Premierul Ponta a declarat, miercuri, ca la sedinta solemna consacrata aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO a preferat sa stea in sala, pe locul de deputat, si nu la prezidiu, pentru ca se simtea inconfortabil langa presedintele Basescu, care statea intr-un jilt "ca Stefan cel Mare", relateaza Mediafax.

Victor Ponta si Traian Basescu, la sedinta solemna din ParlamentFoto: Agerpres

Premierul a facut aceasta afirmatie dupa ce a fost intrebat de jurnalisti de ce a stat in sala si nu la prezidiu, marti, cand Parlamentul a avut o sedinta solemna dedicata aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO.

"Oricum, sincer sa fiu, nu ma simteam confortabil sa stau langa un domn cu jiltul, care imi amintea ori de Stefan cel Mare, ori de vreun personaj ridicol care uita ca traim in secolul 21. Mi se pare absolut comic sa vad pe cineva pe un jilt. Putea eventual sa stea Preafericitul Patriarh sau putea sa stea Regele Mihai, dar sa stea, asa, un om ca si noi, pe jilt, acolo, si sa-l ia somnul, sa picoteasca in timp ce vorbim, Doamne fereste! De abia astept, le-am si spus celor de la Parlament, din decembrie sa arunce scaunul ala sau sa-l tina doar pentru Patriarh sau pentru Rege (...) Oricine altcineva sta pe jilt din acela mi se pare ca si-a pierdut total simtul ridicolului si nu-si da seama cat de comic devine. Deci, oricum n-as fi stat acolo, langa jiltul marelui domnitor", a spus Ponta.

El a adaugat ca a preferat sa stea pe locul sau de deputat, un loc in care a stat si pe cand era in opozitie.

Senatul si Camera Deputatilor au organizat, marti, o sedinta solemna consacrata aniversarii a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO, la sedinta fiind prezent presedintele Traian Basescu, fostii sefi ai statului Emil Constantinescu si Ion Iliescu, precum si principesa Margareta, dar si fosti premieri.

Presedintele Basescu a avut un loc rezervat in fata prezidiului, iar fostii sefi de stat si fosti alti oficiali implicati in aderarea la NATO au fost asezati de o parte si de alta a prezidiului.

In schimb, premierul Victor Ponta a stat in sala, in banca parlamentarilor.