Felix Bănilă, rege al DIICOT-ului, amplul tău proces cognitiv a produs: neîncredere, confuzie, violență fizică, teoriile conspirației în cazurile Alexandra Maceșanu și Luiza Melencu

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Marţi, 1 octombrie 2019, 17:06 Actualitate | PERSPEKTIVA


Felix Banila
Foto: AGERPRES
Mie îmi plac eroii zilelor noastre. Uite, Bănilă DIICOT! I s-a cerut demisia de către Președintele țării. I s-a umflat gușa ca intelectualii și a dat-o în bară ca mitocanii. Incompetența naște astfel de superbități: “Vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient.”

Ce proces cognitiv îi trebuie lui Bănilă care o bâlbâie de câteva săptămâni este greu de înțeles. El a prins niște cuvinte pretențioase din aer și le-a molfăit într-un comunicat de presă pretențios în această dimineață.

Nu știi ce-i cu Bănilă?
Este în fruntea DIICOT, Doamne, o instituție care îți dă fiori. Sunt băieții de la crimă organizată. Ceva grozav. Intri în colimatoriu? Nu mai ieși. Bănilă a fost numit în fruntea DIICOT pentru slugărnicie și incompetență. Singurul lui caz relevant este salvarea unei clăi de fân.

Cum a devenit Bănilă un foc de paie

Uite, că pe mandatul lui, a lui Bănilă, șef DIICOT, a picat măgăreața uciderii-dispariției Alexandrei Măceșanu, o fată curajoasă care a anunțat 112 și de care 112-poliția Caracal și-a bătut joc. Cazul Alexandrei a dus la arestarea unui anume Dincă. Omul o freacă abulic cu niște incinerări într-un butoi. Așa s-a descoperit și o a doua tragedie. Luiza Malancu. Tot incinerare. Tot butoi. Bănilă a reușit să transforme într-o glumă toată tragedia. Și, implicit, ieșirile înfricoșătorului DIICOT.

Este un studiu-caz de cercetare despre cum conspirația și violența fizică sunt cocoane mari în mintea și brațul poporului iubitor. Și sunt instalate de Bănilă și DIICOT-ul lui.

Ce avem aici? Primele intervenții ale autorităților nu l-au făcut pe Dincă să mărturisească. Asta-i normal, nu? Dar după mărturisirea lui Dincă anchetatorii, polițiști-diicotiști-legiști, păreau că acționează ca niște amatori. Dincă le spune niște basme, și ditamai oamenii, cică cu școli la bază, oameni competenți, sunt trimiși după pradă. Sar polițiștii gardul, fac paradă de câini și legiștii de scule care descifrează ADN-ul. Rezultatul? sanchi! Nu găsesc mare lucru.

Dincă îi învârte pe degete.
Obsesia tuturor: un cazan, un butoi de tablă. Dincă pare întradevăr un alchimist, iar ciuperca de păreri se declanșează. După o lună și ceva de cercetări suntem în același punct: singurul inculpat Dincă, da dincă dresează anchetatorii.


o fi rețea în spatele lui? cine-l învață? nu cumva diicot acoperă rețelele de carne vie?

Peste atâtea suspiciuni se mai adaugă și alte lucruri groaznice.
Violul și sugrumarea unei fetițe de către un olandez dement, reglare de conturi în plin București. De fiecare dată, autoritățile sunt gură cască.

România e sat fără câini, nu asta e simplu de gândit?
Astea-s faptele. Efectul la nivelul mentalității colective, care este?
Nu știu dacă se mai uită cineva pe la televiziuni. Bun, poți să alergi după comentarii și pe net, dar nu se compară, nu, nu! Eu am făcut o pasiune să mă uit la televiziuni, mai ales după ce apare Bănilă, sau acționează DIICOT-ul în Caracal.

Efectul este atomic. Hai, să nu mă iau în serios. Este comic.
Vorbim de DIICOT, da? Repet, vorbim de cazurile Alexandra Măceșanu-Caracal, Luiza Malancu. Chestii tragice. Bănilă a alimentat cu bâlbele lui toate ciupercile românilor și acestea și-au găsit rezonanță în televiziuni.

Uite, Dincă dă ordine, toți îl ascultă. Este șef la Diicot. Asta crede tot poporul suspicios. Uite Bănilă, ce act cognitiv ai dat!

Când cognitiv tu ca om primești “error” de câte ori vrei să-nțelegi ce se întâmplă în jurul tău, nu-i mai simplu să te refugiezi în “televiziuni”, în zone care-ți prezintă lucrurile coerent în fiecare seară?

ce primește poporul? errorerrorerrorerrorerrorerrorerror de la Diicot. Armonie, conform prejudecățile de-o viață, de la televiziuni.

Transpirația autorităților alergate de Dincă a dat spectacolul. Circul procurorilor dresați de Dincă și aparițiile cețoase ale lui Bănilă au creat neîncredere în autorități.

Confuzia actelor cognitive, ca să ne exprimăm ca șeful DIICOT, a condus la teorii conspiraționiste în cazul Alexandrei Maceșanu și Luizei Melencu. Efectul e doar pe teve și în mintea poporului?

Nu.

Reprezentări, conspirații trec și-n partea cealaltă. Sufocați chiar ei de neputință, de propriul act investigativ, Bănilă și ai lui n-au putut decât să apeleze la forța fizică, în cazul Luizei Melencu. În weekend familia unui copil ucis a fost atacată de către forțele DIICOT. Înspăimântător.

Act cognitiv, Bănilă Bâlbâilă?

Da, îți cer demisia tocmai pentru acest act cognitiv ratat care a făcut ravagii în mințile noastre. Ne-a ucis speranța, ne-a dat tremurici pe stradă seara. Ne e frică să mai facem copii în România.

CLICK pentru cei care i-au băgat în cap lui Bănilă că-i bun de Justiție

Cum a ajuns Bănilă în fruntea DIICOT, deși era nedorit de colegii-procurori? CLICK Hotnews
Cerere demisie Iohannis-Bănilă. CLICK HOTNEWS

Întregul comunicat DIICOT de astăzi, 1 octombrie 2019:

"Urmare a solicitării Preşedintelui României din seara zilei de 30.09.2019, procurorul şef DIICOT aduce la cunoştinţă publică următoarele: Demisia este un act unilateral de voinţă, dar sunt împrejurări în care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla aşa. Fiind solicitată de Preşedintele în funcţie al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi şi face, în mod neîntârziat. Aşa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale şefului ierarhic şi al celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care voi aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate. Instituţiile sunt formate din oameni, însă demisia şefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecinţe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că aşa ceva ar fi de dorit, într-o ţară membră a UE şi a NATO, aflată la frontiera acestora. Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal şi de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia şefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv şi nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanţa funcţiei, de care, de altfel, sunt pe deplin conştient”.


Citeste mai multe despre   

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
6603 vizualizari

 • +10 (12 voturi)    
  Ehehe... (Marţi, 1 octombrie 2019, 17:57)

  sareta [utilizator]

  Stia Tudorel Toader ce stia ! Om de valoare, nu gluma,acest Banila .
 • +9 (11 voturi)    
  E limpede ca lumina zilei cǎ Bǎ şi nilǎ ǎsta (Marţi, 1 octombrie 2019, 18:01)

  ofCAER [utilizator]

  a preluat de la Iliescu toate meandrele concretului…
 • +8 (12 voturi)    
  lucrurile sunt mereu mai simple decat par (Marţi, 1 octombrie 2019, 18:23)

  Itsoc [utilizator]

  DIICOT are tot interesul sa musamalizeze pentru a proteja identitatea si functiile membrilor sai care sunt COMPLICI la vastele retele de proxenetism intinse nu doar in Caracal ci in toata Romania.

  DIICOT, politia, procuratura, politica, toti gireaza direct si indirect traficul de carne vie pentru sex.

  Alexandra urma si ea sa fie una din miile de romance rapite pentru a fi scoase la produs in Europa insa uite ca a pus mana pe telefon si le-a dat combinatia astora peste cap.

  Acum, Felix are rolul sa inchida toate posibilele piste compromitatoare si sa-l infunde pe Dinca doar ca-i trebuie un cadavru pe care se tot chinuie sa-l gaseasca insa sunt convins ca pana la urma o vor lasa asa si-l vor condamna in lipsa unui cadavru, doar pe baza de butoaie, oase de animale si gropi gasite in curtea "criminalului".

  Totul merge mai departe doar ca daca se poate, poate produc mai multe fete la export romanii caci se fac bani buni din trimis fetele de la tara la produs pentru politicieni, politisti si maharii diicot.
 • +3 (11 voturi)    
  Asa (Marţi, 1 octombrie 2019, 18:33)

  Contrache [utilizator]

  Am reusit sa parcurg pana aici " I s-a umflat gușa ca intelectualii și a dat-o în bară ca mitocanii"
  Serios Hn , unde ati gasit pasta asta?
 • +11 (11 voturi)    
  Mitul sacrificiului pentru tara (Marţi, 1 octombrie 2019, 18:59)

  Razvan_M [utilizator]

  Toti ciorditorii din Romania afirma plini de propria importanta ca se sacrifica pentru tara atunci cand lucreaza pe bani multi la stat (sau pe contracte babane cu statul). Toti analfabetii se lauda in gura mare in public cum nu mai pot ei de binele oamenilor din aceasta tara, in timp ce in privat isi arata parerea sincera. Toti lasii sunt zmei la televizor, dar cand trebuie sa dea cu subsemnatul la procuratura pt. ca au fost prinsi cu ciordeala, devin brusc niste piftii bolnavicioase.

  Realitatea este ca tot ce citim in media despre cazul Alexandra si Luiza pare o piesa de teatru absurd anume jucata pentru a debusola pe privitori. Cascadorii plansului. Pana la urma vor concluziona ticalosii astia ca cele 2 fete s-au rapit singure, s-au violat si s-au omorat singure, dupa care s-au ars singure ca sa scape de urme. Oricum, este clar ca ele si familiile lor sunt de vina. Inca o amenda!

  Daca Veorica avea vreo urma de onoare si-ar fi pus demisia pe masa ca investigatia criminalistica treneaza dupa 2 luni si dupa tampeniile in lant comise de indivizi ce reprezinta autoritatile locale din Caracal si imprejurimi. Mai avem si cazul de anul trecut cu manifestatia anti-PSD reprimata brutal de talharii din Jandarmerie si probabil ceva membri de gasti mafiote imbracati in uniforma - tot fara rezultat dupa 14 luni.

  Iar domnul Iohannis, aka Ficusul, ce sa zic. A dat din gura pe la nu-stiu-ce-sedinta CSAT, nu s-a intamplat nimic. Au trecut doua luni. Mai da din gura o data. Nu se va intampla tot nimic. Boon. Ce facem? Desecretizam si noi ceva? Intrebam public, cu nume si prenume, ce s-a intamplat cu politistii X, Y si Z, cu procurorii, cu jandarmii si sefii lor - toti implicati fie in taraganare, fie in tergiversare sau pur si simplu in incercare de musamalizare? Avem pana la urma vreo echipa de oameni competenti care sa investigheze serios si sa inceapa sa si comunice cu publicul? Sa ceara informatii? Sa ceara sprijin?
 • +9 (9 voturi)    
  Din gandirea filosofului Felix (Marţi, 1 octombrie 2019, 19:00)

  albescu [anonim]

  Un fel de Daea al jurisprudentei!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version