Un nou partid de dreapta se va forma in jurul presedintelui Traian Basescu prin preluarea unei formatiuni care exista deja sub denumirea Partidul Popular. Mai multe surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca una din variante este utilizarea Partidului Popular condus de fermierul Costel Caras. Fermierul este cel care, in timpul scandalului laptelui infestat cu aflatoxina izbucnit in luna martie, a varsat pe camp in semn de protest cateva mii de litri de lapte. Caras n-a putut fi contactat pentru comentarii. Informatia privind iminenta aparitiei unei noi formatiuni in jurul lui Traian Basescu a fost publicata sambata de siteul pesurse.ro.

Potrivit sursei citate, se vorbeste deja despre parlamentari care sa treaca la noul partid si care sa formeze un nou grup parlamentar. Si postul B1 TV a difuzat luni informatia privind infiintarea unui nou partid. Traian Basescu ar avea nevoie de acest nou partid pentru a face fata ofensivei din toamna pe tema revizuirii Constitutiei si a reducerii cvorumului la referendum de la 50 - la 30%.

Data congresului extraordinar ar fi stabilita undeva in jurul datei de 25 mai. Se doreste grabirea procesului de constituire pentru ca peste vara noul vehicol politic sa se pregateasca de alegerile europarlamentare.

Nu este clar daca recentele dezertari de la varful PP-DD au legatura cu noul partid. Pentru a forma un grup parlamentar este nevoie ca sapte senatori si zece deputati. Mai multi partlamentari PDL si-au anintat in ultimele saptamani demisia, fara sa se inscrie in alte partide.

Noul partid s-ar coagula in jurul perdantilor competitiei din PDL in frunte cu Elena Udrea, la care se vor adauga mare parte din cei din Fundatia "Miscarea Populara" si Forta Civica a lui MRU. Partidul Popular ar urma sa inceapa demersurile pentru aderarea la Grupul PPE din Parlamentul European.

Cine este seful Partidului Popular? Potrivit postului Digi24, fermierul din satul Pasarea, comuna Branesti, judetul Ilfov, a preluat anul trecut sefia Partidului Popular, i-a adaugat, intre paranteze, atributul Agrar, si a candidat pentru un loc in parlament.

"PP, care va avea sira spinarii formata din agricultori, e un partid de centru, care nu va aluneca la stanga sau la dreapta. Noi vom merge in alegeri fara niciun fel de alianta", a declarat Costel Caras, presedintele Partidului Popular, citat in luna martie de postul DigiTV.

A obtinut 11.000 de voturi la Senat, 9.000 la Camera Deputatilor si niciun loc in noul legislativ. Chiar daca a beneficiat de sprijinul unui cunoscut politician, Stelian Fuia, fost ministru al Agriculturii in cabinetul Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat, vineri, ca in urmatoarele doua saptamani va initia discutii pentru coagularea fortelor de dreapta, cu scopul prezentarii unei liste comune la europarlamentare si a unui candidat unic la prezidentiale. Potrivit EVZ, o prima intalnire ar urma sa aiba loc astazi la Senat cu presedintele PDL, Vasile Blaga.

Vasile Blaga ar dori o coagulare ar fortelor de dreapta, dar numai in jurul PDL. Liderul democrat-liberalilor a declarat ca se va intalni cu presedintele Fortei Civice, Mihai Razan Ungureanu.

"Pozitia noastra e clara si am spus-o de fiecare data: noi dorim coagularea fortelor de dreapta in jurul PDL. Fara nicio urma de aroganta, chiar si domnul Ungureanu spunea despre noi ca suntem membri ai PPE, suntem cel mai mare partid din Romania membru al PPE, avem o cota de 16-18% din analizele noastre. Si, desigur, atunci cand discuti de liste comune si de candidati comuni, e bine sa vezi care este aportul fiecarei structuri care doreste o astfel de abordare", a declarat Vasile Blaga.

Si Initiativa Romania Liberala a vorbit duminica despre necesitatea coagularii dreptei.Presedintele Consiliului Director al Initiativei Romania Liberala (IRL), Vlad Moisescu, sustine ca la europarlamentarele din 2014 formatiunile de dreapta din Romania trebuie sa aiba o lista comuna de candidati, sub sigla PPE.

"In alegerile europarlamentare trebuie avuta in vedere o platforma unica de dreapta, cu sustinerea PPE. PPE este singurul partid de dreapta din Parlamentul European", a declarat Moisescu, duminica, citat de Mediafax.

El a adaugat ca saluta ideea exprimata recent de presedintele Fortei Civice, Mihai-Razvan Ungureanu, privind necesitatea coagularii acestei platforme de dreapta la europarlamentare.