Ministrul Apelor si Padurilor, Doina Pana, a avansat intr-un interviu pentru Libertatea o mai veche obsesie a politicienilor: stiri pozitive la televiziuni, cat mai multe. La vie en rose. Daca eliminam negativismul, pesimismul si cenusiul din presa, viata oamenilor s-ar schimba miraculos peste noapte. Oamenii nu realizeaza de fapt cat de bine o duc. Presa, cu stirile ei negative, le rapeste bucuria de a gusta din laptele si mierea guvernarii PSD. Ele, bombanelile zilnice din presa, cate-au mai ramas, umbresc succesul guvernarii, ne otravesc viata si o fac mai trista.

Dan TapalagaFoto: Hotnews
  • “ (…) noi avem tineri foarte buni, dar trebuie să ne îngrijoreze gradul de violență la care s-a ajuns în țara asta, de ură, de dezbinare, și astea sunt toate efectele unor propagări doar a știrilor negative în România (…) În plus, mai este un principiul psihologic simplu, te identifici cu ceea ce vezi. Iar tânărul care se uită la tv, se identifică cu ceea ce vede. Și el când vede că se parvine ușor prin prostituție, prin furt…și avem atât de multe exemple pozitive.”, a declarat ministrul Pana, citata de Libertatea. Pentru a incuraja televiziunile sa schimbe putin peisajul sumbru din tara, ministrul a mai spus ca pregateste un proiect de lege cu deduceri de TVA pentru cei care promoveaza o anumita cota de stiri pozitive.

Numele doamnei Pana poate nu va spune mare lucru, dar a avut grija fostul premier Victor Ponta sa o faca celebra prin 2014, in timp ce vizitau niste zone afectate de inundatii. "Tu ce faci, fa, Doina, aicea? Aveai chef de niste inundatii?", a intrebat-o Victor Ponta pe Doina Pana, care tocmai se urca in barca. "Pai nu aveam chef, dar...", a raspuns Pana, potrivit imaginilor video difuzate la vremea respectiva de Stirile ProTV.

A fost in mod clar o stire negativa. Vedem un fost premier vorbind ca pe maidan si un ministru lucrand in sila pentru niste oameni afectati de o calamitate. Aici intervine legea doamnei Pana. Ca sa impuste o deducere, televiziunile vor difuza imaginile fara sonor, cu urmatoarea subtitrare: “Dumneavoastra ce faceti aici, doamna ministru Pana? Va luptati cu apele?” “Fac asta de fiecare data cand vin inundatiile, nu pot sta nepasatoare la birou”, raspunde Pana.

E? Altceva! Nu simtiti cum se schimba starea de spirit in tara? Cum cei loviti de disperare si deznadejde se simt dintr-o data in siguranta, protejati si mandri de conducatorii lor? Toata lumea castiga ceva, inclusiv televiziunile. La un snop de stiri pozitive mai taie cateva milioane din datoriile catre stat.

Totul poate fi, la o adica, tras pe pozitiv. M-a sunat ieri un amic sa-mi spuna ca-si muta afacerile din Romania din cauza cresterii salariului minim. Nu e singurul nevoit sa taie in carne vie din cauza scumpirii fortei de munca. O masura populista a dat deja peste cap business-uri intregi. Dar de ce sa fim negativisti? De ce sa vedem cum “capitalul romanesc”, cel pe care-l tot caina PSD in campanie, trage oblonul din cauza unor masuri populiste sau insuficient gandite? De ce n-am sari in sus de bucurie ca salariile cresc si lumea traieste mai bine? Cat timp, om vedea! Acum e vremea fiestei nationale!

De ce sa ne ingrijoram aiurea ca statul nationalizeaza pilonul doi de pensii din criza de bani si dintr-un calcul politic meschin, pentru a mari sentimentul de dependenta in randul populatiei de bunavointa marelui partid? Versiunea pozitiva ne-a livrat-o premierul Tudose: statul s-a dovedit un mai bun administrator! Iarasi v-ati pierdut, cred, optimismul si v-a scapat perspectiva luminoasa asupra viitorului.

Un exemplu si mai bun sunt legile lui Tudorel. In loc sa iesim indignati in strada ca ministrul justitiei vrea sa puna saua pe magistrati, mutand inspectia judiciara de la CSM in mana politicienilor, nu mai bine ne bucuram alaturi de luju.ro, Antena 3 si de toti borfasii ca se reformeaza in sfarsit “sistemul mafiot” nasit de Basescu? De ce atata ura si dezbinare? Daca tot publicam stiri despre cum se parvine prin furt, vorba doamnei Pana, ajungem sa ne identificam cu ceea ce vedem! Adica intr-o buna zi o sa ne apucam cu totii de furat!

Cand legea doamnei Pana va intra in vigoare, vom rescrie si anchetele despre afacerile cu porci, terenuri si balti ale familiei Dragnea. Le vom prezenta pe pozitiv, exemple de succes ale tanarului de numai 28 de ani, Dragnea jr. Numai printr-un management inspirat, munca pe branci si curaj reuseste cineva sa faca atatea afaceri banoase cu Teldrum fara sa apeleze la influenta politica a tatalui. Uite asa, in loc de controale de la fisc vom primi deduceri fiscale! Cu stirile negative pierdem toti! Cu stirile pozitive vom schimba fata Romaniei in cativa ani.

Nu stiu cine va mai fi pe aici pana atunci, pentru ca un raport ONU dat recent publicitatii plaseaza Romania pe locul doi in lume, dupa Siria, la capitolul migratie. 3, 4 milioane de potentiali angajati au fugit cat au vazut cu ochii din tara cautand un viitor mai bun in Occident. Putin probabil ca au plecat din Romania din cauza stirilor negative. Posibil sa se fi carat din cauza coruptiei si lipsei de perspectiva, din cauza unora ca Dragnea si Pana. Dar si raportul ONU poate fi prezentat, sa recunoastem, cu putina speranta. Tot mai multi romani trimit bani in tara! Vestea buna pentru PSD este ca va mai fi tot timpul ceva de furat!

Ce ziceti doamna Pana, ne calificam la niste deduceri fiscale cu articolul asta? Mi-am amintit cum ati reusit in urma cu vreo patru ani sa rescrieti istoria cu viziunea dvs optimista. Pentru detalii, click aici :)

Nu e nimic de ras sau amuzant in propunerea Doinei Pana. Ea tradeaza obsesia controlului total, dorinta de a falsifica realitatea si de a manipula populatia. Aceasta preocupare a avut-o si Adrian Nastase, a manifestat-o inaintea lui Ion Iliescu. In general, toate regimurile autoritare care esueaza la guvernare vor sa puna in loc o realitate trucata. Nu-i destul ca si-au aservit deja aproape toata presa, ca le cigulesc toti din palma, mai vor sa-i incurajeze prin lege sa le ridice osanale!