Parlamentul European a decis câştigătorii Premiului Cetăţeanului European 2020. Printre cele 30 de proiecte laureate la nivel european se regăseşte și Registrul Național de Oncologie Pediatrică (RNCC) dezvoltat de Asociaţia „Dăruiește Aripi”, din România.

Premiul Cetateanului European 2020Foto: Biroul Parlamentului European în România

Început în 2018, proiectul asociației „Dăruiește Aripi” are ca obiectiv principal determinarea incidenței de îmbolnăviri de cancer la copii, astfel încât aceştia să poată obţine accesul la studii clinice - arată Biroul Parlamentului European în România.

Premiul Cetăţeanului European este o distincție pentru realizări excepționale şi este acordat în fiecare an de Parlamentul European.

Despre Premiul Cetăţeanului European:

  • Parlamentul European acordă anual, începând cu 2008, „Premiul cetățeanului european”, o distincție pentru realizări excepționale în următoarele domenii:
  • proiecte pentru promovarea unei mai bune înțelegeri reciproce și a unei integrări mai puternice între cetățenii statelor membre sau pentru facilitarea cooperării transfrontaliere sau transnaționale în cadrul Uniunii Europene;
  • proiecte care presupun cooperarea culturală transfrontalieră sau transnațională pe termen lung, care contribuie la consolidarea spiritului european;
  • proiecte legate de Anul european în curs;
  • proiecte prin care se dă o expresie concretă valorilor consacrate de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Pot să își depună candidatura pentru Premiul cetățeanului european cetățeni, grupuri de cetățeni, asociații sau organizații, prezentând proiecte pe care le-au realizat, sau pot nominaliza un alt cetățean ori grup sau o altă asociație ori organizație pentru acest premiu. Mai multe detalii aici