Siegfried Mureșan: Parlamentul European cere Comisiei Europene transparență totală în alocarea și utilizarea fondurilor din planurile naționale de redresare și reziliență

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 11 iunie 2021, 1:29 Actualitate | MEET Your MEP


Siegfried Muresan
Foto: Facebook - Siegfried Muresan
Plenul Parlamentului European a adoptat joi, cu o largă majoritate, o rezoluție cu privire la evaluarea în curs de către Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene a planurilor naționale de redresare și reziliență. În document, legislativul european cere Comisiei „transparență totală în alocarea și utilizarea fondurilor din planurile naționale de redresare și o mai mare implicare a autorităților locale și societății civile”, informează europarlamentarul român Siegfried Mureșan într-un comunicat.

Rezoluția - votată cu 514 voturi pentru, 163 de voturi împotrivă și 9 abțineri - a fost negociată, în numele grupului PPE din Parlamentul European, de eurodeputatul Siegfried Mureșan (PPE / PNL), coraportor al Parlamentului European privind Mecanismul de Redresare și Reziliență.

„După lungi negocieri, am adoptat astăzi o rezoluție - susținută de toate cele patru mari grupuri politice proeuropene din Parlamentul European – în care prezentăm poziția Parlamentului European față de procesul de evaluare în curs a planurilor naționale de redresare și reziliență”, spune Mureșan, citat în comunicat.

„În textul rezoluției, cerem Comisiei Europene o evaluare extensivă și meticuloasă a tuturor planurilor naționale. Comisia Europeană nu trebuie să facă nicio concesie politică și trebuie să aprobe planurile naționale cu respectarea tuturor prevederilor regulamentului privind Mecanismul de Redresare și Reziliență prin care se finanțează aceste planuri.

De asemenea, cerem transparență totală în alocarea și utilizarea fondurilor europene prin Mecanismul de Redresare și Reziliență. Comisia trebuie să se asigure că fondurile utilizate fac obiectul mecanismului privind corelarea fondurilor europene de statul de drept astfel încât să evităm frauda și folosirea abuzivă a banilor”, mai spune Siegfried Mureșan.


„Este nevoie, totodată, de un echilibru între investiții și reforme în planurile naționale. Investițiile și reformele trebuie să fie ambițioase, trebuie orientate spre viitor și trebuie să vizeze vulnerabilitățile din economiile țărilor membre.

Nu în ultimul rând, noi, Parlamentul European, cerem implicarea autorităților locale, societății civile și a tuturor partenerilor sociali în implementarea și monitorizarea planurilor naționale. Ei știu cel mai bine care sunt nevoile comunităților și sectoarelor pe care le reprezintă și, prin implicarea lor, ne putem asigura că banii ajung acolo unde este cea mai mare nevoie”, a mai declarat eurodeputatul român Siegfried Mureșan, după adoptarea rezoluției.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

519 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    PNRR (Vineri, 11 iunie 2021, 8:28)

    atc [utilizator]

    "....cerem Comisiei Europene o evaluare extensivă și meticuloasă a tuturor planurilor naționale.Comisia Europeană nu trebuie să facă nicio concesie politică..." . ia-n auzi aici!
    Numai ca, se pare ca aia au inteles gresit: sa nu faca concesii PROSTILOR!, Vezi stirea alaturata.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by