicat la Realitatea ca "nu e niciun motiv pentru speculatii".

"Judecatorul CCR, Daniel Morar, mi-a explicat, in exclusivitate pentru Realitatea TV, cum de s-a intalnit cu Florin Iordache, cel care conduce comisia speciala pentru legile justitiei. Judecatorul sustine ca a fost o intalnire neprogramata, ca nu s-au discutat teme de justitie si nu e niciun motiv pentru speculatii," a relatat jurnalista Ionela Arcan.

"E o fotografie de azi, de la restaurantul Senatului, unde mananc in fiecare zi. Nu era o intalnire programata", a spus Daniel Morar si pentru News.ro.

La masa cu cei doi se mai afla o femeie.

Ce scrie Emanuel Ungureanu ca explicatie pentru fotografie:

"Un fotograf amator a surprins astazi un cadru care m-a umplut de emotie.

Daniel Morar, judecator la Curtea Constitutionala, fost procuror sef DNA, schimba cu gesturi largi retete culinare cu deja celebrul "criminal in serie" al legilor Justitiei, Florin "Ciordache".

Sunt convins ca oamenii sunt amici vechi, discutau despre reteta de pus gogonele din Ardeal si despre reteta ghiveciului de praz culeasa de domnul Iordache din Caracal.

Imaginile par a fi din Restaurantul Rustic plasat in zona Senatului Romaniei.

Cum comentati frumoasa intamplare?"

UPDATE Jurnalistul Vlad Petreanu a publicat o alta fotografie de la intalnirea dintre cei doi, in care Iordache apare stand in picioare langa masa lui Morar si ii arata acestuia niste hartii.

Intalnirea dintre cei doi are loc la doua zile dupa ce Curtea Constitutionala a respins sesizarile USR si PNL cu privire la Hotararea Parlamentului nr. 69/2017 privind constituirea Comisiei speciale comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru legile Justitiei, si in contextul in care opozitia a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala legile justitiei.