Analfabetă funcțional ca milioane de analfabeți. Manipulabilă ca milioane de manipulați. Fără vreo competență reală ca milioane de incompetenți. Setoasă de Putere ca milioane de oportuniști. Omul care și-a luat concediu când eram masacrați în Piața Victoriei, ca orice laș. Dăncilă e la fel ca milioane de fete și băieți din țara asta. Și cum e firesc, binemerită Viorica Dăncilă să fie cocoțată de Mugur Isărescu în fruntea bucatelor de consilieră BNR, a lui Mugur Isărescu.Asta chiar e grav. Normal că spumeg. E cu mult mai grav decât un Isărescu care bea vin și ciugulește din măreția Leului. Numirea sapă credibilitatea Băncii Naționale a României. Numirea aceasta este o jignire, o înjurătură la adresa noastră a tuturor.

Viorica DancilaFoto: Hotnews

Viorica Dăncilă, consiliera lui Mugur Isărescu. Da! Numită de Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Înțelegem. Este clar ca lacrima. În România se poate orice. Plopul face pere. Porcul zboară.

Aha, și bineînțeles, Mugur Isărescu este minunat. Există un moment Înălțător al vieții lui Mugur isărescu în care are nevoie de o femeie puternică, energică, care să-i deschidă ușile și să-i spună: DA! ești bun, ești minunat. Există un moment al vieții lui Mugur Isărescu în care omul Suprem stă la biroul BNR din strada Eugeniu Carada, în pijama. Și, privind spre Lipscaniul mort, ar vrea să-și bată cuie în palmă, ca Iisus, și să urle uluit: "ce minune mi se întâmplă!"

Există viață multă și deplină în această cuplare. Viorica Dăncilă are secretele ei să facă omul să se simtă bine. Nu-i nevoie de competențe, e nevoie de exercițiu. Și Viorica la fel l-a lămurit și pe Dragnea cât de potrivită este în rolul de prim-analfabet al româniei. De atunci dezacordurile, lăbărțelile lingvistice, prostioarele macroeconomice au fost Rege în țara asta. Și proștii rădeau de prim ministrul României. Băi, chiar? Chiar și analfabeții râdeau de ea. Ori să iei un asemenea om pentru sufletul ei cel bun, pentru fudulia ei bruxeleză, pentru coafura sa strategică și s-o urci consilier, da, este un mare act de curaj. Și marele curajos este Mugur Isărescu. Adevărul este că să stai cloșcă pe banii românilor nu e tot aia cu a face vin la Drăgășani și a-ți trage consilieră la BNR. Nu e tot. Mugur Isărescu este un om curajos. Puternic. Și-i place și lui, într-un asemenea Zenit al vieții, să i se spună: ești minunat, ești SuperOm, ești vinul nobil al unei națiuni care nu te merită.

În România, avem serii întregi de paradoxuri. Este o țară incredibilă. Care dă dambla. Astfel încât de astăzi porcul zboară. Este cel mai firesc lucru. Viorica Dăncilă este consiliera lui Mugur Isărescu.

Asta înseamnă și mai rău. Isărescu în pijama? E inocent. Isărescu este gol. Iar numirea lui Dăncilă vrea să ne dea orbul găinilor. Este România ca Dăncilă? Este? Asta e-ntrebarea. Este analfabetă funcțional? Este lașă, este incompetentă, este oportunistă? Este manipulabilă?

Adrian Vasilescu declarație de toți banii.