Senatorul PSD Daniel Savu a fost desemnat candidatul partidului la primariu municipiului Ploiesti de catre organizatia PSD Prahova, a confirmat acesta pentru HotNews.ro, urmand ca aceasta candidatura, impreuna cu celelalte pentru primariile municipiilor resedinta de judet sa fie validate de catre conducerea centrala a partidului.

Daniel SavuFoto: Agerpres

"In baza unor sondaje in care am fost mai bine plasat decat ceilalti candidati am fost desemnat de catre organizatia judeteana. Urmeaza sa fie validata impreuna cu toate candidaturile la Bucuresti" a precizat Savu pentru HotNews.ro.

Savu, in varsta de 55 de ani, este fost ofiter SRI - perioada 1992-1999, avand un master la Academia Nationala de Informatii finalizat in 2008, potrivit biografiei de pe site-ul Senatului. Este membru PSD de 18 ani, potrivit propriei declaratii, si a condus organizatia PSD Prahova intre 2001-2005.

Savu a candidat si in 2008 pentru functia de primar, insa a pierdut in fata candidatului PDL Andrei Volosevici, actual senator PNL si candidatul desemnat la PNL si pentru alegerile din acest an.

Vezi aici site-ul senatorului

El a dorit anul trecut sa candideze pentru presedintia PSD impotriva lui Liviu Dragnea, insa candidatura nu a fost validata intrucat, potrivit regulilor, nu stransese sprijinul a cel putin 5 organizatii judetene.

Savu mentionase de atunci ca doreste sa candideze la alegerile locale pentru functia de primar al orasului Ploiesti.

Conducerea PSD urmeaza sa aiba o intalnire, la sfarsitul saptamanii viitoare, cu membrii grupurilor parlamentare PSD, cand se va decide daca social-democratii merg separat de UNPR pe liste la alegeri, dar si chestiunea schimbarii lui Calin Popescu Tariceanu.

UPDATE Organizatia municipala a PSD Ploiesti afirma ca nu sustine aceasta candidatura si ca strange semnaturi pentru desemnarea altui candidat, transmite Mediafax.

"Avand in vedere anuntul din cadrul sedintei de birou extins, din data de 19.01.2016, cu privire la nominalizarea candidatului PSD pentru Primaria municipiului Ploiesti, va informam ca Organizatia PSD Ploiesti, in unanimitate, nu sustine aceasta candidatura in persoana senatorului Daniel Savu! Social-democratii ploiesteni vor sustine un candidat tanar, competent, un lider acceptat in unanimitate, pentru calitatile sale profesionale, spirit de echipa, cu viziune solida economica si de dezvoltare a municipiului Ploiesti bazata pe studii si experienta administrativa, care sa poata raspunde cu eficienta problemelor ploiestenilor. PSD Ploiesti cere oficial presedintelui PSD Prahova, domnului Bogdan Toader, nominalizarea unei alte persoane in conformitate cu cerintele exprimate mai sus", se arata in documentul citat.

Totodata, PSD Ploiesti a anuntat, prin intermediul unui mesaj pe Facebook, ca filiala municipala strange semnaturi pentru schimbarea candidatului partidului la Primaria Ploiesti.

PSD a castigat alegerile locale la Ploiesti in vara anului 2012, cand Iulian Badescu a fost ales primar. Intre timp, Badescu a demisionat din functia de primar dupa ce DNA a deschis mai multe dosare penale pe numele sau, el fiind acuzat de mai multe fapte de coruptie.