​Perspektiva

Al României Paul Philippe, Lia, Truică și Nela. Poveștile de basm ale grupului infracțional

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 8:31 Actualitate | PERSPEKTIVA


Al Romaniei, bineinteles
Foto: Hotnews
Știm acum: în dosarul Ferma Băneasa “și-au luat-o” Remus Truică - 7 ani de închisoare, Paul Philippe al României - 3 ani și 4 luni, Dan Andronic - 3 ani cu suspendare, miliardarul Beny Steinmetz, 5 ani, Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu) - 5 ani de închisoare. Știm și suveica pe care au făcut-o acești oameni ca să binemerite anii ăștia de pușcărie. Paul Phillippe se credea prinț, rege, împărat și pe baza acestei utopii, de la Truică la Andronic, de la Nela la Steinmetz, toți s-au repezit să devore acest fake contemporan. Ați observat însă, cum toți se aseamănă? Prin poveștile lor de viață? Hahaha, e fantastic!

Basmul lui Paul Philippe al României - 3 ani și 4 luni de închisoare Paul-Philippe al României sau Paul-Philippe de Hohenzollern sau Prințul Paul Philippe al României sau Alteța Sa Regală, Prințul Paul Philippe al României, oricare ar fi numele omului, Paul are o poveste ce rupe gura târgului.

Viața Prințului a fost ușoară. A degustat, ca orice prinț, din toate delicile epocii. Când a fost fotografia la modă a făcut fotografie. Când au fost antichitățile în vogă a vânat obiecte vechi. Când a venit turismul exotic la modă a intrat într-o firmă de fregate pentru Seychelles. Ce să mai spunem, ca orice prinț din toate a practicat câte puțin, fără să exceleze. Când a fost cazul, s-a plictisit. După 1990 totuși a avut o constanță: traiul său de prinț utopic și fără speranță. Cu vorba sa împleticit românească, prințul a trecut întâi drept un caraghios în România. În primii ani, cum deschidea gura, cum audiența se rupea de râs. Este, a fost și va fi, un prinț “de carton”, are ca os aristocrat parte din trupul lui Carol al II-lea, dar n-are niciun fel de recunoaștere din partea Curților Regale. Ideea lui însă a fost fermă: orice s-ar spune, eu sunt ce cred eu că sunt. Coincidență sau nu, în trena infracțională a prințului s-au prins alți utopiști, oameni de poveste.


O vorbă despre Lia, prințesa lui Paul.
Voi știți cine este Lia? La vârsta de 25 de ani s-a căsătorit cu avocatul Melvin Belli, de numai 64 de anișori. Dar cine este Melvin Belli? Melvin era avocat și “Rege al infractorilor și delictelor”, clinții săi fiind celebritățile epocii: Zsa Zsa Gabor, Errol Flynn, Chuck Berry, Muhammad Ali, The Rolling Stones, Lana Turner, Tony Curtis. A fost avocat al lui Jack Ruby, cel care l-a împușcat pe Lee Harvey Oswald. Lee, la rândul lui, la împușcat pe John F. Kennedy. Când avea deja mulți-mulți ani, Lia l-a lăsat pe Belli. Belli şi-a acuzat soţia că l-a înşelat şi că i-a omorât câinele. În cele din urmă a fost nevoit să-i acorde acesteia 15 milioane de dolari, în urma procesului de divorţ. (colaj wikipedia+declarații Lia)
Coincidență sau nu, Lia l-a întâlnit pe Paul. Și din 1993 a devenit Prințesă a unui regat "de carton", a unei povești șoptite hipnotic de Paul.

Remus Truică - 7 ani de închisoare
Remus este și el un personaj "de carton". El este primul care a văzut dincolo de limba stâlcită a prințului, milioarde de euro. Care e viața lui Remus? A pornit de la gestiunea unui magazin. Om l-a făcut Adrian Năstase ca prim ministru. Remus este un vânător de personalități, prin care să-și facă un nume. Este Dinu Păturică din Nicolae Filimon, Julien Sorel, din "Roșu și Negru" al lui Stendhal. N-are scrupule, importantă e ascensiunea sa. Ciuta cea mai de vază vânată de Remus este totuși Patricia Kaas, o vedetă a generațiilor trecute, dar ce contează?, un ditamai trofeul pentru care Remus a plătit 80000 de euro/noapte ca să-i cânte acasă la el, la urechea lui. Aici, Patricia dincolo de răvășitorii nuri uitați printre pernele din vila din Snagov a lăsat o mărturie despre felul în care acționa Remus. M-a copleșit Remus, a declarat Kaas. Când avea nevoie de apă, îi dădea apă, când vroia șampanie și icre îi dădea șampanie și icre. Omul cerea, Truică îl servea. "După noaptea de dragoste am ieșit aproape îndrăgostită". Extrapolând, cred că la fel s-a simțit și Adrian Năstase când din omul de casă, lingușitor, și-a făcut șeful de cabinet. Șef al Guvernului.

Coincidență sau nu, Remus a fost primul care s-a uitat în gura lui Paul de România. Domle, sunt os domnesc, am proprietăți de revendicat, hai s-o facem! Da, Alteță, cum să nu? Paul vroia apă, Remus i-a dat apă. Ca lui Kaas, ca lui Năstase. Remus a văzut o oportunitate de înobilare. A văzut înălțarea sa supremă. Nu-i de ici-colea să deții averile regale, nu? Coincidență sau nu, Remus + Paul = alianță de basm.Un alt personaj de basm este Nela. Nela avea grijă ca nu cumva Dumnezeu să strice ploile. Nela Ignatenko (fostă Păvăloiu). Nela și-a luat 5 ani de închisoare.
Dar cine este Nela? Cum să nu știți voi cine este Nela? Soțul lui Nela este Regele Paranormalului! Mă rog, abilitățile sale de a ridica de pe masă o linguriță cu ajutorul frunții l-au făcut să se creadă "Regele Paranormalului", deținătorul Adevărului Absolut pe pământ. Un alt personaj fake. Trei numărăm până acum: Albert, Paul și Remus. Plus o Lie. Iar Albert le este egal. El este deținătorul Matricei Divine a Puterii Gândului și a Matricei Tinereții Veș­nice.Nela ștergea praful Matricelor, în timp ce-o săvârșea grav. Șapte ani de închisoare.

Din această ficțiune nu putea lipsi marele combinator mass media Dan Andronic. El este vrăjitorul vrăjit. A debitat fake-uri până a picat in propria capcană. E povestea aia măreață care i-a satisfăcut orgoliul. 3 ani de închisoare cu suspendare și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Dan Andronic este și se crede "un nevinovat". Dintr-un merituos jurnalist a trecut la jocuri mari și tot mai mari. Fabuloase. Jocuri în care a întrecut măsura. Dan Andronic a trecut la vrăjit mari oameni de stat. Când era Năstase la Putere, l-a consiliat pe Năstase, când a venit Băsescu la Putere, i-a dat sfaturi lui Băsescu. I-a făcut din vorbe. Rolul în acest basm al lui Andronic era de influencer, de a spune că Împăratul este frumos și nemaipomenit. 3 ani de închisoare cu suspendare pentru "vrăjeală". Curtea aceasta princiară era iată total vrăjită. Remus vrăjea Prințul, Dan vrăjea lumea.

În final, din Lotul “de România” distingem pe omul de afaceri isrealien Tal Silberstein - 5 ani de închisoare și pe omul de afaceri israelian Benyamin Steinmetz - 5 ani de închisoare. Tal și Benyamin sunt și ei fabuloși. Prin averi, în primul rând. Prin lăcomie, în al doilea rând. Lăcomia este epică. În basme crează povești pilduitoare, morale. Tal a tot umblat pe la curtea regelui Nastase. a dat consultanta politica. “Benyamin Steinmetz a fost considerat cel mai bogat evreu şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A fost locul 178 mondial, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari. Este unul dintre investitorii proiectului minier de la Roşia Montana. Potrivit unor surse judiciare, Steinmetz este suspectat că ar fi apelat la compania de detectivi intrenaționali Black Cube pentru spionarea și hărțuirea fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, însă deocamdată nu au fost formulate acuzații oficiale în acest sens.” (G4Media)

Din curtea princiară a basmului românesc au mai răsărit și alți curteni.
Fiecare după ficțiunile lor și-au luat ani cu executare sau suspendare. Pe mine mă interesează mai puțin câți ani și-au luat ca pușcărie, oamenii aceștia de basm și-au luat un alt, mare verdict. Sunt de basm. Si-au facut din viata lor o poveste. Si au trait intr-un basm romanesc. Și-au luat ani de pușcărie pe măsura utopiilor pe care și le-au creat.

Cu toții au fost sub bagheta magică a unui prinț "de carton". Dar acest prinț nu putea să-i vrăjească dacă ei nu-și făcuseră o viață "magică" Nu e o coincidență că au vrut să fie în trena/utopia unui Prinț de România.
Hahaha, tocmai "de România!

Basm "de Romania":
PRINTUL "DE CARTON" Paul si consoarta sa Lia
Remus Truica, din nobila meserie a majordom-ilor si sfatuitor-ilor care fură argintăria. Traind iluzia că dintr-o linguriță de argint își va face propria împărăție. Stapanul spagilor si deschizatorul usilor. Stapanul vazutelor, a tot ce poate fi pipait.
Nela, slujitoarea matricelor micului dumnezeu Ignatenko, omul cu relații la Dumnezeu. Stăpânul nevăzutelor. Nepipăitelor. A lui "Doamne ajuta!" - vorba aia.
Dan Andronic, vrăjitorul vrăjit. Bondarul plin de fiere, gata mereu s-o ia la picior. Simtind primejdie. Să-ntoarcă foaia după propriul interes.
Tal si Steinmetz, lacomii. cu averi nemăsurate de mintea omenească. Cei doi coloși se rătăcesc în România. Se-ncurcă într-o oportunitate. Se bălăcesc într-o mlaștină. Numită "De Romania"!


P.S. 1: Acest articol este ideea, recunosc, a prietenului meu Viorel. Am fost fascinat, am transcris-o.
P.S.2: Acest articol nu diminuează infracțiunea, nu iese în apărarea protagoniștilor. Articolul arată cum există și funcționează basme de Ispirescu chiar în secolul 21.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

46415 vizualizari

 • +6 (24 voturi)    
  PS 3 - acest articol (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 8:36)

  un domn [utilizator]

  Este imaginea romanilor care au votat ciuma roșie + ciuma portocalie la Vremea Lor
 • +21 (27 voturi)    
  Interesant (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 8:55)

  Cetateanu [utilizator]

  Deontologia latrinei 3 a hotilor, a facut ca acum 2 zile, dupa pronuntarea sentintei si eliberarea mandatelor, sa vorbeasca despre "presupuse fapte"... Cat de ticalos sau idiot sa fi?! :))
  • -4 (20 voturi)    
   Din basm (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 10:36)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

   l-ai uitat de nasul Basescu.Oare de ce?
   • -6 (10 voturi)    
    Nt (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 11:42)

    Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

    Pur si simplu nu Petrov a fost subiectul meu. El oricum ca si vechiul regim, e in toate si toti...(sau hoti)
 • +15 (19 voturi)    
  Interesant, extrem de interesant (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 9:12)

  axabrt [utilizator]

  Am intrat pe articol din curiozitate, amestecata cu groaza de a mă apucă greață tocmai sâmbătă dimineață citind un nou articol al d-lui istodor.
  Fiind obișnuit cu stilul dansului de a scrie, după primele rânduri am simțit că ceva nu e in ordine. . Nu era istodor. Apoi am ajuns la sfârșitul materiaullui unde misterul s a rezolvat. Iată că am reușit să citesc în întregime și cred că este prima oara când reușesc asta fara sa mi se facă rău, literar vorbind. O surpriză plăcută as zice.
  Mai ales că opiniile noastre despre dl Andronic cam corespund. Felicitări
 • -7 (17 voturi)    
  O relatare nostima ! (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 9:17)

  Cugetator [utilizator]

  Modul de a povesti istoria acestui delict este nostima. Romania a fost si inca este tara mirifica in care se restituie celor care au avut si celor care nu au avut, dar vor. Alte tari au restituit numai partial si limitat in timp. Romania inca mai continua si va mai continua sa restituie Nu cred ca cel denumit Printul Paul este integral un veleitar excroc, fiindca el este descendentul real al primului fiu al autenticului Print, care va deveni Carol al 2-lea al Romaniei , al doilea rege important al dinastiei si care a avut perfecta dreptate in aprecierea situatiei politice a lumii, doar ca prea devreme . Datorita multilor sai dusmani ca taranistii romani , nazistii germani , comunistii din toate timpurile, a ramas puternic maculat in istorie !
  • +13 (17 voturi)    
   Carol al II lea (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 10:53)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   a ramas maculat datorita prostiei lui ENORME!Este un exemplu de cum sa NU procedeze un rege.El si cu Armand Calinescu au pus armata sa traga in muncitorii de la Atelierele Grivita,printre multe alte samavolnicii.Au continuat si alte actiuni total fara cap.A fost o catastrofa pentru Romania!Nu a apreciat deloc bine situatia internationala,a pierdut tot ce se putea pierde,numai pe Lupeasca nu a pierdut-o,din pacate pentru Romania.
 • -17 (25 voturi)    
  sunt zero barat ! (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 10:50)

  muscha mbanana [utilizator]

  toti sunt niste copii de gradinita fata de pnl ! alde catzu ii are la degetul mic , a imprumutat deja 199 de miliarde pana acum , a atacat leul vrand sa-l devalorizeze ,pe cand lucra la ING , d'aia a si fost aruncat ca o masea stricata , l-au luat penelistii ca pe o masea de aur plombata cu diamant , or sa vada ei cum cad in cap in sondaje ! sa fie la ei acolo !!!
 • +4 (8 voturi)    
  "Al Romaniei" suna cam (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 12:21)

  Namaste! [utilizator]

  arabeste, daca nu ne-ar aminti de forma "al Mariei", "Amariei", indicand copiii cu tata necunoscut, "bastarzii"...
 • +1 (5 voturi)    
  "Al Romaniei" suna cam (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 12:21)

  Namaste! [utilizator]

  arabeste, daca nu ne-ar aminti de forma "al Mariei", "Amariei", indicand copiii cu tata necunoscut, "bastarzii"...
 • +2 (12 voturi)    
  Domnul Zache 58 (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 12:47)

  Cugetator [utilizator]

  Este dreptul meu sa descriu istoria cum o vad eu si dreptul dumitale desigur sa ai o parere contrarie. Greva de la Grivita a fost o manevra comunista minora, extrem de umflata pentru glorificarea lui Gheorghiu-Dej si nu stiu daca Carol al 2-lea si Armand Calinescu,au avut vreo legatura cu sirena, care probabil nu s-a tras. E adevarat ca regele a avut multe iubiri culminand cu cea pentru cea mai urata femeie din Romania numita Lupeasca si din aceleasi motive din care era urata si Ana Pauker ,desi aceasta nu a apucat sa faca enormitatile lui Gheorghiu -Dej si Ceausescu !
  • -4 (8 voturi)    
   ''nu stiu daca...au avut legatura cu sirena'' (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 15:31)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   Va rog cititi istoria si pe urma mai vorbim.Au murit oameni acolo la Grivita,si nu numai acolo.Sa spuneti ''nu stiu...'' in secolul XXI e cel putin o lipsa de respect fata de istoria Romaniei!Ce enormitate puteti spune afirmand ca greva a fost ''o manevra comunista minora''.Atunci s-au taiat salariile, in plina criza economica,iar muncitorii nemultumiti au ocupat pasnic uzina.Probabil ca pentru Dvs. si Revolutia din 1989 a fost ''o manevra capitalista''.Observati va rog ca nu am aminiti de sirena lui Roaita.Si eu am crezut multi ani ca evenimentul este hiperbolizat de comunisti dar corelandu-l cu alte ''mizerii regale'' am constatat ca regele nu dadea doi bani pe romani si Romania.
   • +4 (6 voturi)    
    Ce ti-e si cu Ciolanele astea *regale* ! (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 21:09)

    Totorina [utilizator] i-a raspuns lui Zache58

    Al Romaniei Paul Phillipe a fost o alternativa controlabila pe care Zâmbetul lui NeluCotrocelu il folosea ca pisica de speriat pentru Mihai I de Romania.
    • +2 (2 voturi)    
     Presedinte si nas (Duminică, 20 decembrie 2020, 4:05)

     Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Totorina

     a fost Basescu!Mai cititi fratilor!
 • +7 (11 voturi)    
  Al României Paul Philippe (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 12:50)

  tzestosel [utilizator]

  Foarte curios cum i s-a emis buetinul de identitate de politie. Ce acte a avut la baza si cit de autentice au fost?
 • +4 (6 voturi)    
  Pentru Zache58 (Sâmbătă, 19 decembrie 2020, 22:57)

  Cugetator [utilizator]

  Nu exista o singura istorie si pornind de la surse diverse, eu am ajuns la o conceptie proprie a istoriei Romaniei si nu numai. Ma simt apropiat si nu influentat de marele istoric Lucian Boia !
  • +1 (1 vot)    
   Nicolae Iorga (Duminică, 20 decembrie 2020, 19:32)

   Zache58 [utilizator] i-a raspuns lui Cugetator

   a fost un mare istoric.Hai sa nu exageram si sa pastram proportiile!Liiceanu l-a scos din anonimat.
 • +2 (2 voturi)    
  ... (Duminică, 20 decembrie 2020, 10:00)

  NEF [utilizator]

  .... acest truica, era prezentat tot de voi mass-media, "om de afaceri". toti hotii, sunt oameni de afaceri; oricum in consilia bine pe nastase..


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by