"Miscarea Populara este fundatie si nici macar nu am luat in discutie transformarea in partid", a declarat pentru HotNews.ro presedintele fundatiei, Marian Preda. "Sub nicio forma nu se pune problema transformarii in partid. Este un zvon care nu are nicio legatura cu Miscarea Populara", a sustinut acesta, referitor la informatia potrivit careia Fundatia Miscarea Populara s-ar transforma in partid pe 25 martie. Pe de alta parte, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, membru fondator al Fundatiei, scrie pe pagina sa de Facebook: "Inteleg ca sursele 'bine informate' care anunta transformarea Fundatiei Miscarea Populara in partid sunt din PDL".

  • Realitatea.net scrie ca "Fundatia Miscarea Populara a apropiatilor presedintelui Basescu isi planuieste transformarea in partid. Potrivit unor surse parlamentare, anuntul va fi facut pe data de 25 mai". "Elena Udrea are un plan secret: nemultumitii din PDL sunt chemati de fostul ministru sa faca opozitie reala guvernarii USL, dar intr-un alt partid. Tocmai de aceea, Elena Udrea si-a convocat astazi colegii parlamentari de Neamt la o intalnire la grupul PDL", noteaza Realitatea.net.

Contactat de HotNews.ro, Marian Preda, presedintele Fundatiei "Miscarea Populara", a declarat urmatoarele: "Nici nu se pune problema [ca Miscarea Populara sa se transforme in partid - n.red.], fundatia 'Miscarea Populara' este fundatie. Nici macar nu am luat in discutie transformarea in partid. Noi am infiintat cateva filiale, zilele urmatoare vom infiinta alte 4 filiale, iar saptamana viitoare avem in plan lansarea altor 3 sau 4 filiale in tara. Sub nicio forma nu se pune problema transformarii in partid. Este un zvon care nu are nicio legatura cu Miscarea Populara".

Consilierul prezidential Daniel Funeriu a spus pentru HotNews.ro ca "obiectivul fundatiei este sa stringa oameni care impartasesc valori comune. Noi nu discutam acum despre partide, ci despre valori. E clar o dezinformare".

Si consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu, unul dintre membrii fondatori ai Miscarii Populare, a scris astazi, 14 mai, pe pagina sa de Facebook: "Fundatia Miscarea Populara ramane fundatie inca o suta de ani de acum inainte. E sigur ca va avea viata mai lunga decat Realitatea TV". Intr-o alta postare, acesta vine cu precizarea: "Inteleg ca sursele 'bine informate' care anunta transformarea Fundatiei Miscarea Populara in partid sunt din PDL. Sursele mele imi spun ca PDL va pierde suficient de multi parlamentari si primari in urmatoarea perioada cat sa se transforme in fundatie".

Citeste si: