​PERSPEKTIVA

​Ada Solomon, producător film: "Te părăsesc, dragă PNL pentru că ai închis din nou teatrele și cinematografele, te părăsesc pentru că oamenii din Cultură nu te interesează"

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Joi, 8 octombrie 2020, 10:52 Actualitate | PERSPEKTIVA


Ada Solomon
Foto: Arhiva personala
Ada Solomon nu este împotriva purtării măștii. Crede că există COVID-ul, crede că-i obligatoriu să avem grijă de noi și ai noștri. Și cu toate astea scrie ieri pe pagina sa de Facebook un text vitriolant, un text "pe viață și pe moarte". Ce-i cu Ada Solomon? De ce plasează o "bombă" cu vorbe grele într-un moment atât de plin de COVID? într-un moment în care orice gest te aruncă într-o extremă sau alta? Într-un abis sau altul. Citește textul! E plin de nuanțe. Nuanțe de care tot mai puțini suntem capabili. Ada Solomon vorbește despre apocalipsa venită din această închidere a instituțiilor de cultură. Închidere fără multe explicații. Ada Solomon explică cum urmează o condamnare a breslei sale la comă profundă.


Februarie. România, țară mică, care se vinde pe bani puțini, a fost închisă. Banii din buget au cârpit Sănătatea care ne vindecă de rău. Apoi, business-urile care circulă banu'. Lumea artei a fost ultima la care s-a gândit cineva. La ce ne trebuie măscăricii? La nimic. Am net gratuit aproape, stau în casă și mă belesc pe net.

Ada Solomon a fost printre singurii care au dus negocieri zdravăne cu Ministerul Culturii pentru ajutoare, pentru ca lumea aceasta să iasă din foame.Breasla asta nu numără doar angajați la stat. Nu, cei mai mulți și mai mulți lucrează pe proiecte. Trăiesc de pe o zi pe alta. Acești mulți dau cu talentul în popor. Dacă poporul dă banu' pe măscărici, măscăricii trăiesc. Dacă nu, nu. Poporul însă s-a închis. Și când "a fost eliberat" a ieșit turbat, a explodat cum se vede. L-a bucurat tâmpeala. A găsit tot felul de motive care să-l motiveze "fără mască". Politicienii s-au jucat cretin cu un dușman invizibil și pervers. Perversul COVID a atacat, a ucis. Și, iată, încet-încet ne condamnă să trăim un singur timp: Februarie, februarie care ne-a închis în case. De ieri, guvernul închide iar. Oamenii artelor iar sunt executați, întorși la foame și disperare. Acum sunt, iată, primii închiși, îndepărtați de poporul plătitor. De ieri teatrele și cinematografele, abia deschise, sunt ferecate din nou. De aici încolo trebuie citit mesajul Adei Solomon. De ce teatrele și cinema-urile? Că nu de acolo s-a dat cu COVID? De ce iar teatrele și cinema-urile? Cum facem ca artiștii să nu se mai întoarcă în foame? Foamea cât durează? Cât o dura COVID-ul. Cât o dura?

Ada Solomon strigă după ajutor. Pentru o breaslă întreagă. AICI POSTAREA SA PE FACEBOOK.

"Scrisoare către Partidul Naţional Liberal Dragă PNL,

Îți scriu să-ți spun că nu ești nici măcar original.
Că nu e nici prima, și cel mai probabil nici ultima dată cînd sunt sedusă și abandonată. Că jocul seducției trebuia să fie un strop mai lung, măcar pînă în decembrie așa, să mai beneficiezi de încrederea mea pînă mai primesc o ștampilă VOTAT pe cartea de identitate.

Ghinion, cum ar spune un om de seamă, m-ai pierdut.
Și pe mulți alții ca mine, mai strălucitori ca mine, mai buni de pus în insectar la colecția de exemplare de valoare. E drept că ți-a luat ani buni să mă faci să-mi întorc din nou privirea către tine, după prima noastră aventură, de prin 2004-2005 cînd tu și ai tăi au lucrat cot la cot cu ai mei să elaboreze și să pună în practică legea cinematografiei, inovatoare atunci, aproape expirată acum. M-ai (re)cucerit abia prin toamna trecută cînd odată ce te-ai instalat la butoane am reușit să primesc rambursarea de TVA cuvenită după 10 luni de așteptare și atunci cînd, la început de pandemie, ai luat rapid măsuri ferme de protecție și prevenție și cînd Ministerul Culturii după mulți ani și mulți miniștri trecători a avut urechea făcută pîlnie să asculte nevoile și propunerile noastre, ale celor din breaslă. Acum însă o să-ți explic și de ce m-ai pierdut, ca să nu las loc de piste false.

Nu, nu e pentru că ai lăsat păcănelele deschise după ce ai închis teatrele, cinematografele și sălile de concerte.
Nu, dragă PNL, pentru că nu mă intersectez cu bieții oameni dependenți de joc și nu risc să mă infectez eu sau ai mei de la cei care frecventează locurile astea, iar cel puțin teoretic, mie îmi convine să funcționeze păcănelele pentru că din taxele pe care le plătesc acești operatori economici (sic!) o parte ar trebui, conform legii, să ajungă la Fondul Cinematografic și să facă posibilă producția națională de film pentru anii viitori. Dar nu ajung, din păcate. Și nu ajung nu pentru că cei de la Ministerul Culturii nu au făcut tot ce au putut să ajungă acolo unde legea spune că trebuie să ajungă, ci pentru că Ministerul Culturii și implicit Cultura nu valorează nici cît o ceapă degerată în fața atotputernicului Minister al Finanțelor care ar trebui să scrie un paragraf banal prin care să facă acest mecanism funcțional.

Acum sigur că eu nu pot decît să speculez că Finanțele nu dau doi bani pe Cultură sau că, de fapt, n-au banii respectivi, dar aș putea să îți mai dau o șansă dacă mi-ai spune crudul adevăr în față.
O palmă cinstită e mai valoroasă decît o îmbrățișare otrăvită. Dar nu d’asta te părăsesc, dragă PNL. Te părăsesc pentru că ai închis din nou teatrele și cinematografele, te părăsesc pentru că oamenii din Cultură nu te interesează, pentru că faci asta fără nici un argument și îmi lași iarași loc să speculez. Pentru că de la mine se vede așa: ai ținut teatrele, sălile de concerte și cinematografele închise pînă mai ieri și cazurile au tot crescut și cu ele închise; le închizi deși nu există focare de Covid în vreo instituție de spectacol și nici nu există vreun spectator care să se fi îmbolnăvit la film, la teatru sau la concert (că de-ar fi existat ar fi vuit toată media!).

Artiștii nu s-au îmbolnăvit la teatru sau pe platourile de filmare, ci mai degrabă în tren sau în piață cei cîțiva, foarte puțini, care s-au îmbolnăvit, fiindcă artiștii sunt extrem de atenți cu sănătatea lor și se protejează cum știu mai bine, tocmai pentru că ei nu pot lucra în tele-muncă.
Și se mai vede și așa, dacă cumva ai încerca să-mi spui că faci asta pentru binele și siguranța artiștilor și tehnicienilor din instituțiile de spectacol, anume că dacă chiar ți-ar fi păsat de binele lor ai fi găsit mijloacele să impui testarea periodică, gratuită și obligatorie a oamenilor din instituțiile de spectacol. Nu-mi spune că n-ai știut, nu te-ai gîndit, că ne-am gîndit și ți-am spus noi, ăștia de lucrăm în sectorul cultural, apăsat și cu impostație, în repetate rînduri și asta, că știu că ai și altele și n-avem aroganța să ne imaginăm că te gîndești doar la noi. Te-ai gîndit să ajuți sărmanele lanțuri de retaileri din malluri, care au putut să vîndă on-line în timpul în care au fost închise magazinele, dar nu ai auzit cînd ți-am explicat că cinematografele nu pot vinde nimic on-line, nici cît un restaurant de lux și în nici un caz cît un brand internațional de haine. Că micile teatre independente, producători locali și privați – targetul tău și ei, dragă PNL, nu au beneficiat de nici un șfanț ca ei să mai poată deschide vreodată.

E trist, dragă PNL, că pentru tine Cultura = Divertisment și atît, și sunt aproape sigură că îmi vei spune că-s nedreaptă și că ai făcut lucruri pentru a sprijini marile festivaluri de muzică, dar iarași te întreb, înțelegi oare care e diferența între divertisment și cultură?
Că profitul nu e doar cel strict material, că bunăstarea cetățeanului, votantul ăla de care încă ai nevoie, se socotește nu doar în coșul zilnic ci și în diversitatea și calitatea ofertei de loisir pe care o primește în țara lui, în localitatea lui? Și dacă vorbim de profit, n-aș vrea să ne despărțim fără să vorbim și despre alt pumn în plex pe care-l dai cu grație cineaștilor, dar implicit și investițiilor străine de data asta.

E vorba, da, desigur, cred că vag îți amintești, de Schema de ajutor de stat pentru industria cinematografică, o măsură profund liberală paradoxal implementată de social-democrați și blocată de aproape un an de liberali.
Ne-ai ascultat prin aprilie și mai și am fost convinsă că ai înțeles că e “win-win situation” că e un stimulent economic care aduce la buget de vreo 4 ori cît cheltuie, care face export de forță de muncă fără delocalizare, care are ramificații și în HoReCa și în transporturi, și în construcții, și în IT și mai aduce și un beneficiu de imagine și relații internaționale. Ne-ai promis că se rezolvă spre 15 iunie, era prea iute, am înțeles, am auzit 15 iulie și știam că va fi 15 august și ceva a fost, ai reușit să ne ții aproape publicînd în august noua lege a Schemei acum sub oblăduirea Ministerului Economiei. Și de acolo ne-am oprit din nou. Nu s-a mișcat un leu din datoriile statului român pentru proiectele care au cheltuit în România milioane de euro în 2018 și 2019 și care au cerut banii, conform legii, după ce i-au cheltuit, după ce au depus audituri prin care arată cum au cheltuit fiecare ban.

Ce credibilitate mai are țara mea de care sunt mîndră și pe care o iubesc în fața partenerilor străini pe care i-ai păcălit?
Cum îți permiți, dragă PNL, să strici imaginea României pe care noi, ăștia, pălmașii, am construit-o în ani și ani de muncă, prin forțe proprii și aproape fără sprijinul autorităților române? Știi oare cît de dureros e să vezi că țări micuțe, cum e Lituania de exemplu, știu să facă din cinematografie un brand de țară? Sau cum Polonia cvasi-vecină și prietenă nu știe cum să mai găsescă cîteva zeci de milioane pentru cinematografie pentru ca marii jucători să vină cu încredere la ei și să lucreze cu cineaștii lor cot la cot cu starurile internaționale? Și oare de ce Italia atît de lovită de primul val al pandemiei a găsit încă din aprilie 80 de milioane de euro pentru cinematografie? Dar Franța oare nu mai are ce face cu banii de bagă zeci și zeci de milioane în Cultură și în cinematografie mai cu deosebire? Sunt latini de-ai noștri, nu cred să fie așa o diferență culturală și nu-s nici proști, nu o fac degeaba, există o valoare care nu se socotește la PIB dar care contează mult mai mult în indicele bunăstării populației.

Ai greșit rău, dragă PNL,
dar știu că poți, chiar și în ceasul al doisprezecelea să schimbi ceva, să recunoști că ai greșit, să reconsideri lucrurile de mai sus, să faci ceva să demonstrezi că îți pasă și cu riscul să te agasez cu repetiția nu e o chestiune de bani la mijloc, ci un exercițiu managerial elementar în care cîntărești soluțiile propuse, alegi și le implementezi, nu costă și nu doare. Sau poate că am greșit eu, de fapt, acordîndu-ți încrederea mea. Pe mine m-ai pierdut, dar poate că sunt alții mai importanți decît mine pe care îi poți cîștiga, fie și acum în ceasul al doisprezecelea. E ok, nu sunt o persoană ranchiunoasă, sunt aici dacă ai nevoie de ajutor, încă sunt aici.

Și colegii mei la fel. #CulturaConteazăNu?!"

Biografie Ada Solomon

Ada Solomon este producător român, fondator al caselor de producție Hi Film Productions și Micro Film. Lucrează în industria filmului de peste 25 de ani, iar numele ei se regăsește pe genericul a peste 70 de filme. A participat la realizarea de lungmetraje și documentare, colaborând cu cele mai importante nume ale Noului val al cinematografiei românești, cum ar fi Cristian Nemescu, Radu Jude, Răzvan Rădulescu, Adrian Sitaru, Constantin Popescu, Alexandru Solomon și a produs scurtmetraje și lungmetraje de debut ale unor regizori aflați la început de carieră cum sunt: Paul Negoescu, Cristian Iftime, Daniel Sandu, Ivana Mladenovic, Sebastian Mihăilescu, Ștefan Constantinescu, Valentin Hotea, Adriano Valerio, Federico Bondi, Martha Berman.

A produs filme selectate și premiate în cadrul celor mai prestigioase festivaluri de film, precum Berlinale, Cannes, Veneţia și Sundance. Printre proiectele sale se numără POZIȚIA COPILULUI (2013, regia Călin Peter Netzer), lungmetraj care a câştigat Ursul de Aur la Berlin și AFERIM! (2015, regia Radu Jude), premiat cu Ursul de Argint la Berlin. A fost producătorul executiv al unor proiecte internaţionale printre care CALLAS FOREVER al lui Franco Zeffirelli şi TONI ERDMANN, film nominalizat la Premiile Oscar 2017, regizat de Maren Ade. Intre ultimele realizari se numară lung metrajul lui Radu Jude IMI ESTE INDIFERENT DACA IN INSTORIE VOM INTRA CA BARBARI distins cu Globul de Cristal pentru Cel mai Bun Film la Festivalul de la Karlovy Vary, documentarul lui Alexandru Solomon OUĂLE LUI TARZAN nominalizat in cadrul European University Film Awards si aflat pe lista scurta a Premiilor Academiei Europene de Film categoria Documentar, cît și Filmul Ivanei Mladenovic IVANA CEA GROAZNICĂ distins cu Leopardul de Argint- Premiul Special al Juriului Cineasti del Presente, documentarul Monei Nicoară și al Danei Bunescu despre Nina Cassian DISTANȚA DINTRE MINE ȘI MINE cît și co-producția italo-română, filmul de deschidere al secțiunii Discovery a Festivalului de Film de la Toronto SIMPLE WOMEN în regia Chiarei Malta. Filmele sale au fost realizate în coproducție cu peste 15 țări europene și au fost distribuite în peste 50 de teritorii.

Ada Solomon a creat, împreună cu Tudor Giurgiu, Cityplex, o rețea de săli de cinema de tip miniplex din România, parte din Europa Cinemas. Ea este și fondatoarea Societății Culturale “NexT”. Ada Solomon este Vice–Președintă a Comitetului Director al Academiei Europene de Film, Președinta Executivă a EWA Network (European Women in AudioVisual Network), coordonatorul EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) în România, membru in boardul ACE (Ateliers du Cinéma Européen) și câştigătoarea Premiului European de Coproducţie – Prix Eurimages, acordat în cadrul ediţiei din 2013 a Premiilor Academiei Europene de Film precum și a Premiului Central European Initiative 2018 acordat în cadrul Festivalului Internațional de Film Alpe-Adria Trieste și membru fondator al Alianței Producătorilor de Film.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20223 vizualizari

 • +24 (76 voturi)    
  ce idioata... (Joi, 8 octombrie 2020, 10:57)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  ce idioata... or sa moara oamenii ca sa traiasca ea.
  • -14 (50 voturi)    
   Cei 99.2% ce vor ramane dupa Apocalipsa COVID (Joi, 8 octombrie 2020, 11:20)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   au nevoie de cultura. Nu crezi?
   • +14 (36 voturi)    
    Tanti asta, Ada Solomon (Joi, 8 octombrie 2020, 16:13)

    1anonim [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    e capabila sa inteleaga ca restrictiile astea sunt pe perioada limitata, functie de cum reactioneaza nataraul de rand? Cultura nu moare daca stau inchise salile de teatru , cinema etc. o luna sa zicem. Istoria arata ca peste omenire au trecut pandemii- holera, ciuma, etc. care au stationat cu anii, au decimat populatia fara selectie - artisti, tarani-, si omenirea nu a ramas fara cultura. O inteleg pe de alta parte ca nu mai poate sa faca bani, ca si multi altii de altfel, dar pentru problema asta inca nu s-a inventat vreo rezolvare in lumea asta. Dar fiind o tanti desteapta va supravietui cumva. Daca nu e desteapta viata nu iarta..
    • -1 (19 voturi)    
     ia stai tu flamand (Vineri, 9 octombrie 2020, 7:26)

     galeo [utilizator] i-a raspuns lui 1anonim

     Fara sa mananci nimic, 3 luni de zile
     • +6 (14 voturi)    
      Ai auzit de WEB??? (Vineri, 9 octombrie 2020, 9:30)

      Anas [anonim] i-a raspuns lui galeo

      stiti ca se tin concerte online, piese de teatru online?

      Trebuie sa gandesti, nu doar sa astepti de la doamne doamne...
     • -1 (5 voturi)    
      sigur (Vineri, 9 octombrie 2020, 14:39)

      csan [utilizator] i-a raspuns lui galeo

      mai bine sa mai moara cateva zeci de persoane sa nu moara ei de foame. In acest timp, in care teatrele sunt inchise, pot castiga bani facand altceva. Bun simt sa ai , responsabilitate ,compasiune fata de
      publicul tau.
   • 0 (2 voturi)    
    asha zici (Vineri, 9 octombrie 2020, 20:03)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Pai... nevoia de cultura nu poate fi satisfacuta si de la distanta cateva luni, ca sa salvezi, sa zicem, jumate din aia 0.8%, care in cifre seci ar insemna vro 75 de mii de morti? E asha dificil sa filmezi piesa si sa o distribui online cui plateste bilet? OK, nu e fix ca-n sala de teatru, da' poate pentru cateva zeci de mii de vieti salvate se merita... Zic si eu...
  • -10 (38 voturi)    
   Dar nu mor bătrânii... (Joi, 8 octombrie 2020, 11:28)

   Tutea [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   ... înghesuiți în piețe publice să mai prindă vreo plasă cu nimic, aruncată de PSD? Aveți dreptate, cultura ucide fără îndoială... prostia. Probabil, singura carte pe care ați citit-o a fost cartea de identitate.
  • -10 (26 voturi)    
   Tu esti idiotul, amice (Joi, 8 octombrie 2020, 15:00)

   provest [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Un idiot cu netflix probabil sau care sa chioraste a filme moca pe net.
   Ca pe actorii si producatorii aia ii platesc altii, deci e OK.
   • 0 (2 voturi)    
    Zi-mi zi mie... (Vineri, 9 octombrie 2020, 20:07)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui provest

    cine opreste teatrul sa transmita piesa jucata direct pe un canal online unde uibitorul de teatru sa plateasca un bilet? OK, nu e ca-n sala, dar acelasi public avid de cultura cum spui tu, ar putea plati biletul si vedea piesa de teatru online. Cateva luni, pana se mai linisteste covidul.

    Si pe net sunt si piese de teatru, si teatru radiofonic, si concerte simfonice, nu doar netlixul ala de care faci tu misto.
  • +9 (23 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 octombrie 2020, 15:49)

   [anonim] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   • -3 (11 voturi)    
    spectacol de teatru online = film (Joi, 8 octombrie 2020, 19:02)

    snowflake [utilizator] i-a raspuns lui

    si nu orice regizor de teatru e un bun regizor de film plus ca la teatru teatrul controleaza mediul: lumini, voluul sunetului pe cand acasa tu esti in control si probabil cei din teatru nu isi doresc asta
    • +1 (1 vot)    
     fugi bre de-aici (Vineri, 9 octombrie 2020, 20:11)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     De unde ai scos aberatia aia. Exista o gramada de piese de teatru online. Uite una f bine jucata aici: https://www.youtube.com/watch?v=M4EEGIb3DT8

     Iar argumentul cu volumul mi se pare de-a dreptul penibil... Ce diferenta face volumul dat la 10 sau la 20 la calitatea piesei?
  • -5 (17 voturi)    
   Ia să vedem ce zic experții, nu Arafații (Joi, 8 octombrie 2020, 18:52)

   Octav_I [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   https://www.digi24.ro/stiri/externe/mii-de-experti-din-domeniul-sanatatii-sunt-impotriva-politicilor-de-lockdown-1380587
   • +3 (11 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 octombrie 2020, 22:50)

    [anonim] i-a raspuns lui Octav_I

 • -17 (37 voturi)    
  foarte bun (Joi, 8 octombrie 2020, 10:58)

  bobo2 [utilizator]

  perfect de acord
  • -9 (19 voturi)    
   sa presupunem ca un cititor comentator (Joi, 8 octombrie 2020, 12:51)

   bobo2 [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

   lcare nu e de acord cu doamna Ada, lucreaza in IT. Guvernul considera ca ITistii trebuie sa-si inceteze activiatea pana vom avea 10 cazuri/zi, deoarece covid. Ar mai fi la fel de vehement? Sunt sigur ca nu.
   • +10 (20 voturi)    
    Gresit (Joi, 8 octombrie 2020, 13:45)

    karryne [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

    ITul lucreaza de acasa, pur si simplu nu exista baza de comparatie intre cele doua.
    Poti, la fel de bine cum presupui ca work from home va fi interzis pana scad cazurile de covid, sa presupui si ca pamantul e plat.
    Chiar nu mai conteaza la ce concluzie ajungi cat timp premisele sunt pura fictiune.
    • -7 (15 voturi)    
     Dar daca ar fi vorba (Joi, 8 octombrie 2020, 14:22)

     Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui karryne

     Dar daca ar fi vorba de un virus informatic ?
     Un virus care informatic care ataca bateria telefonului, care incalzeste in primul rand bateria si care poate face si 50 de victime pe zi, cu o rata de infectare a telefoanelor de 3000 pe zi, dar care ar putea fi usor stapanit daca lumea lasa telefoanele acasa.
     Nu aveti suficienta imaginatie :)
     • +5 (11 voturi)    
      nu te baga.. (Joi, 8 octombrie 2020, 17:16)

      Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

      .. unde nu te pricepi. lasa tehnologia ca rad si curcile de tine :)
    • -2 (12 voturi)    
     am dat exemplul IT (Joi, 8 octombrie 2020, 14:33)

     bobo2 [utilizator] i-a raspuns lui karryne

     pentru ca probabil sunt multi, astfel incat sa incerce macar sa se puna in pielea celor pe care-i critica. Daca ti-e imposibil sa abstractizezi, incearca sa pui in loc de "IT" orice altceva. Daca e greu sa faci asta in minte, fa copy la textul meu, paste intr-un fisier .txt gol, inlocuiesti literele "IT " cu alta meserie (de ex. "vidanjor"), dupa care recitesti totul de la capat.
   • +4 (14 voturi)    
    sa luam niste date concrete (Joi, 8 octombrie 2020, 15:02)

    bobo2 [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

    Conform INSP, celel mai multe focare covid in Ro sunt in centrele de batrani (49) si in spitale (46), versus HORECA (1). Deci, normal ar fi nu sa inchidem HORECA, ci sa inchidem centrele de batrani si spitalele. Cum suna asta?
    Da, veti spune ca la restaurant/teatru te imbolnavesti si pleci, dar ancheta epidemiologica ar trebui sa localizeze restaurantul/teatrul cu pricina, in loc sa le inchida pe toate la gramada.
 • +5 (53 voturi)    
  pa si pusi... (Joi, 8 octombrie 2020, 11:02)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. defapt ii urasti ca de acum va trebui sa inveti o meserie, sa muncesti si tu ceva real. in vremurile astea tulburi nu mai merge cu prosteala artistica. nu mai pune lumea botu'.
  • +9 (27 voturi)    
   Exact (Joi, 8 octombrie 2020, 11:39)

   stani [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   La muncă, Ado, nu la Stat, cu mâna întinsă!
   • -7 (9 voturi)    
    uluitor (Vineri, 9 octombrie 2020, 3:32)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui stani

    iata "dreapta" in toata splendoarea ei! mai trebuia sa mentionati, voi amandoi, ca va vine sa scoateti pistoalele cand vine vorba despre cultura
  • -1 (5 voturi)    
   Traiasca... (Vineri, 9 octombrie 2020, 8:59)

   mamaika [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   ...Partidul Comunist si Clasa Muncitoare...
 • +27 (45 voturi)    
  Daca (Joi, 8 octombrie 2020, 11:06)

  uxh75588 [utilizator]

  PSD/ALDE/UDMR era la guvernare, ce credeti ca faceau ei, cum procedau ei ?

  De ce nu fac ei ceva acum?
  Au majoritate in parlament.
  Pot legifera orice lege vor ei.
  • -16 (26 voturi)    
   Vrei lege pentru ceva temporar? (Joi, 8 octombrie 2020, 11:21)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui uxh75588

   Legile nu sunt temporare, sunt mai 4ever asa.
   • +9 (13 voturi)    
    lol (Joi, 8 octombrie 2020, 16:09)

    uxh75588 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    Inseamna ca avem legi de pe timpul lui Burebista!?

    Toate legile sunt temporare, pana sunt abrogate sau schimbate
  • +10 (22 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 8 octombrie 2020, 12:10)

   [anonim] i-a raspuns lui uxh75588

   • +4 (6 voturi)    
    20-20 (Joi, 8 octombrie 2020, 22:27)

    MG [utilizator] i-a raspuns lui

    Cu 20-20 se exprimau consilierii străini și s-a molipsit și ea, ca Lilă a lu' Pârțag.
  • -4 (10 voturi)    
   Ce majoritate? (Joi, 8 octombrie 2020, 22:01)

   marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui uxh75588

   Moțiunea împotriva guvernului nu a putut aduna nici măcar cvorum - darămite majoritate de voturi.

   Deci nu, PSD/ALDE/UDMR nu au majoritate. Asta e o ficțiune promovată de PNL, nicidecum ceva real.
 • +18 (32 voturi)    
  Cica nu e ranchiunoasa (Joi, 8 octombrie 2020, 11:18)

  Ephemeris [utilizator]

  daca nu era, intelegea ca nu s-a luat decizia de placere (costa si electoral pe cei de la guvern), ci de nevoie, ca sa salveze ce se mai poate salva din pricina inconstientilor. Chiar acum citeam ca multi nu declara adevarul in anchetele epidemiologice - nu spun ca au fost la petreceri etc.
  Ce sa le faca astora?
 • -16 (26 voturi)    
  Ce ma bucur (Joi, 8 octombrie 2020, 11:20)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  Ma bucur cand "iubitori" de astia de partide politice de duzina, PSDisti vopsiti, USLinosii trecutului o iau in bot. Cand le ziceam sa nu mearga la vot (pe motiv de pandemie acum) ei imi spuneau ca e musai, ca trebuie sa strivim nu stiuc e himera politica...ei uite, am avut dreptate. Toti sunt exact la fel, singurul interes e votul cetatenilor si parvenirea personala.
  Oricum eu ma bucur...
 • -2 (18 voturi)    
  Nu s-a greșit cu rea intenție! (Joi, 8 octombrie 2020, 11:21)

  Tutea [utilizator]

  Foarte probabil, sub presiunea mediului sanitar - sufocat de numărul foarte mare de cetățeni care ajung în spitale, infectați cu COVID 19 - la nivel decizional măsurile au fost reactive. Întotdeauna când reacționezi la un input de factură negativă, de orice natură ar fi acesta, o faci instinctiv și mai puțin rațional. În plus, dincolo de cele câteva excepții aproape singulare, la nivelul leadership-ului PNL nu există foarte multe personalități conectate la viața culturală și implicit nu are, din această perspectivă, cine să apere interesele artiștilor români. Dacă s-ar fi intenționat închiderea gaterelor sau exploatărilor forestiere, situația ar fi fost cu totul alta. Din artă, dintotdeauna, "profitul" net a fost, 99%, al consumatorului. Din exploatarea fondului forestier... al partidului. Oricare ar fi acesta. Trist și simplu.
  • -2 (10 voturi)    
   Nici vorbă (Joi, 8 octombrie 2020, 22:03)

   marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui Tutea

   Prezumția de bună intenție era justificată în martie. Hai poate și aprilie. Nicidecum astăzi.

   S-a greșit cu rea intenție. Sigur.
   PNL guvernează cu rea intenție și asta e evident de pe Pluto pentru oricine care nu este membru PNL.

   Sau, desigur, poți crede că e o coincidență faptul că domeniile cu mulți peneliști nu sunt afectate (ba chiar unele prosperă). Sau că e o coincidență că TOATE „măsurile” afectează afacerile cu capital majoritar sau total românesc - dar absolut DELOC afacerile cu capital străin.

   Siiiigur. Toate sunt coincidențe. Doar PNL-ul e sfânt.

   Nu v-ar fi rușine mă?

   Guvernul PNL e cel puțin la fel de rău intenționat precum guvernul Dăncilă. Ăla măcar era amuzant... ăsta nici atât nu reușește.
 • -9 (25 voturi)    
  Sâmbătă h16 la Universitate protest (Joi, 8 octombrie 2020, 11:26)

  Octav_I [utilizator]

  Căutați pe Fb pagina ”Starea de Libertate”

  https://www.facebook.com/events/1944130969059291
  • +10 (24 voturi)    
   Nu vă este rușine? (Joi, 8 octombrie 2020, 13:17)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui Octav_I

   Nu vă este teamă să adunați oameni la un protest? Împotriva a ce? Că doar nu numai cultura suferă în acest moment, suferă o mulțime de oameni din multe alte domenii, mai ales din cele private... Mi se pare MIZERABILĂ pur și simplu atitudinea asta față de cei care-și pun viața în pericol muncind prin spitale și față de cei care respectă măsurile medicale luate pentru ca oamenii să nu ajungă să moară înainte de a găsi un loc în spital...
   • -4 (14 voturi)    
    Împotriva PNL (Joi, 8 octombrie 2020, 22:04)

    marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

    Nu, nu îmi este rușine să merg la protest. Dimpotrivă, o fac cu mândrie.

    Pe doctori nu dau nici doi bani. Așa cum nici ei nu dau doi bani pe pacienții lor.

    În stradă împotriva PNL și a acestui guvern ilegitim și criminal. Simplu.
    • +1 (9 voturi)    
     palaria sa fie din staniol (Vineri, 9 octombrie 2020, 9:32)

     natbl73 [utilizator] i-a raspuns lui marie-cu-palarie

     ca stii, 5G si termoscanere
 • +20 (38 voturi)    
  Si ce ai vrea cucoana???? (Joi, 8 octombrie 2020, 11:28)

  ggiii [anonim]

  Alta care precum si patronii din HORECA nu dau doi bani pe sanatatea celor multi, ci pe buzunarul celor putini…cum sa vii la teatru cand nu stii daca ala de langa tine care sta in aceeasi incapere e sau nu cu Covid? si nu ca ma imbolnavesc eu, ca poate scap...dar duc parintilor...duc bunicilor...si acestia mor pentru ca vezi Doamne, cucoana nu mai are unde sa presteze…

  Ati incercat sa faceti un canal video live cu piese si sa ia lumea bilete? NU...
  Doar va vaitati ca niste javre ce ling mana stapanilor pentru o felie de paine...dar nu vin cu un plan de dezvoltare…
  Si voi sunteti tot aceeasi scursura de BUGETARI !
  Nimic nu ganditi, doar pomana...
  • -5 (17 voturi)    
   saaaaaau (Joi, 8 octombrie 2020, 13:31)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui ggiii

   alta solutie si mai buna.apostolii mastii sa evite restaurantele si spectacolele.hmmm?
   btw domnu gigi,care este rata mortalitatii la covid?
 • -1 (23 voturi)    
  oamenii de cultura intereseaza (Joi, 8 octombrie 2020, 11:33)

  Mary80 [utilizator]

  numai ca ce serviti voi la teatre si cinematografe este doar subcultura.
 • +14 (24 voturi)    
  Felicitari! (Joi, 8 octombrie 2020, 12:07)

  Mortaciune ambulanta [utilizator]

  Si urari de succese in noua cariera politica!

  Are un mare viitor in pedesere!

  Nu are nicio importanta daca ce spune este 100%adevarat sau doar 20% corect (evident ca guvernul liberal facut greseli, a luat decizii gresite) esentiala este CONCLUZIA:

  "te parasesc, PNL"!

  Adica va fi mult mai bine cu pedesereul la putere?
  Va inceta imediat pandemia, se vor redeschide teatrele, salile de spectacol???
 • -3 (13 voturi)    
  Evidente... (Joi, 8 octombrie 2020, 12:26)

  Casargoz [utilizator]

  Registrul secţiilor de votare cuprinde în prezent un număr de 18.758 secții de votare ceea ce inseamna ca 180.000 de persoane au stat intre 12 ore si 24 de ore in sali de clasa mici si fara ventilatie, mult mai mici decat o sala de cinema. Dar au pastrat distanta si au purtat masca.
  Daca ar exista o statistica cu numarul de persoane care au cotactat COVID din cele 180.000 care sa arate ca exista un risc major atunci cand stai mult intr-o sala inchisa respectand normele de distantare si masca, poate ca decizia ar fi mai usor de acceptat.
 • +6 (18 voturi)    
  Daca si publicul actual se imputineaza... (Joi, 8 octombrie 2020, 12:28)

  Alex2009 [utilizator]

  ... altul de unde mai iei, doamna Solomon ?

  E o perioada al naibii de dificila, dar cu cat e mai ciudata, cu atat mai mult un creativ ( actor, regizor, etc.) ar fi mai provocat sa gaseasca solutii.
  Ideea de a vinde bilete in avans la spectacole viitoare, bilete personalizate si cu un design inteligent creat, cred ca e o idee foarte buna. Bilete pot fi si purtatoare de imagini, ganduri, informatii, articole chiar, ar putea fi ca o mini serie culturala care descrie istoria prezentului si a viitorului. Ideea e deschisa si colaborarilor cu domnul Plesu, cu domnul Cartarescu (ironia exista, dar nu e la mişto, ca sa zic aşa), sau cu firme de advertising, sau chiar unor posibili sponsori,
  ...nu vroiam sa amintesc si ideea de tombola, dar o amintesc doar cu precizarea ca ar fi disonanta cu fenomenul cultural, aşa cum îl văd eu, mai idealizat.
 • +13 (23 voturi)    
  Asa e... si nu prea. (Joi, 8 octombrie 2020, 12:58)

  Ted [anonim]

  Sentimental, are dreptate. Pragmatic, nu prea.
  1. Vanzarile de bilete in sali, fie ele de teatru / opera / cinema, bugetare / independente, au inceput slab dupa redeschidere si sunt in cadere libera. Spectacole care anterior se jucau cu casa inchisa, au vandut 15-20 de bilete. Oamenii consumatori de teatru / opera, de cultura in general, sunt oameni culti, care inteleg riscurile Covid si nu vor sa si le asume. Se anuleaza benevol spectacole inca dinainte sa decida autoritatile inchiderea teatrelor. Pragmatic: oprirea spectacolelor ajuta institutiile respectiva sa evite pierderi inutile si sa treaca peste criza.
  2. Actorii beneficiaza de una din 2 protectii. Mare parte sunt angajati in teatrele finantate de la bugetele locale, asa ca isi primesc fie salariul intreg fie somajul tehnic. Cei care nu sunt salariati bugetari, beneficiaza de plati prin OUG 132 / 2020, adica vreo 4000 de lei pe luna. Nu e mult, dar nici nu sunt lasati muritori de foame. Pragmatic: actorii sunt afectati de criza, dar nu sunt lasati sa moara de foame.
  3. Unde se inchid salile de spectacole, se inchid si jocurile de noroc. Comparatia teatru - pacanele sau biserica - pacanele e buna doar pentru prostime. Pentru ceilalti e o jignire a inteligentei. Consumatorii de cultura nu sunt prosti. Intr-o sala de jocuri nu intra sute de persoane, iar impatimitii de jocuri merg in proximitate, nu fac turul tuturor salilor de jocuri din oras sau din tara.
  4. Publicul din sala de teatru poarta masca, dar actorii de pe scena nu pot juca cu masti. Pragmatic: oprirea spectacolelor protejeaza mai mult actorii decat publicul.
  • +2 (4 voturi)    
   Pragmatic, dar nenuanțat (Vineri, 9 octombrie 2020, 12:17)

   Mihai PC [anonim] i-a raspuns lui Ted

   ... nu îndeajuns de nuanțat pentru a fi calificat la standarde istodoriene, solomoniene, puiene & co.

   Ce îmi place să citesc că mai există oameni pragmatici. De suferit, suferim cu toții, dar ni se tot spune de decenii că suntem inuman de decadenți, că resursele finite ale Pâmântului sunt consumate în delir doar de o mică parte a populației globale, că ne paște o criză globală a mediului care nu va trece în 2 ani cu mască, care iată e pe noi, că biodiversitatea, aia care întreține sursele alea finite consumate în delir, e în cădere accelerată, deci unde e marea enigmă? Nu am fost avertizați destul? Noi tot avem timp de fandoseli, împachetate în poleială morală, că ne moare cultura, că ne moare credința, că ne moare... Tot pentru noi, pentru sine, nimic pentru altul, pentru umanitate.

   Nu moare nicio cultură, nicio credință. În marile crize ale omenirii, oamenii se distrau cum puteau în locuri restrânse, la casele lor, în mici adunări, cum era posibil. La fel și cu credința. Se rugau acasă, se rugau cu familiile, cu rudele. Așa au supraviețuit tradiții laice și religioase, s-au distribuit oral. Dar, asta spune mult și despre nivelul nostru. Poate nu mai suntem în stare să spunem povești copiilor, să jucăm jocuri tradiționale sau să inventăm altele noi, să fim noi actori, cântăreți și mari mici artiști la casele noastre. Indiferent de credință, poate nu suntem în stare să credem fără mari adunări, fără biserici grotesc de gigantice. Dar nu cred asta, sunt optimist că putem, și da, cine supraviețuiești marile crize, sunt optimist, că sunt doar cei care sunt pragmatici și cei care i-au urmat, iar lumea, în marea perspective, trist dar adevărat, are nevoie de crize care să balanseze un pic din nebunia decadenței și abuzului.

   Doamna Solomon se caracterizează ca mare luptătoare, că face și drege, sare și se descurcă! Oare ajung la mintea ei de mare descurcăreață pragmatisme ca astea?
 • 0 (20 voturi)    
  sa fiu avocat al poporului (Joi, 8 octombrie 2020, 13:08)

  Barbaneagra [utilizator]

  Daca as fi avocatul boborului as anula toate aceste inimaginabile impuneri liberale care nu lasa oamenii sa moara fericiti in fotoliul teatrului, sau al cinematografului.
  Sunt, totusi, drepturi pimare ale omului de a viziona o piesa de teatru in direct, cum se zice, sau de a bea o halba de bere in vazul prostimii, cot la cot cu alti oameni care vor sa moara tot atat de fericiti.
  Ma rog, nu neaparat sa moara, dar sa zaca cateva saptamani in spital. Sau nu neaparat in spital, pentru ca se vor termina si paturile din spitale si atunci vor muri fericiti acasa.
  • -5 (11 voturi)    
   LOL (Joi, 8 octombrie 2020, 13:50)

   karryne [utilizator] i-a raspuns lui Barbaneagra

   "Sunt, totusi, drepturi pimare ale omului de a viziona o piesa de teatru"

   Ai mult mai putine drepturi decat iti imaginezi si asta cu siguranta nu este unul dintre ele!
  • +8 (12 voturi)    
   Utopic (Joi, 8 octombrie 2020, 13:51)

   Ted [anonim] i-a raspuns lui Barbaneagra

   Asta ar fi valabil, daca:
   1. cei care ar alege expunerea benevola la imbolnavire ar sta apoi izolati si nu i-ar expune riscului si pe ceilalti (adica nu ar merge cu transportul in comun, nu ar iesi prin magazine).
   2. cei care s-ar imbolnavi astfel nu ar ocupa patul de spital al unui suferind care nu a ales sa se imbolnaveasca.
   Pe scurt, libertatea de a-ti nenoroci propria viata e corect sa existe doar in cadrul in care nu o nenorocesti si pe a celorlalti.
 • +4 (18 voturi)    
  Artiștii nu s-au îmbolnăvit ... (Joi, 8 octombrie 2020, 13:40)

  Zgabeartza Iftode [utilizator]

  la teatru sau pe platourile de filmare...

  Deci Adriana Trandafir, Horatiu Malaele, Dragos Bucur si probabil multi altii de care nu avem habar s-au imbolnavit la piata? Doamna, respect, dar divagati maxim! Tot ce inseamna adunari de persoane, in covd, inbolnaveste....
 • +6 (16 voturi)    
  Draga PNL fii bucuros . . . . (Joi, 8 octombrie 2020, 13:56)

  Vali Cel Batran [utilizator]

  . . . pentru ca scapi de o PROASTA cu diploma de excelenta in ale prostiri!
 • +8 (16 voturi)    
  Doar dintr-un punct singular (Joi, 8 octombrie 2020, 14:35)

  PowerIon [utilizator]

  de vedere are dreptate, punct de vedere ce ignora competenta in materie de sanatate.
  Tot asa si cei cu alte profesii afectate de pandemie.
  Nu te poti astepta la reactii mai rationale de la chelneri, dar de la oameni de cultura sau de la cadrele didactice care refuza sa predea online, se poate asa ceva?
  • 0 (6 voturi)    
   Iraționali (Vineri, 9 octombrie 2020, 0:13)

   Mihai PC [anonim] i-a raspuns lui PowerIon

   Iraționali, până când ei o iau. ... sau cineva iubit. Apoi, devin muți și iraționali, doar n-o să îi schimbe o amărâtă de boală.

   Ce ne mai merităm soarta, dacă până și cei școliți sunt proști!
 • -2 (8 voturi)    
  ... (Joi, 8 octombrie 2020, 17:34)

  Dor-El [utilizator]

  E trist, ce sa zic...
  Dar acum e situatie nasoala. Cultura tine macar de foame? Aduce un ban in tara ca sa cumparam medicamente?
  Ce pot face oamenii de cultura ca sa ajute cat de cat societatea in zile ca astea?
  Si sa lase ITul in pace. De bine de rau, cu sau fara impozite, ITul macar contribuie la buget. Aduce un ban in tara.
  Pe cand oamenii de cultura tot de pe urma cetatenilor isi trag banii, deci nu aduc nimic in plus.
  Cultura e buna doar cand restul merge ca pe roate.
 • -1 (11 voturi)    
  Du-te Ada ! (Joi, 8 octombrie 2020, 19:26)

  asavreau [utilizator]

  Te-ai dat de gol că ești o profitoare egoistă.De ce nu poți să dai spectacole on line,la tv?
 • +3 (15 voturi)    
  Of, ce ne mai plângem! (Joi, 8 octombrie 2020, 22:40)

  Mihai PC [anonim]

  Ieri, marele regizor Puiu. Azi, marea multilaterala (Istodor a omis vreo încă 10 pagini din CV cucoanei și a trântit un rezumat de 2) Solomon.

  Vai, sarmaua! Dacă sunt așa de multilaterali și de de pricepuți, de ce găsesc ei un mod de a supraviețui oricărei crize? Nu sunt ei adaptabili? Nu sunt ei marii inovatori?

  Am lucrat cu unii dintrei multilateralii ăștia și nu le mai tăcea gura despre "challenge", despre "curaj", despre "inovație" la adresa lor, despre cât de mulți bagă ei în cinematografe și teatre. Am trăit să aud referiri pe care nu vreau să le repet despre spectatori.

  Hai să ne vedem toți de treabă și să nu mai comentăm că ne crapă buzunarul, pentru că tuturor ne crapă.

  Există recalificare pe perioadă determinată, există job-uri part time în domenii fără calificare. De ce nu se înghesuie mulțimea afectată la buzunar în domenii ca agricultura, de exemplu, sau logistica, sau transport, sau servicii sociale, sau alimentație, sau măcar în ONG-urile care au grijă să ne meargă nu bine, ci DECENT! Nici aici, nici prin vest nu se înghesuie, după cum vedeți că tot cu est-europenii se face treabă în agricultură pentru că cetățenii lor nu se bagă în agricultură, nici în situații de criză.

  Ia să treacă tanti Solomon & Co., cu Puiu și cu toți susținatorii lor, să pună mușchiul multilateral la muncă unde e nevoie. Dacă tot o frecăm așa mârșav și lipsit de solidaritate, o să ajungem la un punct negru unde vom fi obligați, pe vârste, pe calificări, etc., să ne oferim serviciile pentru domenii de urgență națională.

  Acum trăim bine, tanti! Vrei mai rău?!


  ... și la urma urmei, dacă tot crapă spectatorii, cine mai vine la spectacole? Ce mizerabilă! Actorii, artiștii, cântăreții! Dar SPECTATORII? Dacă spectatorii nu sunt în viață sau măcar sănătoși, atunci cine, tanti?
 • -4 (10 voturi)    
  daca mai avea cineva indoieli (Vineri, 9 octombrie 2020, 3:38)

  srpc [utilizator]

  leberalo-joianistii detesta orice nu baga bani in gusile partidului si mutinationalelor; neoliberalism 100%, adica fascism
 • +3 (9 voturi)    
  Ce inteleg eu (Vineri, 9 octombrie 2020, 10:25)

  BibiAfricanul [utilizator]

  este ca doamna Solomon a creat si opereaza impreuna cu domnul Tudor Giurgiu niste sali de cinema, care evident sunt direct afectate de masurile instituite de guvern.
  Acum, ar trebui clarificat daca doamna Solomon este suparata ca nu ii mai functioneaza salile sau ca se pune pe "pauza" actul cultural?
  Eu as zice ca prima varianta ar fi cea valida.
  Este totusi trist sa vedem cum oameni cu un nivel intelectual ridicat, reusesc sa nu inteleaga care este de fapt tema in discutie.
  Pana la urma, toate restrictiile vin tot din cauza noastra, a celor care nu respectam regulile de baza, iar cultura nu a murit desi, peste ea au trecut milenii de razboaie, catastrofe naturale, pandemii, etc.
  In plus, daca nu se pun restrictii, toata lumea urla ca guvernul (orice culoare ar avea) nu stapaneste pandemia. Trebuie sa ne hotaram.
  Hai sa fim seriosi, viata prevaleaza, iar cei care nu se adapteaza schimbarilor nu vor supravietui, indiferent de nivelul intelectual.
 • +2 (4 voturi)    
  ada solomon (Vineri, 9 octombrie 2020, 13:05)

  stere gulea [anonim]

  Dragă Ada,
  este absolut de înteles strigătul tău,e drept scăldat în lacrimi,de disperare.Problema însă nu cred că este reînchiderea teatrelor si a sălilor de cinematograf,nu zic că era absolut obligatorie,ci faptul că responsabilii guvernamentali(ministerul culturii) nu reusestc să miste lucrurile ptr imbunătătirii colectării banilor ptr fondul cinematografic.Faptul că acel fond de garantare zace blocat la ministerul indusriilor este strigător la cer,si aici,da,este vina guvernului,în primul rând a ministerului culturii,pe care văd că îl aperi.Ce a făcut ministerul culturii ptr a debloca situatia?
  Strigătul tău este justificat,dar,vreau să-ti spun un lucru:cum ne purtăm noi,cei din domeniul cinematografic,în societate în conditiile pandemiei,care sunt părerile noastre despre măsurile minimale cerute de specialisti ?N-as zice că strălucim prin întelepciune si responsabilitate.Am fost recent într-o sală de teatru unde se dădeau premiile UCIN,sala era apropape plină,jumătate dintre oameni nu purtau mască,iar părerile despre măsurille de preventie pe care le-am auzit m-au îngozit.
  Rog si eu guvernul,Primulministru,Ministrul Finantelor
  Ministul Culturii si Ministrul Economiei să deblocheze situatia fondului de garantare.In rest,s-auzim de binesi fără divorturi pripite.
 • 0 (0 voturi)    
  vorbeste lumea ... (Vineri, 9 octombrie 2020, 17:35)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  doamna cu articolu',

  v-as ruga, in masura posibilului, sa scrieti despre oarecum aceleasi aspecte adaptate pentru:

  1. ghiseul 6-politia rutiera craiova.
  2. posta romana-op3-ghiseul 3 + op7-ghiseul 2 craiova.

  cu stima.
 • 0 (0 voturi)    
  Sa nu fim supărați... (Vineri, 9 octombrie 2020, 17:55)

  Gigi [anonim]

  Doamna își apără și ea cum poate și cum știe nevoile, sărăcia și neamul. Să nu fim supărați pe egoismul dumneaei, pentru că toți avem de suferit de pe urma pandemiei. Democrația este cea mai bună formă de conducere, dar are si ea 2 neajunsuri: Gigel este egal cu orice savant la vot și fiecare își consideră și arogă drepturi și libertăți mult peste limita prin care le face rău celorlalți prin exercitarea lor abuzivă.
 • 0 (0 voturi)    
  Teatre închise (Vineri, 9 octombrie 2020, 18:09)

  Pataki [anonim]

  Da Ada Solomon, de ce s-a înscris în pnl dacă are
  ideile psd, pe ei nu-i interesează decât interesele lor, pot să moară oamenii din cauza lor, ni-i nimic, dar ea e și producător film iar producția de filme nu s-a interzis de ce plânge doamna ?
 • 0 (0 voturi)    
  doamna (Vineri, 9 octombrie 2020, 19:10)

  Contrache [utilizator]

  sunteti intelectual (nu mai sunt asa de sigur dupa ce am citit scrisoarea), cum va permiteti asa miloaga irationala si total nepotrivita in contextul actual? Ce spuneti dvs acolo sunt dureri in cot fata de ce se intampla cu adevarat in lume la ora asta si mai ales ce urmeaza.
  Boborul va iubeste, dar in acelasi timp sunt invidiosi pe voi (greierele etc..) asa ca daca vrei sa ti-o iei, vino cu fitze, cu motive de genul asta intr-un moment precum cel actual. Thumbs down.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by