Marian Preda, decanul Facultatii de Sociologie din Universitatea Bucuresti, a fost propus presedinte al Fundatiei Miscarea Populara, fundatia lansata de mai multi consilieri prezidentiali dupa congresul PDL. Marian Preda, autor al unor studii despre sistemul de pensii, migratie sau consum de droguri, a condus Comisia prezidentiala pentru analiza riscurilor sociale si demografice, comisie care a realizat in septembrie 2009 un raport intitulat "Riscuri si inechitati sociale in Romania". Marian Preda a declarat pentru HotNews.ro ca propunerea de a conduce Fundatia i-a fost facuta de Cristian Diaconescu, seful cancelariei prezidentiale.

Marian PredaFoto: Agerpres

"De curind am primit aceasta propunere care ma onoreaza. Voi reflecta", a spus Marian Preda pentru HotNews.ro.

"Eu mi-am depus o cerere de adeziune la Miscarea Populara de saptamina trecuta. Am trimis-o pe blogul lui Cristian Diaconescu, dupa care am primit un raspuns de multumire pentru ca am trimis si citeva sugestii. De curind am primit aceasta propunere care ma onoreaza", a declarat Marian Preda pentru HotNews.ro, care a adaugat ca cel care i-a facut propunerea este Cristian Diaconescu, seful cancelariei Prezidentiale.

Intrebat daca va ramine in Miscarea Populara si dupa posibila transformare in partid politic, Marian Preda a spus: "Sa asteptam pina atunci. Aceasta este o etapa. Cealalta va veni mai tirziu, daca va veni. Cred mult in ideile de dreapta si in solutiile de dreapta".

Reamintim ca presedintele Traian Basescu a spus in urma cu o saptamina ca "presedintele Miscarii Populare va fi un om credibil, neangajat politic". Traian Basescu si-a asumat sprijinul pentru Miscarea Populara.

Marian Preda a facut parte din Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), organism stiintific care a decis ca premierul Victor Ponta si-a plagiat lucrarea de doctorat.

Numele lui Marian Preda a fost vehiculat in 2011 pentru postul de ministru al Muncii dupa demisia lui Ioan Botis, implicat intr-un scandal de deturnare de fonduri europene. In cele din urma, postul a fost ocupat de Sebastian Lazaroiu.

Marian Preda a condus Comisia Prezidentiala pentru Analiza Riscurilor Sociale si Demografice, printre recomandarile careia figureaza legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri.

"Legalizarea sexului comercial (nu si a intermediarilor de servicii sexuale) ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuala. (...) Dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului!) pentru a aduce la „suprafata” consumatorii", se arata in raportul prezentat la Cotroceni de comisie. Atunci, Marian Preda explica faptul ca o mare parte dintre grupurile de persoane care practica prostitutia si isi injecteaza droguri se suprapun social.

"Foarte multe persoane practica prostitutia pentru a obtine bani de droguri", a spus el, adaugand ca exista pericolul raspandirii a unor maladii grave. Mai multe aici.