Înscrierile pentru “Premiul cetăţeanului european” ediţia 2021 se vor încheia pe data de 15 aprilie (23:59, ora Bruxelles-ului), informează Parlamentul European.

Premiul Cetateanului EuropeanFoto: europarl.europa.eu

Pot să își depună candidatura pentru Premiul cetățeanului european cetățeni, grupuri de cetățeni, asociații sau organizații, prezentând proiecte pe care le-au realizat, sau pot nominaliza un alt cetățean ori grup sau o altă asociație ori organizație pentru acest premiu.

În fiecare an, Parlamentul European acordă „Premiul cetățeanului european”.

Printre cele 30 de proiecte laureate la nivel european în ultima ediție a ”Premiului Cetățeanului european” se regăseşte și Registrul Național de Oncologie Pediatrică (RNCC) dezvoltat de Asociaţia „Dăruiește Aripi”, din România.

Acest premiu este o distincție pentru realizări excepționale în următoarele domenii:

  • proiecte pentru promovarea unei mai bune înțelegeri reciproce și a unei integrări mai puternice între cetățenii statelor membre sau pentru facilitarea cooperării transfrontaliere sau transnaționale în cadrul Uniunii Europene;
  • proiecte care presupun cooperarea culturală transfrontalieră sau transnațională pe termen lung, care contribuie la consolidarea spiritului european;
  • proiecte legate de Anul european în curs;
  • proiecte prin care se dă o expresie concretă valorilor consacrate de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Deputații în Parlamentul European au dreptul să facă nominalizări – câte una per deputat în fiecare an.

Pentru a participa sau a nominaliza pe cineva, apăsați AICI