Calin Popescu Tariceanu a declarat astazi ca, daca va fi premier, cota unica nu se va modifica, si ca Guvernul nu va majora impozitele pe cladiri. El a spus ca o explicatie a acestui "zvon" este faptul ca "dl Iohannis si cu echipa sa de sfatuitori cauta sa induca temeri, frici, in ultimele zile de campanie". Tariceanu a citat apoi din celebrul cuplet al lui Constantin Tanase, despre care s-a zvonit ca i-ar fi adus moartea marelui actor. Iohannis "este in aceasta situatie. Acuma face 'Davai ceas, davai palton' intr-o interpretare moderna", a continuat Tariceanu.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat vineri, 14 noiembrie, despre subiectul majorarii cotei unice, ca "in conditia in care voi fi prim-ministru, aceasta taxa nu se va modifica".

Tariceanu a spus apoi: "Caut o explicatie de ce acest zvon. Sigur ca dl Iohannis si cu echipa sa de sfatuitori cauta sa induca temeri, frici, in ultimele zile de campanie, cu speranta disperata de a face o rasturnare a scorului. Aceasta este o motivatie. Cealalta motivatie este ceva mai perversa. Si mi-am adus aminte, venind inspre Senat, de cateva cuvinte foarte simpatice, care suna cam asa:

Rau ne-a fost cu 'der, die, das'

Dar mai rau cu 'davai ceas'

De la Nistru pan' la Don

Davai ceas, davai palton

Davai ceas, davai mosie

Haraso, tovarasie.

Va dati seama ca daca il intreb pe dl Iohannis cine a spus chestia asta, habar n-are. Va aduceti aminte de marele comic Constantin Tanase. El este in aceasta situatie. Acuma face 'Davai ceas, davai palton' intr-o interpretare moderna. Adica sta si ne povesteste cu ceasul de la strabunicul cum merge el, ceasul nu poate sa mearga decat ca ceasul, si dup-aia o sa ne intrebe asa, cu multa dezinvoltura, cand o sa decida sa majoreze taxele, pentru ca prevede o serie de cresteri la diferite bugete: 6% la nu stiu unde, 6% dincolo, 2% acolo si 4% dincolo si atunci trebuie sa aiba de undeva de unde sa acopere toate aceste cheltueli si o sa spuna [Tariceanu spune urmatoarele cuvinte rar, imitandu-l pe Iohannis - n.red.]: Pai trebuie sa majoram niste taxe, nu-i asa? Ca in Germania! Nu? Nu va dati seama, daca m-ati ales, la ce v-ati asteptat? La taxe ca in Germania.

Deci e aceasta idee perversa sa vorbim acuma de taxe, ca vor sa le mareasca altii, dar daca eventual suntem alesi, le alegem noi, pentru ca asteptarile de fapt n-aveau cum sa fie altele".

Citeste si: