Știm acum: în dosarul Ferma Băneasa “și-au luat-o” Remus Truică - 7 ani de închisoare, Paul Philippe al României - 3 ani și 4 luni, Dan Andronic - 3 ani cu suspendare, miliardarul Beny Steinmetz, 5 ani, Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) - 5 ani de închisoare. Știm și suveica pe care au făcut-o acești oameni ca să binemerite anii ăștia de pușcărie. Paul Phillippe se credea prinț, rege, împărat și pe baza acestei utopii, de la Truică la Andronic, de la Nela la Steinmetz, toți s-au repezit să devore acest fake contemporan. Ați observat însă, cum toți se aseamănă? Prin poveștile lor de viață? Hahaha, e fantastic!

Al Romaniei, bineintelesFoto: Hotnews

Basmul lui Paul Philippe al României - 3 ani și 4 luni de închisoare Paul-Philippe al României sau Paul-Philippe de Hohenzollern sau Prințul Paul Philippe al României sau Alteța Sa Regală, Prințul Paul Philippe al României, oricare ar fi numele omului, Paul are o poveste ce rupe gura târgului.

Viața Prințului a fost ușoară. A degustat, ca orice prinț, din toate delicile epocii. Când a fost fotografia la modă a făcut fotografie. Când au fost antichitățile în vogă a vânat obiecte vechi. Când a venit turismul exotic la modă a intrat într-o firmă de fregate pentru Seychelles. Ce să mai spunem, ca orice prinț din toate a practicat câte puțin, fără să exceleze. Când a fost cazul, s-a plictisit. După 1990 totuși a avut o constanță: traiul său de prinț utopic și fără speranță. Cu vorba sa împleticit românească, prințul a trecut întâi drept un caraghios în România. În primii ani, cum deschidea gura, cum audiența se rupea de râs. Este, a fost și va fi, un prinț “de carton”, are ca os aristocrat parte din trupul lui Carol al II-lea, dar n-are niciun fel de recunoaștere din partea Curților Regale. Ideea lui însă a fost fermă: orice s-ar spune, eu sunt ce cred eu că sunt. Coincidență sau nu, în trena infracțională a prințului s-au prins alți utopiști, oameni de poveste.

O vorbă despre Lia, prințesa lui Paul.

Voi știți cine este Lia? La vârsta de 25 de ani s-a căsătorit cu avocatul Melvin Belli, de numai 64 de anișori. Dar cine este Melvin Belli? Melvin era avocat și “Rege al infractorilor și delictelor”, clinții săi fiind celebritățile epocii: Zsa Zsa Gabor, Errol Flynn, Chuck Berry, Muhammad Ali, The Rolling Stones, Lana Turner, Tony Curtis. A fost avocat al lui Jack Ruby, cel care l-a împușcat pe Lee Harvey Oswald. Lee, la rândul lui, la împușcat pe John F. Kennedy. Când avea deja mulți-mulți ani, Lia l-a lăsat pe Belli. Belli şi-a acuzat soţia că l-a înşelat şi că i-a omorât câinele. În cele din urmă a fost nevoit să-i acorde acesteia 15 milioane de dolari, în urma procesului de divorţ. (colaj wikipedia+declarații Lia)

Coincidență sau nu, Lia l-a întâlnit pe Paul. Și din 1993 a devenit Prințesă a unui regat "de carton", a unei povești șoptite hipnotic de Paul.

Remus Truică - 7 ani de închisoare

Remus este și el un personaj "de carton". El este primul care a văzut dincolo de limba stâlcită a prințului, milioarde de euro. Care e viața lui Remus? A pornit de la gestiunea unui magazin. Om l-a făcut Adrian Năstase ca prim ministru. Remus este un vânător de personalități, prin care să-și facă un nume. Este Dinu Păturică din Nicolae Filimon, Julien Sorel, din "Roșu și Negru" al lui Stendhal. N-are scrupule, importantă e ascensiunea sa. Ciuta cea mai de vază vânată de Remus este totuși Patricia Kaas, o vedetă a generațiilor trecute, dar ce contează?, un ditamai trofeul pentru care Remus a plătit 80000 de euro/noapte ca să-i cânte acasă la el, la urechea lui. Aici, Patricia dincolo de răvășitorii nuri uitați printre pernele din vila din Snagov a lăsat o mărturie despre felul în care acționa Remus. M-a copleșit Remus, a declarat Kaas. Când avea nevoie de apă, îi dădea apă, când vroia șampanie și icre îi dădea șampanie și icre. Omul cerea, Truică îl servea. "După noaptea de dragoste am ieșit aproape îndrăgostită". Extrapolând, cred că la fel s-a simțit și Adrian Năstase când din omul de casă, lingușitor, și-a făcut șeful de cabinet. Șef al Guvernului.

Coincidență sau nu, Remus a fost primul care s-a uitat în gura lui Paul de România. Domle, sunt os domnesc, am proprietăți de revendicat, hai s-o facem! Da, Alteță, cum să nu? Paul vroia apă, Remus i-a dat apă. Ca lui Kaas, ca lui Năstase. Remus a văzut o oportunitate de înobilare. A văzut înălțarea sa supremă. Nu-i de ici-colea să deții averile regale, nu? Coincidență sau nu, Remus + Paul = alianță de basm.

Un alt personaj de basm este Nela. Nela avea grijă ca nu cumva Dumnezeu să strice ploile. Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu). Nela și-a luat 5 ani de închisoare.

Dar cine este Nela? Cum să nu știți voi cine este Nela? Soțul lui Nela este Regele Paranormalului! Mă rog, abilitățile sale de a ridica de pe masă o linguriță cu ajutorul frunții l-au făcut să se creadă "Regele Paranormalului", deținătorul Adevărului Absolut pe pământ. Un alt personaj fake. Trei numărăm până acum: Albert, Paul și Remus. Plus o Lie. Iar Albert le este egal. El este deținătorul Matricei Divine a Puterii Gândului și a Matricei Tinereții Veș­nice.

Nela ștergea praful Matricelor, în timp ce-o săvârșea grav. Șapte ani de închisoare.

Din această ficțiune nu putea lipsi marele combinator mass media Dan Andronic. El este vrăjitorul vrăjit. A debitat fake-uri până a picat in propria capcană. E povestea aia măreață care i-a satisfăcut orgoliul. 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Dan Andronic este și se crede "un nevinovat". Dintr-un merituos jurnalist a trecut la jocuri mari și tot mai mari. Fabuloase. Jocuri în care a întrecut măsura. Dan Andronic a trecut la vrăjit mari oameni de stat. Când era Năstase la Putere, l-a consiliat pe Năstase, când a venit Băsescu la Putere, i-a dat sfaturi lui Băsescu. I-a făcut din vorbe. Rolul în acest basm al lui Andronic era de influencer, de a spune că Împăratul este frumos și nemaipomenit. 3 ani de închisoare cu suspendare pentru "vrăjeală". Curtea aceasta princiară era iată total vrăjită. Remus vrăjea Prințul, Dan vrăjea lumea.

În final, din Lotul “de România” distingem pe omul de afaceri isrealien Tal Silberstein - 5 ani de închisoare și pe omul de afaceri israelian Benyamin Steinmetz - 5 ani de închisoare. Tal și Benyamin sunt și ei fabuloși. Prin averi, în primul rând. Prin lăcomie, în al doilea rând. Lăcomia este epică. În basme crează povești pilduitoare, morale. Tal a tot umblat pe la curtea regelui Nastase. a dat consultanta politica. “Benyamin Steinmetz a fost considerat cel mai bogat evreu şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A fost locul 178 mondial, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari. Este unul dintre investitorii proiectului minier de la Roşia Montana. Potrivit unor surse judiciare, Steinmetz este suspectat că ar fi apelat la compania de detectivi intrenaționali Black Cube pentru spionarea și hărțuirea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, însă deocamdată nu au fost formulate acuzații oficiale în acest sens.” (G4Media)

Din curtea princiară a basmului românesc au mai răsărit și alți curteni.

Fiecare după ficțiunile lor și-au luat ani cu executare sau suspendare. Pe mine mă interesează mai puțin câți ani și-au luat ca pușcărie, oamenii aceștia de basm și-au luat un alt, mare verdict. Sunt de basm. Si-au facut din viata lor o poveste. Si au trait intr-un basm romanesc. Și-au luat ani de pușcărie pe măsura utopiilor pe care și le-au creat.

Cu toții au fost sub bagheta magică a unui prinț "de carton". Dar acest prinț nu putea să-i vrăjească dacă ei nu-și făcuseră o viață "magică" Nu e o coincidență că au vrut să fie în trena/utopia unui Prinț de România.

Hahaha, tocmai "de România!

Basm "de Romania":

PRINTUL "DE CARTON" Paul si consoarta sa Lia

Remus Truica, din nobila meserie a majordom-ilor si sfatuitor-ilor care fură argintăria. Traind iluzia că dintr-o linguriță de argint își va face propria împărăție. Stapanul spagilor si deschizatorul usilor. Stapanul vazutelor, a tot ce poate fi pipait.

Nela, slujitoarea matricelor micului dumnezeu Ignatenko, omul cu relații la Dumnezeu. Stăpânul nevăzutelor. Nepipăitelor. A lui "Doamne ajuta!" - vorba aia.

Dan Andronic, vrăjitorul vrăjit. Bondarul plin de fiere, gata mereu s-o ia la picior. Simtind primejdie. Să-ntoarcă foaia după propriul interes.

Tal si Steinmetz, lacomii. cu averi nemăsurate de mintea omenească. Cei doi coloși se rătăcesc în România. Se-ncurcă într-o oportunitate. Se bălăcesc într-o mlaștină. Numită "De Romania"!

P.S. 1: Acest articol este ideea, recunosc, a prietenului meu Viorel. Am fost fascinat, am transcris-o.

P.S.2: Acest articol nu diminuează infracțiunea, nu iese în apărarea protagoniștilor. Articolul arată cum există și funcționează basme de Ispirescu chiar în secolul 21.