Actualizat

Legile justitiei prind viteza - Statutul magistratilor a fost adoptat luni dupa-amiaza si ajunge deja la Senat in aceasta seara/ S-a votat si proiectul lui Iordache de modificare a Legii ANI - interdictiile aplicate parlamentarilor pentru conflict de interese pana in 2013 inceteaza de drept

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Luni, 11 decembrie 2017, 11:42 Actualitate | Politic


Proiectul de lege PSD-ALDE care modifica Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, ale carui amendamente au fost votate miercuri pana aproape de ora 23.00 in plenul Camerei Deputatilor, a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor luni dupa-amiaza, dupa sedinta solemna pentru Regele Mihai. Au fost 179 voturi "pentru" - PSD, ALDE si UDMR si 90 "impotriva" - PNL, USR si PMP, vot dat in timp ce deputatii USR fluierau in semn de protest.

De asemenea, s-a votat si controversatul proiect de modificare a Legii ANI, apartinand lui Florin Iordache, prin care interdictiile aplicate deputatilor si senatorilor pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Nationala de Integritate si care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in perioada 2007 - 2013 inceteaza de drept. Pentru acest proiect de lege au fost 167 voturi "pentru" si 90 impotriva. In acest caz, voturile UDMR au fost impartite - 8 pentru si 7 impotriva.

Decizia pentru a se face sedinta de vot final luni s-a luat la ora 13.30 in sedinta conducerii Camerei Deputatilor, la propunerea PSD.Live Text:

18.30
Intre timp, PSD  si ALDE nu au reusit sa isi impuna modificarile dorite la Regulamentul Camerei. Proiectul de hotarare a primit raport de respingere in comisia de regulament, votul reprezentantului UDMR Marton Arpad fiind impotriva acestor propuneri.

18.20 Cele doua legi adoptate astazi - modificarile la Legea ANI si modificarile la Statutul magistratilor - au fost inregistrate la Senat. Biroul permanent a stabilit ca pana joi sa se depuna amendamente de catre senatori, iar luni sa fie dat raportul - de comisia juridica respectiv de comisia speciala parlamentara. Cel mai probabil luni dupa-amiaza ambele vor fi votate de Senat.

17.34
Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.23/2017 privind plata defalcată a TVA - split TVA - se amana o zi. La solicitarea PSD s-a retrimis la comisie pentru o zi pentru "corelarea" cu toate legile in vigoare.

17.27
Va mai fi un vot final la ora 18.30, pentru restul de proiecte dezbatute pana atunci de pe ordinea de zi, asa incat marti nu mai este sedinta. In paralel cu plenul se reuneste comisia de regulament, amanata de la pranz, pentrua da raport pe modificarea la regulament propus de Florin Iordache, Marian Cucsa (ALDE) si Tudor Ciuhodaru (PSD). Proiectul de hotarare este pe ordinea de zi, insa asteapta acet raport.

17.15 Biroul permanent al Senatului este convocat deja pentru ora 18.00 pentru a inregistra cele doua proiecte de lege si a se da termen pentru amendamente pentru proiectul privind Statutul Magistratilor. Surse politice afirma ca cel mai probabil luni va intra la plenul Senatului.

17.12:
Vlase i-a taiat microfonul lui Cupsa intrucat acesta vorbea tot despre Statutul magistratilor si nu despre proiectul de pe ordinea de zi, legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonante

17.11: Turcan: "Tot ce ati facut dvs ne duce cu pasi repezi spre dictatura, puneti in pericol securitatea Romaniei, va sabotati singur propriul Guvern. Nu mai sunteti <<noaptea ca hotii>>, ci <<ziua in vazul tuturor>>."

Cupsa (PNL): "Dl vicepresedinte, v-ati purtat ca un dictator cu sapca."

17.02: Se da vot pentru modificarile la Statutul Magistratilor: 179 voturi "pentru", 90 "impotriva". Proiectul merge la Senat, camera decizionala.

17.01
In fluieratul din sala, se da vot pe Legea ANI: 167 voturi "pentru", 90 impotriva. Proiectul merge la Senat, camera decizionala.

17.00 Deputatii USR fluiera si bat in banci.

17.00
Turcescu: "Atunci cand doi iti spun ca esti beat, te duci si te culci. Domnule Dragnea, strada va spune ca v-a luat betia puterii".

16.55 Florin Roman:
"Imi pare rau ca nu este aici dl Serban Nicoale, ca initiator." Roman citeste numele mai multor deputati pentru ca acestia sa ceara drept la replica. 

16.54: Barna: Cand e vorba de legile justitiei, stam dupa o sedinta solemna.

16.48 Raluca Turcan:
"Punerea pe ordinea de zi de astazi a doua legi, dupa o sedinta solemna in care am omagiat un reper moral, inseamna ca de fapt va aratati limpede capacitatea de a nu putea mima o urma o decenta."

"As vrea sa ii intreb pe liderii opozitiei dl Dan Barna si dl Cristian Seidler, dl Robert Turcescu, colegul meu dl Florin Roman si ai UDMR dl Kelemen Hunor - cum este posibil ca aceasta majoritatea sa stranga 165 de voturi pentru? Consider ca este imposibil"

Turcan se foloseste astfel de o procedura parlamentara - a rostit numele unor parlamentari, astfel ca acestia pot cere drept la replica, pentru a prelungi dezbaterile. Teoretic, in acest moment nu mai pot exista dezbateri pe fond, pentru ca este sedinta de vot final.

16.46
Incepe sedinta de plen. Participa si liderul PSD Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose.

16.00 Sedinta solemna s-a incheiat mai devreme, este de asteptat ca si sedinta de plen sa inceapa mai devreme de 17.15. Sedinta este condusa de deputatul PSD Gabriel Vlase, vicepresedinte al Camerei.

Acesta prevede ca interdictiile aplicate deputatilor si senatorilor pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Nationala de Integritate si care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in perioada 2007 - 2013 inceteaza de drept.

De asemenea, este foarte posibil ca se va dezbate si vota si proiectul de hotarare care modifica Regulamentul Camerei Deputatilor, tot al lui Iordache, pentru care comisia de regulament va da un raport la ora 17.00.

Sedinta de vot final pentru aceste legi nu s-a mai putut tine miercuri noapte imediat dupa ce s-a finalizat "ultramaratonul" de vot pe amendamente intrucat nu erau suficienti deputati in sala pentru a se respecta cvorumul legal.

Pe de alta parte, o sedinte de plen cu o ordine de zi separata este programata oficial si pentru marti. Amintim ca luni la pranz comisia speciala pentru legile justitiei a finalizat si proiectul de modificare a Legii 304, astfel ca este posibil ca acesta sa fie votat marti.

O scurta sinteza a amendamentelor controversate adoptate la Statutul magistratilor:

* S-a eliminat cuvantul "independenta" din articolul care defineste activitatea procurorilor. Cee ce pana acum era "Procurorii numiţi de Preşedintele României se bucură de stabilitate şi sunt independenţi, în condiţiile legii" a devenit "Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei." (textul din Constitutie) - propunere PSD si ALDE

* "Judecatorii si procurorii sunt obligati sa se abtina de la manifestarea sau exprimarea defaimatoare in orice mod la adresa celorlalte puteri ale statului - legislativa si executiva." - amendament propus de Steluta Cataniciu (ALDE)

* Magistratii nu pot fi lucratori operativi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informatii. Acestia completeaza o declaratie olografa in acest sens. Veridicitatea informatiilor din aceste declaratii nu mai este verificata doar de CSAT, ci si de Comisiile parlamentare de control al activitatii SRI si SIE. - propunere UNJR

*. Prin derogare de la ORICE lege, toate actele legate de justitie co-semnate de CSAT sau de serviciile de informatii sunt informatii de interes public. - propunere UNJR.

* Presedintele nu va mai putea refuza, nici macar o data si motivat, numirile propuse de CSM in functiile de presedinte si vicepresedinte la Inalta Curte de Casatie si Justitie

* Presedintele nu va mai putea refuza, nici macar o data si motivat, numirea procurorilor si judecatorilor simpli care au absolvit examenul de capacitate si a altor categorii de juristi, mai exact "foştii judecători şi procurori care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridică prevăzut la art. 87 alin. (1), avocaţii, notarii, asistenţii judiciari, consilierii juridici, personalul de probaţiune cu studii superioare juridice, ofiţerii de poliţie judiciară cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au îndeplinit funcţii de specialitate juridică în aparatul Parlamentului, Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Curţii Constituţionale, Avocatului Poporului, Curţii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române şi Institutul Român pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din învăţământul juridic superior acreditat, precum şi magistraţii-asistenţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani".

* Presedintele Romaniei nu mai poate refuza numirile judecatorilor in functii de procurori si procurorilor in functii de judecatori.

* Un magistrat nu va mai fi suspendat din functie automat atunci cand este trimis in judecata, decizia in acest sens fiind luata de catre CSM.

* Actiunea in regres - După ce prejudiciul a fost acoperit de stat în temeiul hotărârii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin. (6), statul se îndreaptă cu o acţiune în despăgubiri împotriva judecătorului sau procurorului care, cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, a săvârşit eroarea judiciară cauzatoare de prejudicii."
CSM, AMR si UNJR au criticat la unison aceasta forma.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11666 vizualizari

 • +59 (73 voturi)    
  a (Luni, 11 decembrie 2017, 11:58)

  adrian67 [utilizator]

  Nu se potolesc astia. Trebuie intrat peste ei si purtata o discutie ranga-a-tete.
  • -1 (11 voturi)    
   a (Luni, 11 decembrie 2017, 17:38)

   dan_70 [utilizator] i-a raspuns lui adrian67

   Dar la vot de ce nu ati fost?
   • +5 (5 voturi)    
    De ce nu au iesit 60% din cetateni? (Luni, 11 decembrie 2017, 19:02)

    vidra [utilizator] i-a raspuns lui dan_70

    Poate ca fix cel caruia i-ai raspuns a fost.
   • +3 (5 voturi)    
    da'tu.. (Luni, 11 decembrie 2017, 19:24)

    Mistrelutz [utilizator] i-a raspuns lui dan_70

    daca tot ai fost la vot (ca asta se intelege) ,esti multumit de ce se intampla in parlament ?
    • +2 (2 voturi)    
     Si tu cam la ce raspuns te-ai astepta (Luni, 11 decembrie 2017, 21:12)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Mistrelutz

     de la el ?

     Nu te supara pe mine mistrelutzule, dar intrebarea ta e de-a dreptul naivutza !
 • +40 (54 voturi)    
  dezbatut noaptea ca hotii (Luni, 11 decembrie 2017, 12:17)

  pepper89 [utilizator]

  probabil votat noaptea ca mafiotii.
  Apoi iar fuga fuguta pe usa din spate, ca sobolanii, lovind pietoni pe trecere
  • -29 (47 voturi)    
   Vezi ca iar mintesti, (Luni, 11 decembrie 2017, 12:27)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui pepper89

   comandantul jandarmeriei a spus ca sunt dovezi ca protestatarii au sarit pe masina deputatului!
   • +29 (37 voturi)    
    Voi aveti si ochelari de cal? (Luni, 11 decembrie 2017, 13:14)

    Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Asa a zis comandantul jandarmeriei? Dar doamna Dan ce a zis?
    Din pacate pentru voi, incidentul este filmat asa ca se vede cum masina trece de linia la care trebuia sa opreasca la trecere si continua mersul spre pietoni.
   • +31 (39 voturi)    
    seful tau gusat care a lovit (Luni, 11 decembrie 2017, 13:22)

    pepper89 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    oameni pe trecerea de pietoni are dosar penal pt vatamare corporala, asa ca mai usor cu dezinformarile, nu te crede nimeni, treci inapoi pe latrina 3.
    Si pe filmare se vede cum da peste oameni pe trecere, sa nu imi zici ca e trucata filmarea
    • -17 (21 voturi)    
     Si batranul de 71 de ani l-a lovit pe Sandy (Luni, 11 decembrie 2017, 15:12)

     newlook [utilizator] i-a raspuns lui pepper89

     Si batranul de 71 de ani l-a lovit pe Sandy, seful #rezist. Lovitura batranului a fost foarte parsiva, probabil invatata la KGB unde au facut studiile toti cei care nu sunt #rezist: l-a lovit pe bietul Sandy cu arcada ochiului stang drept in boxul pus pe pumnul lui Sandy Nevinovatel !

     Chiar si masina deputatului: se pune pe rotile din fata si penduleaza spatele sa-i loveasca pe protestatari direct in talpile bocancilor #rezist.
     • +9 (13 voturi)    
      daca batranul ala va reprezinta pe voi (Luni, 11 decembrie 2017, 16:57)

      pepper89 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      cu injuraturi de birjar, si trecand acolo chipurile fara nici o indicatie pretioasa de provocare a protestatarilor, atunci il meritati, sa ii dati o medalie ca a reusit sa provoace pe cineva. Cine i-a raspuns, asta e, isi asuma fapta si consecintele. Oricum am vazut ca il promovati pe batran pe latrine, cat mai e diurna la oameni care provoaca?

      La fel ati facut si in ianuarie cand ati adus la manifestatii distrugatori de proteste platiti, din galerii, sa provoace jandarmii, dar nu v-a iesit nici atunci. Mai bagati fise.

      In legatura cu masina penalului, nu am vazut in nici o filmare pietonii sa fi distrus masina lui, din partea mea putea sa si-o loveasca el singur apoi in lateral spate, sa dea vina pe altii. In plus, am vazut ca era taiata usa din spate parca cu ranga, stil becali, vrei sa spui ca oamenii cu mainile cu picioarele si cu stegulete, i-au taiat tabla penalului??

      Inclusiv in filmarea voastra de pe latrina apare un criminalist cum face poze in fata masinii, si nu in lateral, deci in fata a avut loc contactul cu oamenii.

      Filmarea faptei penale arata cum pcr-istul loveste oameni pe trecere, nu arata alte actiuni facute de oameni asupra masinii.
     • +4 (4 voturi)    
      Aici gresesti (Luni, 11 decembrie 2017, 21:29)

      Cristica987 [utilizator] i-a raspuns lui newlook

      bosorogul s-a impiedicat si a cazut cu ochiul in pumnul dobitocului. In cadere, pentru putin timp a lasat sa i se vada epoletii azurii si o parte din medaliile sovietice ce-i atarnau pana la buric.
   • +17 (21 voturi)    
    seful stie mai bine (Luni, 11 decembrie 2017, 13:33)

    Ovidiu P [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    pai daca deputatul a declarat asta, normal ca sunt dovezi.
    • -15 (21 voturi)    
     Dar faptul ca "lovitul" are (Luni, 11 decembrie 2017, 15:20)

     xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu P

     24 de amenzi pentru tulburarea linistii publice si proteste neautorizate nu va tulbura, oare cum mama naibii tocmai pe cel mai tulburent protestatar l-a 'lovit" masina, voi nu va puneti asemenea intrebari, voi sariti in haita sa negati tot asa cum ati sarit si l-ati aparat pe huliganul ce-a lovit un batran si s-a dovedit, cu martori ca-si batea si nevasts si copii si pe parinti?
   • +6 (8 voturi)    
    Eu nu inteleg de ce mai comentezi (Luni, 11 decembrie 2017, 19:26)

    soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    pe-aici impreuna cu x-ii tai. Luati numai minusuri si nu manipulati pe nimeni, bre ivane!!
   • +4 (4 voturi)    
    Se stie ca la Tiraspol este intens folosit (Luni, 11 decembrie 2017, 21:24)

    Cristica987 [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    verbul "a mintea" . Astfel : eu mintesc, tu mintesti, el/ea minteste.....
    Haraso...
 • +27 (33 voturi)    
  repede repede.... (Luni, 11 decembrie 2017, 12:26)

  liviu_ [utilizator]

  inainte de doliul national... poate se mai calmeaza spiritele...
  trece timpul, vin sarbatorile....
 • -14 (30 voturi)    
  nu se poate (Luni, 11 decembrie 2017, 12:39)

  cucuveauamov [utilizator]

  sa se voteze legi in parlament! in vie mai intai!
 • +23 (35 voturi)    
  Nici macar nu mai conteaza... (Luni, 11 decembrie 2017, 13:55)

  Cataleya [utilizator]

  ...ca le voteaza in seara asta sau ca le voteaza maine cand vor protesta cateva mii (sau poate doar cateva sute) de oameni.
  Borfasii din parlament au demostrat ca nu se tem nici macar de 600.000 de protestatari, ar fi culmea sa dea inapoi in fata catorva mii.
  Din februarie au schimbat doar tactica, nicidecum directia si intentiile.
  Au majoritate, asa ca orice lege trecuta prin Parlament are legiitimitate dpdv juridic.
  Sigur ca CCR va putea face, ulterior, cateva mici corectii, fara o reala importanta, dar nici macar asta nu e sigur, daca ne gandim la ultimele decizii luate de actuala CCR.
  Nu ramane decat protetul masiv, adica milioane de oameni sa iasa in strada.
  Altfel, borfasii castiga pe toata linia.
  • +12 (26 voturi)    
   milioane de oameni? (Luni, 11 decembrie 2017, 14:47)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   ce spui tu, voinice?:)) abia daca se mai strang 10.000, restul s-au obisnuit ca Romania va fi acum si official republica hoteasca. Pana acum era asa, neoficial, pe la colturi mai vorbea lumea ca se fura de pe acolo, ca se trage de acolo, ca se fura cu magnetul de la contoarul de current electric, ocaua mica, etc.

   Acum o sa fie official adica oricine vine in Romania va sti ca intra intr-o republica hoteasca unde orice investitie va fi furata, orice om va incerca sa ii faca, sa-i combine cu o smecherie, o susta.

   Un fel de sicilie mai gri dar la o scara de 19 milioane de hoti (complici ai hotilor sau hoti in sine).

   Iar copiii poate vor avea pe viitor o noua materie la scoala. Arta hotiei!

   BRAVO Romania, bravo romani!! mergeti la ski acum pana nu va dispar skiurile caci e care pe care.
  • +9 (17 voturi)    
   esti sigur? (Luni, 11 decembrie 2017, 14:49)

   Dan_Nemes [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   Chiar daca iasa toata populatia romaniei in strada nu o sa schimbe nimic.

   Nu au absolut nimic de pierdut daca vor face asta. Absolut nimic! Acesta e si motivul pentru care fac chestia asta. Nu exista repercursiuni. Exista doar avantaje enorme in contextul coruptiei.
  • +15 (19 voturi)    
   poate nu ai inteles, (Luni, 11 decembrie 2017, 15:24)

   pepper89 [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   dar nu mai conteaza numarul in mod special, UE ne-a vazut , SUA ne-au vazut, si ne sustin.
   Faptul ca suntem acolo in fiecare saptamana, sau la cateva zile e de ajuns, numai mirciulica de la latrina 3 mai e obsedat de numar de protestatari, pana si radu tudor am vazut ca il contrazicea ieri, ca nu are importanta numarul, si ca puterea de acum e varza.

   Oamenii spun mereu ce e de spus, si ii contesta pe penali si legile lor, ce mai conteaza 10 mii, 20 mii, 50 mii. Aveti o obsesie cu numerele astea.

   Unde sunt ai vostri milioane in apararea programului de furaciune, sau in apararea legilor antijustitie?
   De 1 an de zile ne tot ameninta diverse personaje cu milionu in strada, mai greu cu faptele., costa mult autocarele alea si masa in fiecare zi plus diurna.

   Si in rest, mai e CCR ul , mai e comisia de la Venetia care poate fi sesizata, mai vedem ce se intampla. Cu CCR nu se stie, ultima data au zis ca se poate investiga in continuare dosarul Belina cu unanimitate de voturi, poate penalii o sa aiba o teapa si de acolo pe legile lor.
 • -7 (21 voturi)    
  v-am spus ca ii doare in cur de voi (Luni, 11 decembrie 2017, 14:45)

  Dan_Nemes [utilizator]

  Poate ca dupa ce o sa revenim la partidul unic o sa se ocupe si de voi si o sa va dea un job linistit pe viata la "canal".
 • +15 (17 voturi)    
  Pai la ce ne-am putea astepta... (Luni, 11 decembrie 2017, 14:53)

  Olyx [utilizator]

  de la "moaşa" celebrei OUG13 decat la o noua OUG 13 (!)
  Un individ cu coloana vertebrala si-ar fi prezentat de multa vreme DEMISIA insa acesta nu, o tine tot inainte ( ca asa e "directiva" de partid iar partidul e redus la un singur individ : L.Dragnea...) Rusinos !!!
 • +13 (17 voturi)    
  Game over! (Luni, 11 decembrie 2017, 15:03)

  trem [utilizator]

  Prostia e si ea un pacat si inca unul mare. Iar poporul asta pare ca in majoritate e unul de prosti care stau acasa, mananca frumos piftia, plescaie cozonacul si schimba canalele - fie Antena 3, fie Antena 1...oare care o fi mai bun?

  Ne meritam soarta frate ca stam acasa si nu facem nimic. Romania va avea ceea ce isi doreste....statul absolut al hotilor!
  • -2 (10 voturi)    
   Legalizarea hoției este (Luni, 11 decembrie 2017, 15:53)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui trem

   o schimbare necesară pentru români.
 • +8 (12 voturi)    
  Are nevoie de cvorum (Luni, 11 decembrie 2017, 15:10)

  Cataleya [utilizator]

  Probabil ca la sedinta de comemorare a Regelui vor fi prezente toate partidele, ca deh, obrazul subtire....iar imediat ce se incheie comemorarea, Ciordache supune la vot, in cateva minute legile respective, astfel incat cei din opozitie nu mai au timp sa paraseasca sala (asta in cazul in care chiar ar dori sa plece)
  Si astfel, totul va trece ca prin branza, democratic, legal, cu cvorum, etc...
 • +16 (18 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 11 decembrie 2017, 15:23)

  Radu-Mihai [anonim]

 • +12 (14 voturi)    
  In ceasul al 13-lea (Luni, 11 decembrie 2017, 16:09)

  sile_v [utilizator]

  Legi critice de functionare a justitiei sunt modificate brutal prin sute de amendamente in cateva zile de niste ticalosi cu studiile facute la batranete, la indicatiile telefonice ale unui condamnat penal, si sunt votate orbeste noapte, in Parlamentul rusinii

  Asa am ajuns.

  Nu stiu ce mai e de facut. Eu unul o sa ies in strada, dar nu cred ca asta o sa ii opreasca.

  Si nu stiu daca vedem situatia in mare: deja nu mai e vorba de DNA, procurori, CSM si judecatori.

  E vorba DESPRE SCHIMBAREA DIRECTIEI CA TARA. Intram pe calea Ungariei si Poloniei, care au ajuns deja la regimuri majoritariste, in care reprezentatntii unei majoritati relative distrug orice echilibru intre puterile statului, doar pentru ca au castigat ei o data alegerile si vor puterea absoluta.
  • +4 (6 voturi)    
   o mica observatie... (Luni, 11 decembrie 2017, 17:29)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

   Polinia si Ungaria sunt MULT inaintea noasatra economic si nu numai...
   mai mult... Ungaria si Polonia fac praf numai justitia si sistemul politic.... noi pe langa asta facem praf si economia....
   noi ne vom reveni mai greu decat celelalte 2 tari... mult mai greu!
 • +6 (8 voturi)    
  POT MODIFICA 100 (Luni, 11 decembrie 2017, 17:28)

  coloneze [utilizator]

  de legi DNA ul e pe ei. nu se lasa intimidati
 • +7 (9 voturi)    
  e clar... (Luni, 11 decembrie 2017, 17:28)

  liviu_ [utilizator]

  ultimu care emigreaza, stinge lumina...

  efectiv la ce parlament si guvern avem nu cred ca romania o sa mai fie o tara in care se va putea trai civilizat... si asta inainte de alegerile din 2020

  este timpul pt masuri extreme... si strainii nu vor face masuri extreme... ei pana o sa penalizeze romania o sa mai dureze 1-2 ani...
  este timpul pt greve, demisii in masa (de la justitie ca de la privat ii doare-n dos) , greva fiscala s.a.m.d.
  timp mai este... ca urmeaza refuzul presedintelui... deci inca vreo 2 saptamani de "ragaz" apoi contestarea la CCr... deci scapam de lluna decembrie... dar este efectiv ultima sansa... altfel ne transformam in stat corupt cu acte in regula!
 • +9 (11 voturi)    
  Orb sa fii sa nu vezi ca-i hotul in casa (Luni, 11 decembrie 2017, 17:29)

  benicio [utilizator]

  Deja golanii astia nu se mai feresc de nimic, dovada clara a disperarii lor. E ca hotul prin in casa si care nu se da inapoi de la nimic ca sa iasa si sa fuga. Loveste, sparge totul, omoara daca e cazul, numai sa scape si sa fuga. Exact asta e senzatia atunci cand urmaresti pas cu pas ce fac ticalosii astia in parlament. Numai orb sau rau intentionat sa fii, ca sa nu-ti dai seama de asta. Sper sa nu scape, totusi, pentru ca ar fi pacat, noi ca natiune nu meritam asta, chiar daca lumea a votat cu PSD. Nu cred ca ar fi votat daca stiau ce vor sa faca. Iar asta se numeste furt, cel mai urat furt din lume, furtul de incredere.
 • +5 (9 voturi)    
  gata baieti (Luni, 11 decembrie 2017, 17:40)

  Itsoc [utilizator]

  asta a fost, in seara asta romania devine monarhie. sclavii vor avea 600 de regi atotputernici!
  ahahahha!

  Traiasca Republica Hoteasca Romania!!

  Felicitari celor 61% pe care i-au durut in fund de vot!:))
 • +5 (11 voturi)    
  O SA NE IA DRACU (Luni, 11 decembrie 2017, 17:47)

  stirilibere [utilizator]

  pe toti din cauza mafiei post-comuniste. Pacat de oamenii muncitori si dedicati ai acestei "tari", au reusit sa ne aduca la nivel de feuda. Chiar nu mai vad nici in viitor +++
 • -1 (7 voturi)    
  Unde sunt? (Luni, 11 decembrie 2017, 18:03)

  Irina25 [utilizator]

  Unde sunt cei 6 milioane care l-au votat pe Iohannis? Nu cumva a fost vorba doar de manipulare grosolana si de frauda? Daca ar fi iesit Ponta, poate Dragnea nu mai avea atata putere, si lucurile stateau altfel. Inca o dovada ca minciuna nu conduce la nimic bun.
  • +1 (1 vot)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 decembrie 2017, 20:17)

   [anonim] i-a raspuns lui Irina25

 • +4 (8 voturi)    
  . (Luni, 11 decembrie 2017, 18:16)

  Nickname agresiv si jignitor, conform hotnews [utilizator]

  Intrati peste ei cu furcile!!!
 • +5 (9 voturi)    
  Incet incet (Luni, 11 decembrie 2017, 18:20)

  un_carnat [utilizator]

  Ne apropiem de o noua Revolutie.
 • +7 (7 voturi)    
  Trebuie sa existe o cale (Luni, 11 decembrie 2017, 19:46)

  soundtrack [utilizator]

  de a arata 'reaua credinta' in elaborarea modificarilor si a justifica o respingere a lor din partea CCR. De asemenea restrangerea drepturilor magistratilor, a independentei lor in a actiona in conformitate cu ...legile normale ale unui cod penal si de procedura penala cat de cat rational. Trebuie sa existe o cale si cred ca cei din justitie trebuie sa faca ceva!
  In curand se restrang drepturile si libertatile cetatenesti, politia platita bine abia asteapta, la fel si gaspadin putina!
 • -5 (7 voturi)    
  Raspunderea magistratilor (Luni, 11 decembrie 2017, 20:18)

  Delavale [utilizator]

  Legea cu Raspunderea magistratilor era necesara. Prea si-au batut joc de justitie unii magistrati aducand in final pagube imense la bugetul tarii in urma reclamatiilor la CEDO
 • +6 (6 voturi)    
  Tradare nationala (Luni, 11 decembrie 2017, 20:26)

  soundtrack [utilizator]

  Art. 394
  Trădarea
  Fapta cetăţeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin:
  a) provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine;
  b) subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului;
  c) aservire faţă de o putere sau organizaţie străină;
  d) ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
 • +6 (6 voturi)    
  Darius Valcov face legi si le voteaza!!! (Luni, 11 decembrie 2017, 20:35)

  soundtrack [utilizator]

  Pentru a recupera banii de la fostul ministru darius valcov, DNA i-a pus sechestru pe trei lingouri din aur, în valoare de 465.355 de lei, 172 opere de artă, în valoare de 2.558.658 de lei, 63.010 de lire sterline, 290.334 de euro şi 73.077 de dolari. De asemenea, s-a instituit sechestrul asigurător prin poprirea sumelor de 90.000 de dolari, 1.322.950 de lei şi 600.000 de lei. Procurorii DNA au făcut, în 26 martie 2015, şase percheziţii în localităţi din judeţul Olt, în municipiul Slatina şi în Bucureşti, fiind căutate tablourile care ar fi fost achiziţionate de Darius Vâlcov, prin interpuşi, de la case celebre de licitaţii, cu bani presupus obţinuţi din fapte de corupţie. În urma percheziţiilor, anchetatorii au găsit 101 tablouri, pe care figurează semnătură unor pictori celebri, printre care Pablo Picasso (două gravuri şi un desen în cărbune), Andy Warhol, Nicolae Tonitza, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Constantin Piliuţă, Corneliu Baba, Horia Bernea şi Octav Băncilă, potrivit DNA. Darius Vâlcov este cel care a întocmit raportul de evaluare a activităţii Guvernului Grindeanu, prezentat în şedinţa de miercuri a Consiliului Executiv al PSD, în care s-a decis retragerea sprijinului pentru premierul Sorin Grindeanu.
  Cum e posibil?
 • +1 (1 vot)    
  cine rade la urma rade mai bina (Luni, 11 decembrie 2017, 22:57)

  ics_11 [utilizator]

  votarea acestor legi in forma care se profileaza, va face posibila dupa 2020, adica dupa pierderea alegerilor de catre actuala coalitie, condamnarea oricarui psd-ist necinstit.
  procurorii, aflati in subordinea ministrului anti psd-ist, vor instrumenta dosarele, iar judecatorii, sub presiunea organismului de control, vor condamna pe banda rulanta psd-istii care au incalcat legea.
  intotdeauna roata se intoarce, vezi cazul adrian nastase care si-a dorit mandat de presedinte de 5 ani.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by