Andreea Paul Vass a anuntat in aceasta seara la Realitatea TV ca a refuzat nominalizarea pentru functia de ministru al Economiei in contextul in care s-au inmultit informatiile in partid privind starea de incompatibilitate in care s-ar afla deoarece detine, impreuna cu sotul sau, actiuni la mai multe companii care se afla in subordinea Ministerului Economiei cum ar fi Alro Slatina, Transelectrica sau Transgaz SA Medias.

Foto:

"Am refuzat nominalizarea. Argumentele sunt personale. Nu am de gand sa fac rabat de la acest drum. Sobru, echilibrat, intotdeauna am lucrat cu pasiune. Au fost voci in PDL care m-au sustinut foarte puternic. Este o decizie personala. Le multumesc colegilor din PDL care si-au pus increderea in mine", a spus Andeea Paul Vass, la Realitatea Tv.

Vass a confirmat informatia pentru HotNews.ro dar a refuzat sa spuna care au fost motivele care au impins-o la aceasta decizie.

UPDATE:Ungureanu si coalitia au aprobat programul de guvernare si lista ministrilor, dar fara Economie. Numele ministrilor vor fi anuntate miercuri

Andreea Paul Vass (33 de ani), propunerea pentru functia de ministru al Economiei, este doctor in economie, fost expert/consilier prezidential si consilier personal si pe probleme economice al premierului Emil Boc. Vass a intrat in politica prin functia de consilier al europarlamentarului Theodor Stolojan. In urma cu o saptamana, Vass a fost in centrul unui scandal mediatic, dupa ce premierul a numit-o in comisia de privatizare a Hidroelectrica. Controversa vine din faptul ca Dan-Viorel Paul, cumnatul Andreei Paul Vass, este broker la Bursa, acolo unde vor fi scoase la vanzare actiunile companiei.

Andreea Paul Vass, nascuta pe 10 septembrie 1978 in Zalau, judetul Salaj, a terminat in 2001 facultatea Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE, unde a obtinut si titulatura de doctor in economie in 2008.

Conform CV-ului, Andreea Paul Vass nu a lucrat niciodata in domeniul privat.

Intre 2001 si 2008, Vass a fost cercetator la Institutul de Economie Nationala al Academiei Romane.

Intre 2005 si 2007, Andreea Paul Vass a fost expert/consilier prezidential in cadrul Departamentului de Politici Economice si Sociale.

Din 2007 si pana in 2009, Vass a fost consilier in cadrul Parlamentului European pentru europarlamentarul Theodor Stolojan.

Din 2009 si pana in noiembrie 2010, Vass a indeplinit functia de consilier personal al premierului Emil Boc, iar din noiembrie 2010 si pana in februarie 2011, a fost Consilier de Stat pe probleme economice al prim-ministrului Emil Boc.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul propriu, Vass are realizate studii de cercetare in Marea Britanie (London School of Economics, University of Essex, Sussex University, SPRU Research Center), SUA (Stanford University), Franta (Maison des Sciences de l'Homme) si Ungaria (IKU Research Center, Institute for World Economics).

Tot in CV apare mentionat faptul ca este autor pentru doua carti si co-autor pentru alte 6 publicatii. In 2011 a publicat o carte intitulata "Forta politica a femeilor".

Potrivit ultimei declaratii de interese, Andreea Paul Vass detine actiuni la Alro Slatina, BRD GSG, SIF Banat Crisana Arad, Transelectrica si Transgaz SA Medias.

Conform ultimei declaratii de avere, din 2011, Andreea Paul Vass (impreuna cu sotul) detine 2 apartamente in Bucuresti, o casa de vacanta si doua automobile. Familia Andreei Paul Vass detine si tablouri si obiecte de arta in valoare de 12.000 de euro, precum si 9 conturi deschise in banci in care sunt depusi in total peste 100.000 de lei, peste 18.000 de euro si 1.300 de dolari.

Membra PDL, Vass a iesit de multe ori in presa pe teme care tin de partid si de multe ori a fost criticata pentru declaratiile sale de catre unii membri de partid.

In toamna lui 2011, Andreea Paul Vass anunta ca intra in cursa pentru presedintia Organizatiei de Femei a PDL condusa de catre Sulfina Barbu. Vass a declarat atunci pentru agentia Mediafax ca a decis sa candideze pentru ca poate intari organizatia si poate aduce prospetime. Democrat-liberala sustine ca numele de Vass inseamna in limba maghiara "fier" facand trimitere la Margaret Thatcher supranumita si "Doamna de Fier". Ulterior, Vass a renuntat si s-a multumit cu functia de prim-vicepresedinte al organizatiei femeilor din PDL. (Victor Cozmei)