Victor Ponta s-a intors vineri in Guvern, dupa ce ordinul privind numirea acestuia in functia de secretar general al Guvernului in locul lui Mihai Busuioc a fost contrasemnat de un secretar de stat din cadrul SGG. Totodata, la Administratia prezidentiala au ajuns demisiile celor mai apropiati ministri ai presedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Victor PontaFoto: Captura Antena 3

Secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, a refuzat sa contrasemneze ordinul premierului Sorin Grindeanu prin care dispunea eliberarea sa din functie, motiv pentru care inlocuirea acestuia cu Victor Ponta a intarziat pana spre finalul zilei de vineri, desi seful Executivului a anuntat substituirea inca de joi.

In urma refuzului lui Busuic de a contrasemna ordinul de schimbare a sa din functie, decizia a fost contrasemnata in locul sau de catre Alexandru Mihai Ghigiu, secretar de stat in cadrul SGG.

Sevil Shhaideh, vicepremier si ministru al Dezvoltarii, a emis un ordin prin care impune caatributiile ministrului delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb, sa fie delegate secretarului de stat Luminita Zezeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Palatul Cotroceni demisiile ministrului Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, si a ministruluiAfacerilor Interne, Carmen Dan.

Premierul Sorin Grindeanu i-a eliberat din functii pe secretarii de stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Adrian Mladinoiu si Tudor Vesa, dar si pe secretarii de stat Adrian Marius Dobre, din cadrul Ministerului Muncii, si Adrian Ionut Gadea, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Victor Ponta a tinut prima sa conferinta in calitate de secretar general al Guvernului, context in care a declarat ca Sorin Grindeanu a trecut de un “test mafiot”, presarat cu amenintari, dar si cu “tentative de mituire cu functii banoase”.

Demisiile lui Sevil Shhaideh si a lui Carmen Dan, au ajuns Palatul Cotroceni, alaturi de propunerile ca premierul si Augustin Jianu sa ocupe, interimar, portofoliile Internelor si Dezvoltarii. Acestea urmeaza sa fie semnate de presedinte.

Cei mai apropiati ministri ai lui Liviu Dragnea,Carmen Dan, Lia Olguta si Sevil Shhaideh, au avut interventii in platou sau telefonic la Antena 3. Ministrul demisionar al Muncii, Olguta vasilescu, a declarat ca va ataca in contencios administrativ decizia de schimbare a secretarului general al Guvernului, Mihai Busuioc, pe care o considera nelegala.