Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie urcă muzica acolo unde doar geto-dacii au urcat Focul Viu: pe Platoul Bucegilor. Urcă și tu cu ei. În numele a ceva ce nu știm: istoria dacilor, în numele a ceva ce poate fi: Centrul Spiritual al Lumii, în numele a ceva inefabil: cântarea lui Paganini de pe Platoul Bucegilor. Concertul e la ora 11, la Cabana Caraiman. Cască gura la detaliile locației și trasee. Azi, bagă muzica lui Paganini în vene. Pentru că pe daci îi găsești veșnic, eterni, neatârnați. Ia cu tine de un picnic: roșii și o lipie. Concertul Stradivarius: Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie interpretând Paganini, la Cabana Caraiman.

Stradivarius: Alexandru Tomescu - Dragoș Ilie cântă PaganiniFoto: Hotnews

Te văd! Ești la munte azi. Decât să freci grătarul, să mulgi asfaltul la Sinaia și Bușteni, la Predeal și poiana Țapului, țapule, urcă la cabana Caraiman. Acolo e ușor de urcat. Eu urc și am urcat de zeci de ori. E cea mai dulce urcare din Bușteni, ori Sinaia. Dar dacă nu poți, n-ai chef, nu știi, ți-e frică de urs, mergi cu mașina ori telecabina.Ai indicații în LINK turneul Stradivarius. Urcat la cucurigu, ai recompensă: muzica.

Natura și Concertul Stradivarius: Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie interpretând Paganini, la Cabana Caraiman

Ce înseamnă asta? Un dialog cu natura. O confruntare a muzicii, omului cu natura. Cum o fi sunetul aici în tăria munților? Cum duce vântul muzica? Cât de mult îi vor lăsa duhurile naturii pe Tomescu și Ilie să-i înfrunte? Pentru că una este să cânți în sală, unde depinzi de tehnicieni să redea sunetul, de tine să nu tâmpești lumea cu falsetele tale, și alta e aici. Tehnicienii lui Pește prăjit degeaba sunt, Natura măreață e cea care face sunetul. Ea temperează vântul. Tomescu și Ilie cântă Paganini. Lui Caraiman îi place Paganini? De asta trebuie neapărat, hop pe munte!

Geto-Dacii și Concertul Stradivarius: Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie interpretând Paganini, la Cabana Caraiman

Tomescu, Ilie și Paganini se înfruntă și cu credințele strămoșești. Ei scriu istorie acolo unde nu e istorie, e multă imaginație. Cine a mai avut obrăznicia să tragă de arcuș și chitară pe vârf de munte, aici, unde imaginarul românesc e în Nadir latent? Păi, cine, cine? Căci aici imaginarul colectiv a adus buricul Pământului sacru, Hyperboreea dragă. Aici este fermentul închipuirii strămoșești! Aici se va cânta Paganini: În buricul Pământului, deci în Centrul Energetic al Universului. "De aici lumea s-a început și cine vrea de aici se energizează În Hyperboreea - „dincolo de Boreas”, Paradisul, în care tot timpul este vară, cu soarele strălucind douăzeci și patru de ore pe zi, iar pomii foarte roditori astfel încât produceau de două ori fructe pe an. Oamenii savurează viața și nu cunosc nici griji și nici necazuri. Amintirea despre patria ancestrala a omenirii, acolo unde exista o limbă comună și de unde au pornit toate culturile." (Wikipedia)

În fapt, aici nu e decât imaginație. Și asta e minunat. Poate fi Nimicul, poate fi golul, poate fi natura sălbatică care este Substanță. Toate astea au nevoie de imaginația noastră ca să fie ceva.

Avem ocazia cu toții, în sfârșit, să vedem ceva prin ochii și corzile lui Tomescu și Ilie. Ei imaginează locul azi, de la ora 11 fix. Recomandat este ca după concert să rămâneți pe loc și să auziți singuri ecourile lui Paganini, să vă auziți sufletul (la juma de oră după concert), să simțiți natura (la 2 ore după concert) și să vorbiți cu strămoșii voștri geto-daci (la apus de soare).

Dimineața, la 11, cântă Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie. Seara se deschide Piramida de lumină de la Sphynx. De neratat primul eveniment. Capul sus…suntem de neam Îndrăzneț. Hai, să asculți Paganini, sus, la Cabana Caraiman!

Înc-o vacanță mică și miraculoasă:

Cabana Caraiman, Concertul Stradivarius: Alexandru Tomescu și Dragoș Ilie interpretând Paganini

Vacanțe mici și miraculoase. LINK-uri ai, mergi, comentează, dă vestea mai departe:

Gurbănești, Călărași: Ocol mototol, plătică Sărulești și Athanor. De ce la Gurbănești, Grifonul scit nu se luptă cu Cerbul?

Clejani Giurgiu. Mumie sârbească, lăutari și Rătăcire de Moși și Rusalii

Comana Giurgiu: lac, plictis, pădure, Gellu Naum

Belciugatele Călărași: Să faci din baltă bici/ Relaxare cu pește, lăutari și daci de Mataraua

Ploiești: Piața cu Pește, Muzeul Ceasului, Casa Ploieșteană. Viață de guvide.

Cetățeni, Argeș, Fenomenul Arasse. Mere de Voinești. Mănăstirea Nămăești