Referendumul intern la USR: se pozitioneaza sau nu pe tema initiativei Coalitiei pentru Familie de modificare a definitiei familiei in Constitutie? Miza: revenirea lui Nicusor Dan in partid

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Duminică, 6 august 2017, 12:38 Actualitate | Politic


Nicusor Dan nu vrea ca USR sa se pozitioneze pe tema Coalitiei pentru Familie
Foto: Agerpres
Uniunea Salvati Romania organizeaza saptamana viitoare, intre 7 si 13 august, un referendum intern in cadrul caruia membrii partidului vor raspunde la doua intrebari - ar trebui sau nu ca USR sa se pozitioneze in privinta referendumului de modificare a definitiei familiei in Constitutie, a Coalitiei pentru Familie, si, in cazul in care raspunsul este "da": cum ar trebui sa fie pozitionarea - pro sau contra? Referendumul se va desfasura pe o platforma online, confidential, iar miza acestuia este si daca fostul presedinte Nicusor Dan va reveni in partid. Fondatorul USR a demisionat dupa ce Biroul National a votat ca partidul sa se pozitioneze impotriva acestei initiative, decizie intoarsa apoi de Comitetul Politic, si care a dus la acest referendum, insa a anuntat ca, daca partidul va vota nepozitionarea, va reveni in partid. 
Dupa referendum, USR va organiza, cel mai probabil in septembrie sau octombrie, si un Congres pentru a isi alege presedintele. Partidul este condus interimar in prezent de Elek Levente, seful USR Cluj, dupa demisia lui Nicusor Dan. 

Ce se va intampla concret

Fiecare membru USR va primi pe e-mail, probabil luni la ora 00.00 cand se deschide referendumul, un set de user si parola unic, cu care va intra pe un link si va vota. 

Va avea de raspuns la urmatoarele doua intrebari:

1 "Susțineți ca USR să aibă o poziție ca partid pe tema referendmului Coalitiei pentru Familie ?" Variante de răspuns: DA / NU.  

2. "Cum trebuie să se poziționeze USR ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie ?" Variante de răspuns: PRO / CONTRA.


Votul este confidential. Odata ce a votat, un membru USR sau oricine altcineva nu poate poate edita sau schimba votul. Raspunsurile sunt criptate in sistem astfel ca nmeni altcineva nu poate vedea cum a votat respectivul membru. 

Pentru a se asigura ca functioneaza sistemul pus la punct, saptamana aceasta a avut loc si un referendum pilot, cu intrebari fara miza. 

Referendumul intern, prevazut in noul statut USR

Consultarea intr-un referendum intern a membrilor a fost prevazuta intr-un articol din noul statut USR, votat la Congres. Se prevede ca un referendum poate fi declansat la solicitarea a minim 200 de membri - actualul referendum intern a fost o initiativa a USR Suceava, insa temele unui referendum nu pot viza "aspectele de ţin în orice fel de persoane, sancţiuni, chestiunile legate de drepturile omului, criteriile de aderare, şi orice subiecte, care ar putea interfera cu activitatea Comisiilor de Arbitraj din cadrul USR."

Ce spune Statutul:

"Art. 54 (2) Pentru fundamentarea deciziilor cu impact pe termen mediu şi lung, Biroul Naţional este obligat să organizeze consultarea membrilor USR prin votul consultativ al acestora prin intermediul unei platforme IT colaborative, când acesta îndeplineşte condiţiile statutare. Biroul Naţional va cere votul consultativ al membrilor USR şi pe un aspect despre care o treime dintre filialele judeţene decid că este necesar a fi supus votului consultativ al membrilor USR, precum şi în cazul solicitării în acest sens exprimate de un număr de prag minim de 200 membri la fiecare 2000 de membri ai USR. Consultarea membrilor va putea fi generată şi prin decizia în acest sens a Preşedintelui USR, precum şi prin cea a Comitetului Politic, toate prevederile prezentului paragraf fiind aplicabile. Organul care va genera consultarea va propune şi intentia/subiectul de vot. Se poate organiza consultarea internă a membrilor şi cu privire la alegerea candidaţilor USR la europarlamentare, toate prevederile prezentului paragraf fiind aplicabile. Intenţiile/subiectele de vot trebuie comunicate cu cel puţin 2 (două) luni înainte, acestea fiind menţinute în dezbatere publică minim 30 de zile înainte de data votului.

Timpul de derulare a votului este de 7 zile. Se interzice ca pe perioada votului să se facă cunoscute rezultatele partiale. Biroul Naţional se va pronunţa prin vot deschis asupra rezultatului consultării membrilor.

Nu vor putea face obiectul votului consultativ al membrilor USR aspectele de ţin în orice fel de persoane, sancţiuni, chestiunile legate de drepturile omului, criteriile de aderare, şi orice subiecte, care ar putea interfera cu activitatea Comisiilor de Arbitraj din cadrul USR. Votul membrilor USR în cadrul consultării va putea fi numai de tipul alegere între două variante, mutual exclusive.

Pentru validitatea consultării membrilor prin votul exprimat prin platforma IT colaborativă, este necesar să îşi exprime votul minim 50% plus 1 din membrii USR."


Ce spunea Barna in interviul pentru HotNews.ro pe acest subiect
:

 • "Este prima data cand un partid decide sa se intoarca la propriu inspre membrii sai, pana la urma electorii primari pe care un partid ii are, pentru a decide asupra unui subiect care, fara sa fie la nivel national o tema majora, a devenit in cadrul partidului subiectul principal pentru ca pozitionarea Biroului National in directia opozitiei la modificarea Constitutiei a determinat demisia presedintelui Nicusor Dan, care evident ca a creat un val de emotie in partid transformand tema intr-una semnificativa pentru partid.  Ma uitam in spatiul public ca sunt multe observatii ca Romania nu are aceasta tema ca preocupare a cetatenilor la acest moment si asa este, este cumva un lucru bun pentru noi ca "drama" este doar una interna si speram ca prin acest referendum sa clarificam directia partidului.
 • Tehnic, vorbim de o consultare electronica inte 7 si 13 august in care membrii vor putea sa raspunda la doua intrebari. Prima este legata daca USR ar trebui sau nu sa se pozitioneze fata initiativa de modificare a Constitutiei? Si punctez acest lucru, vorbim de initiativa de modificare a Constitutiei, nu de dreptul la referendum. Pe acesta nu il contesta nimeni - s-a incercat acest spin sa se spuna ca USR se opune dreptului la referendum. Este un drept pe care il respectam firesc. A doua intrebare, evident, daca opteaza ca ar trebui sa ne pozitionam, cum ar trebui sa ne pozitionam.
 • Am ajuns, datorita temei si emotiei demisiei lui Nicusor Dan, si a faptului ca USR este un partid de oameni care nu au mai facut politica - experienta politica este destul de limitata - s-a ajuns la identificarea pana la nivel profund personal cu tema. Ceea ce din punct de vedere politic eu consider ca este o greseala. In realitate, un partid politic este un vehicul social care propune o alternativa societatii. Un partid trebuie sa se pozitioneze si sa transmita un mesaj, o alternativa societatii la guvernare. Asta nu implica faptul ca toti membrii trebuie sa aiba credinta intima a pozitionarii strategice politice a partidului. Este o distinctie importanta. Noi am luat mult acasa aceasta drama si pentru fiecare este o chestiune de viata si de moarte, cand in realitate este o chestiune strict de pragmatism politic. USR este astazi cel mai modern partid al Romaniei si este dator sa poarte acest stindard al modernizarii tarii, dat fiind ca electoratul mdoernizator nu este reprezentat de nimeni si ne-a si votat pe noi.
 • Membrii de partid care au opinii diferite de o parte sau alta sunt bineveniti in partid, nu se pune problema. Indiferent care dintre curente va castiga, va obtine rezultat pozitiv la acest referendum, nu se pune problema ruperii partidului. Pentru ca libertatea individuala la opinie, inclusiv a parlamentarilor, ramane. Si nu s-a pus problema sa nu ramana. Pozitionarea partidului este de mesaj - unde stam ca partid.
 • (Despre demisia lui Nicusor Dan si posibilitatea revenirii) Intr-adevar, multi dintre membrii USR au venit in acest partid inspirati de structura creata de Nicusor Dan. Nicusor Dan a spus lucrul acesta si este o presiune, referendumul a devenit de la pozitionare la "cu sau fara Nicusor Dan". Este o realitate, dar dincolo de asta si asta le transmit si membrilor, dincolo de pozitionare sau nepozitionare, dincolo de "cu sau fara Nicusor Dan", este ce fel de partid vrem sa fie USR. Poate sa fie un partid de lideri exclusiv, sau poate sa fie un partid de valori. Eu cred ca trebuie sa fie un partid de valori. Decizia este una personala si nu putem sa speculam prea mult pe marginea ei."

Pozitia lui Nicusor Dan

Fostul lider USR a reafirmat luni, intr-un interviu pentru Adevarul, ca nu va reveni in USR in cazul in care la referendumul intern din partid va castiga tabara care sustine o pozitionare clara impotriva modificarii Constitutiei pe tema familiei traditionale si a avertizat ca o orientare a USR spre "o mica zona a progresismului care se ocupa cu minoritatile sociale" va determina o "ingustare" a bazinului electoral.

"Nu sunt deloc convins, ba dimpotriva, ca USR sa se duca intr-o mica zona a progresismului care se ocupa in special cu drepturile minoritatilor sociale cred ca e o ingustare a bazninului. Eu cred ca daca se duce in zona asta isi anuleaza sansele de a avea primari cam peste tot in Romania, poate cu exceptia a doua trei orase foarte mari", a spus acesta.

Nicusor Dan a argumentat ca publicul care sustine pozitionarea impotriva modificarii Constitutiei pe tema familiei traditionale este "de cam 20% la nivel national si in multe zone din Romania e de 10%".

El a reamintit in acest context ca "exponentul acestei teme, Remus Cernea, a facut 6.000 de voturi" la ultimele alegeri si ca este vorba despre "o tema care nu iti aduce voturi dar te penalizeaza", in conditiile in care "e un public care isi doreste ca tu sa ai optiunea asta dar fara sa te voteze neaparat" si exista "un alt public mult mai mare care te penalizeaza daca ai optiunea asta".

Nicusor Dan considera ca aceasta dezbatere "trebuie lasata in societate si nu adusa in spatiului politic" iar "un partid care amplifica aceasta tema, care trebuie sa ramana in zona societatii, nu in zona politica, nu face bine Romaniei".

El a respins acuzatiile de "santaj" si a sustinut ca nu va reveni in USR in cazul in care castiga tabara adversa deoarece este "neonest (...) sa faci altceva decat ai spus in campanie" iar "noi in campanie am spus ca pe chestiunea asta nu o sa avem o pozitie".

"E o chestiune de principiu care nu se negociaza, ce spui aia faci. Nu ma voi reinscrie in USR" daca va castiga gruparea care cere pozitionare pe tema modificarii Constitutiei.

Nicusor Dan se asteapta la un rezultat "echilibrat", "pe muchie de cutit" la referendumul din partid pe aceasta tema, saptamana viitoare. 
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4668 vizualizari

 • -15 (51 voturi)    
  PSD, USLGBT - aceeasi mizerie! (Duminică, 6 august 2017, 12:57)

  cenzuratul [utilizator]

  Oricare ar fi rezultatul referendumului, lumea a inteles ce cuib de propagandisti zace acolo.
  • +9 (19 voturi)    
   hai ma, fugi (Luni, 7 august 2017, 11:05)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

   Nu au inteles membrii usr intre ei, dar incep sa se lamureasca, si ai inteles matale de pe margine. cu idei lgbt gata facute.
 • +15 (43 voturi)    
  Nicusor Dan (Duminică, 6 august 2017, 13:03)

  mitg [utilizator]

  Sa faca bine sa nu se mai intoarca. A facut niste penibilitati demne de Petru Groza. ("Aici nu discutam despre sustine, ci despre procente, domnilor.")
  • -2 (16 voturi)    
   despre organ (Luni, 7 august 2017, 2:03)

   mita sucila [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   ....are multe penibilitati la activ.
   Dar a facut mai multe pt tara asta decat veti face dvs vreodata.
   • +4 (14 voturi)    
    serios? (Luni, 7 august 2017, 11:38)

    Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui mita sucila

    Ce anume a facut EXACT, in afara de vorbe pentru cei care pun botul? Ah, da... a intarziat un bulevard in Bucuresti si nici macar nu a mai facut follow-up ca sa remonteze aia Hala Matache, cum trebuia. Deh, nu mai era rost de expunere TV cot la cot cu miorlaitorii conlocuitori :D
  • +7 (13 voturi)    
   Exact (Luni, 7 august 2017, 12:22)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   Daca miza e intoarcerea sa who cares? Eu nu vreau un partid care sa ingradeasca dreptul unei familii la absolut nimic. Statul e pe gheata subtire la acest capitol.

   Este de admirat cum PSD stie sa jongleze la distragerea atentiei. Cum se epuiza treaba cu Soros cum au bagat-o p-asta... ce penibilitati de oameni sa o joace asa. Singura parte bun din asta e ca acum vedem care e viziunea reala a USR: liberala sau cu constrangeri. Dezavantajul este trierea partidului.

   Dar poate faptul ca au scapat de Nicusor Dan este o treaba. M-a dezamagit teribil.
 • -8 (36 voturi)    
  dezamagire (Duminică, 6 august 2017, 13:07)

  tibirk [utilizator]

  sunt dezamagit profund de domeniile de interes ale USR...acum imi pare foarte rau ca nu am votat si PSD pe acelasi buletin de vot, ca sa imi anulez votul.. oricum, cu sau fara Nicusor, nici nicusor si nici ei nu vor mai beneficia de votul meu data viitoare. As fi vrut sa vad interes pentru altceva din partea lor... o tin langa cu coalitia asta pentru familie incat m-au plictisit suficient. Nu ma intereseaza familia si nici poponarii si nici nimic in domeniul asta si ma indoiesc ca cei care au votat USR sunt interesati de domeniul asta
 • +11 (37 voturi)    
  Os de ros (Duminică, 6 august 2017, 13:11)

  VasilescuA [utilizator]

  USR-ul (pe care i-am votat cu speranțe multe, de altfel) se plasează acum în poziția unui dulău care, în loc să apere democrația, să latre si să sară la gașca de PSD-iști, se lasă fraierit de aceștia cu un os aruncat la nas (tema "familia tradițională"). Sunt atâtea teme de discutat și rezolvat în țară, dar ei pun botul la aiureala asta cu familia...Să fie doar naivitate sau mai mult ?
  • -2 (10 voturi)    
   Tara arde iar baba se piaptana (Duminică, 6 august 2017, 22:58)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui VasilescuA

   Sunt atatea probleme extrem de importante in Romania, atatea ocazii sa le dai la P$D cu bata in moalele capului in Parlament pentru tampeniile pe care le fac, iar USR se ocupa de probleme absolut minore pentru 19.999.900 din Romani. Pacat de mandatele de parlamentari pe care le-au obtinut de la romani, ca sa se ocupe de prostii. Iar saracul Nicusor este cam autist. Astia se pricep foarte bine intr-un domeniu (aici, matematica) si in rest sunt nefunctionali. S-a trezit parlamentar, dintr-o data a devenit orgolios si a pus interesul personal inaintea intereselor partidului. Pana acum bilantul USR in parlament este fix zero: cateva biletele penibile, de nivel scolaresc, in Parlament, in spatele hotilor din P$D. Atatea puteti doar, domnilor ???? Daca da, atunci ne-am pierdut voturile pe care vi le-am dat, sunteti niste caraghiosi neputinciosi.
   • +7 (9 voturi)    
    ai si n-ai dreptate (Luni, 7 august 2017, 11:16)

    codo [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

    mandatele de parlamentari nu sunt degeaba, oamenii astia chiar sunt de calitate si fac ce pot in marea masa pesedista, in conditiile in care pnl-ul numai opozitie nu face. usristii se bat in comisii pentru proiectele lor si impotriva aberatiilor care se ivesc dar forta numerica a celorlalti e covarsitoare. la fel ca in consiliile bucurestene unde rar pot sa treaca ceva.
    ce le lipseste e clar o voce care sa se faca auzita si aceea nu poate fi a lui ND care abia balbaie in fata propriului public, daramite sa mai si latre puternic la adversar.
    raul pe care l-a facut prin demisie este imens - a lasat partidul fara aceasta voce chiar subtire. pana se termina referendumul si se alege un nou presedinte la urmatorul congres se pierd luni bune de inexistenta politica. degeaba iti faci treaba de soldatel daca nu ai voce si imagine.
    Daca ND si-ar fi acceptat propriile limite, ar fi putut fi un sef de partid acceptabil lasand organul executiv sa isi faca treaba si crescand locotenenti de calitate. dar orgoliul lui sau, vezi Doamne, principiile nu l-au lasat. prefera sa darame sandramaua. vom trai si vom vedea.
 • +8 (52 voturi)    
  Au aparut din nou "dezamagitii" (Duminică, 6 august 2017, 14:44)

  starlink [utilizator]

  de USR, adica tocmai aia care tipau acum un an ca Soros si-a facut partid. E amuzant sa-i observi cum se dau fosti votanti USR "dezamagiti". Cine a votat cu USR stie ce a votat, n-a votat cu un partid cu viziuni medievale, ci cu un partid care apara libertatile individuale, care pune mai presus persoana umana.

  Eu nu sunt dezamagit decat de prestatia lui ND, care a tinut partidul pe loc, care a pledat pentru un partid fara identitate si care a amenintat infantil ca daca partidul nu face ca el atunci isi da demisia.

  Si pentru cine crede ca o viziune liberala, progresista nu va gasi votanti, ii recomand sa citeasca analiza sociologului Barbu Mateescu, care demonstreaza ca exista un bazin urias de votanti lasati de izbeliste de toate partidele, care au migrat spre conservatorism.

  https://sociollogica.blogspot.com/2017/07/pozitionarea-liberala-usr-perspective.html

  Succes USR !
  • -6 (48 voturi)    
   Inselat, nu dezamagit (Duminică, 6 august 2017, 15:15)

   cenzuratul [utilizator] i-a raspuns lui starlink

   Eu am fost inselat, inainte de alegeri ideologii din USLGBT nu mi-au spus ca propaganda lor e ca homosexualitatea e normala, ca trebuie promovata, celebrata, glorificata, ca preferintele sexuale nu sunt cu nimic mai putin relative decat preferintele culinare, ca organele sexuale nu au o functie obiectiva cu care au fost investite de procesul de evolutie a vietii pe Terra.
   • +1 (21 voturi)    
    vitel (Luni, 7 august 2017, 2:04)

    mita sucila [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

    ...despre a fi vitel: discutia nu este despre sexualitate, ci despre dreptul de a alege, uai, animalule.
    • -7 (9 voturi)    
     te inseli prietene (Luni, 7 august 2017, 15:04)

     y_daddy [utilizator] i-a raspuns lui mita sucila

     e despre interzicerea drepturilor celor normali. Verifica restul tarilor "moderne" si ai sa vezi cum ajung crestinii in inchisori sau platesc amenzi usturatoare PENTRU CA ISI SPUN PAREREA PE SUBIECT.
  • -8 (38 voturi)    
   Haha (Duminică, 6 august 2017, 15:30)

   jeanvaljeanro [utilizator] i-a raspuns lui starlink

   Sa fii la fel de incantat cand nu veti lua nici 5% cu tot cu sociologia si hipsterasii vostri de budoar!
  • -3 (17 voturi)    
   eu am votat pentru .. (Luni, 7 august 2017, 11:15)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui starlink

   Nicusor Dan si Clotilde Armand! in niciun caz nu am votat pentru lgbt..!
   In niciun caz nu am votat un partid care are toata platforma axata pe lgbt si scandal fara rezultat!
 • +9 (31 voturi)    
  Falsa problema (Duminică, 6 august 2017, 15:15)

  tudorl [utilizator]

  si fara logica.E ca legarea de glie.Suntem intr-o alta perioada a evolutiei si mi se pare o actiune inumana.De ce sa mai reglementam ceva ce este deja reglementat.Pana si Constitutia,trebuie modificata ca nu mai corespunde realitatii din prezent iar noi incercam sa inventam roata. Sunt probleme importante,de educatie,de combaterea violentei in familie,de rezolvarea situatiei copiilor sarmani,a batranilor ramasi fara ajutor iar preocuparea prioritata este definitia familiei.Actiunea cu cele 3 milioane de semnaturi e o mare manipulare a cetatenilor needucati,votanti PSD si cu sprijinul fetelor bisericesti.Libertatea eminunata.
  • -4 (4 voturi)    
   PRIETENe (Luni, 7 august 2017, 15:06)

   y_daddy [utilizator] i-a raspuns lui tudorl

   demcratia e minunata. In cazul in care nu ai stiut, democratia inseamna ca cei mai multi au ceva de spus, indiferent ce vor sa spuna. Nu se pot ignora 3 mil de oameni decat daca vrei comunism.
 • -2 (28 voturi)    
  Ce griji au astia (Duminică, 6 august 2017, 16:25)

  galeo [utilizator]

  Ce probleme existentiale au si astia
  Au rezolvat deja toate prblemele fundamentale ale Romaniei, si acum se pare ca se plictisesc
  • -2 (2 voturi)    
   da... (Luni, 7 august 2017, 15:08)

   y_daddy [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   chiar, care-s alea? Dupa tine... N-ai auzit ca familia e "celula de baza a societatii"? Sau nu esti de acord? De aici pleaca toate nenorocirile. Parerea mea.
 • +10 (30 voturi)    
  Pe mine nu m-a pacalit N.D.! (Duminică, 6 august 2017, 16:46)

  Alui [utilizator]

  Nu mi-a placut de el de la inceput desi sunt anti-PSD 100%.
  Acum mi-a dat dreptate. Nu se poarta ca un barbat, ci ca un efeminizat suparacios, adica chiar ca un barbat cu tate plin de hormoni feminini!
  La varsta lui putea fi mai matur, mai barbat!
  • -2 (4 voturi)    
   dupa tine (Luni, 7 august 2017, 15:08)

   y_daddy [utilizator] i-a raspuns lui Alui

   ce inseamna sa fii barbat? Cum esti tu barbat, de exemplu?
 • +11 (27 voturi)    
  Cand a fost sa vina Ciolos (Duminică, 6 august 2017, 17:15)

  banel [utilizator]

  De ce nu au facut referendum? Se temea Nicusor de rezultat?
  • -1 (3 voturi)    
   e al doilea pe lista (Luni, 7 august 2017, 11:17)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui banel

   urmeaza in toamna asta
  • 0 (0 voturi)    
   Ciolos ? (Luni, 7 august 2017, 15:44)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui banel

   Ciolos nu a avut in vedere nici USL , nici PNL si nici nu-i va avea . A repetat-o de nenumarate ori . Ciolos , acum pregateste partidul sau .
 • +17 (23 voturi)    
  Pozitionarea USR (Duminică, 6 august 2017, 18:36)

  oftamcutotii [utilizator]

  Pozitionarea USR nu poate fi decat in sensul in care fiecare membru voteaza numai dupa cum ii cere vointa lui in ceea ce priveste definirea familiei in Constitutie. Un partid este modern doar daca permite celor care il sustin sa voteze dupa cum le dicteaza constinta. Altfel revenim la epoci revolute!
  • -12 (16 voturi)    
   Fals (Luni, 7 august 2017, 11:10)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui oftamcutotii

   Fiecare membru USR ar trebui sa voteze numai dupa cum ii cere vointa alegatorilor care l-au votat.
   • +2 (2 voturi)    
    orientare !!! (Luni, 7 august 2017, 15:48)

    TRABI [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    Da ? Si ce i-a cerut alegatorul la alegeri , sau acum ? Nu s-a vazut de la inceput ca programul si doctrina lor este pro occidentala ? Sau , unii au votat dupa chipul lui Dan si ca suna frumos "USR" ?
 • -6 (26 voturi)    
  De ce (Duminică, 6 august 2017, 19:17)

  UpNext [utilizator]

  mai este inca bagat in seama acest non-partid, condus de nimeni, fara doctrina si ideologie (minimale), in plina si continua confuzie?? Daca aceasta clasa politica locala este o rusine pentru noi, USR este un contributor solid la constructia rusinii nationale....Infantilism, confuzii ideologice, ambitii de gradinita, discursuri scolaresti... Mai mult decat jenant!!
  • +5 (5 voturi)    
   a la Moromete-" Nicolae ,unde mergem noi domnule?" (Luni, 7 august 2017, 15:51)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   Stii de ce mai este bagat in sema ? Vorba lui Moromete , " sa se mire prostii " . Că a mai repeat-o si Nilă , este alta treaba .
 • +3 (11 voturi)    
  ND , daca dezbaterea trebuie sa ramana in (Duminică, 6 august 2017, 20:42)

  deval [utilizator]

  societate, ce dracu faceti voi azi ? Unii sunt priceputi in a face un partid, o firma,sa dea viata unui concept dar sunt total nepotriviti/nepriceputi in a le administra !! Faptul ca au pus botul la subiectul asta , la stramba asta menita de fapt sa puna sub semnul intrebarii familia -cand era simplu sa fie consacrat -in alta lege- parteneriatul cu drepturille/obligatiile lui -ma umple de scarba ! Nu cred ca sunt capabili sa-mi atenueze in vre-un fel aceasta stare si daca castiga ND in aceasta tampeala i-am pus cruce caci imi consum instant toate rezervele de intelegere fata de USR ......
  • -2 (2 voturi)    
   tu stii (Luni, 7 august 2017, 15:10)

   y_daddy [utilizator] i-a raspuns lui deval

   de fapt ce vrea ND?
 • +1 (11 voturi)    
  in loc sa faca opozitie, USR si N.D. (Duminică, 6 august 2017, 21:37)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  sau dus ca prostii dupa fenta din corp a uslistilor din psd-pnl.
  intre timp psd a dat mai multe OUG cu implicatii directe asupra mediului privat, dar noul pnl e mut iar usr absent.
  • -1 (9 voturi)    
   USR trebuia sa faca un proiect de lege pentru : (Luni, 7 august 2017, 2:21)

   deval [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

   -tratarea corecta a parteneriatului civil (si ichideau aceasta discutie);
   -gratierea acelor categorii care pot fi gratiate, de care isi bat joc mafiotii transpartinici de ani de zile si pe care ii folosesc ca si carne de tun !!
   As fi vrut sa vad daca indraznea majoritatea sa nu voteze si asa isi spuneau cuvantul ..."productiv" ...Dar de unde nu e , nici Dumnezeu nu cere !!
   • 0 (0 voturi)    
    mda .... (Luni, 7 august 2017, 15:53)

    TRABI [utilizator] i-a raspuns lui deval

    cu asta se ocupa " Bau - bau " , nicidecum USR !
 • -2 (14 voturi)    
  despre flatulatii (Luni, 7 august 2017, 2:02)

  mita sucila [utilizator]

  ...aceasta flatulatie nu ar fi reusit in 13 vieti sa construiasca un partid precum cel reusit de ND, asa cum e el.
  Isi mananca tatal si muma creaturile astea odioase.
  • -8 (14 voturi)    
   Trebuie sa-ti atrag atentia ca nu te exprimi pc (Luni, 7 august 2017, 11:26)

   Marius_23 [utilizator] i-a raspuns lui mita sucila

   Isi mananca parintele 1 si parintele 2 .
  • +9 (17 voturi)    
   >Isi mananca tatal si muma (Luni, 7 august 2017, 11:26)

   eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui mita sucila

   Gandire tipic romaneasca. Fara obsesia asta fata de "tatal si muma", poate Romania ar avea o sansa mai buna sa devina o tara moderna.
   • -8 (14 voturi)    
    Ce pacat (Luni, 7 august 2017, 11:58)

    Marius_23 [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

    Ca nu te-ai nascut din doi barbati ! Iti dai seama ce inapoiat esti de fapt ?
 • -4 (20 voturi)    
  Familia nu se negociaza (Luni, 7 august 2017, 11:09)

  Marius_23 [utilizator]

  Felicitari pentru atitudine !
 • -7 (17 voturi)    
  cred ca miza e alta.. (Luni, 7 august 2017, 11:13)

  akillies [utilizator]

  ..si e mai mare: supravietuirea USR.

  Ideea e ca deja au pierdut foarte multi sustinatori cu stupiditatea lor politica!
 • +9 (17 voturi)    
  Pana si ei ar trebui sa-si dea seama ca (Luni, 7 august 2017, 11:25)

  eleVenereCtions [utilizator]

  daca nu se pozitioneaza pentru progresism, nu-l elimina pe Nicusor Dan odata pentru totdeauna si nu realizeaza ca solutia in actualul climat politic nu este sa te rogi de voturi de la toti batranii si neadaptatii paranoici din Romania, sunt terminati.

  Daca nu, atunci isi merita soarta. Nu degeaba "partidul """iubit"""" isi face de cap cand avem asemenea opozitie. Bring on Ciolos.
 • -9 (13 voturi)    
  exista izul printre progresisti usr (Luni, 7 august 2017, 12:41)

  pb80tm [utilizator]

  ca sa vina ciolos. nu vine ciolos la un scandal penibil gen lgbt vs familie. omu o sa-si faca intr-un final propriul partid unde o sa lipseasca fanatici politicului correct si alti dezechilibrati care confunda morala cu performanta economica.
  • 0 (0 voturi)    
   Vine tavalugul minusurilor (Luni, 7 august 2017, 21:27)

   Marius_23 [utilizator] i-a raspuns lui pb80tm

   Tocmai din aceasta cauza este imposibil sa castige . Nu sunt realisti deloc .
   Familia este de un singur fel . Nu au decat sa-si numeasca relatiile lor stabile altfel .
 • 0 (0 voturi)    
  Distractiv (Luni, 7 august 2017, 21:15)

  Marius_23 [utilizator]

  Cu cat iti iei mai multe minusuri ... E pe invers ...
  • 0 (0 voturi)    
   daca nu iti iei minusuri (Marţi, 8 august 2017, 12:18)

   pb80tm [utilizator] i-a raspuns lui Marius_23

   nu esti normal. la alte comentarii am plus. acolo barfesc psdu si pe dragnea. aici barfesc ppnautii. am un defect imi place morala clasica si progresul financiar. da la poporu roman ai place sai ploua in spate si vid in portofel.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by