Conferința climatică de la Glasgow este „un eșec”, a criticat vineri Greta Thunberg în fața mișcării de tineret pentru climă, în timpul unei demonstrații la Glasgow, unde are loc COP26, potrivit AFP.

Foto:

„Nu este un secret pentru nimeni că COP26 este un eșec”, le-a transmis ea celor câteva mii de activiști adunați, descriind conferința ca pe „o sărbătoare cu mult bla, bla”, așa cum spune în mod regulat despre acțiunile politicienilor din zona mediului.

„Ei nu pot ignora consensul științific și nu ne pot ignora pe noi. Liderii noștri nu arată calea corectă”, a spus mulțimii.

„Regii noștri sunt goi. Istoria îi va judeca sever”, a adăugat ea, acuzându-i încă o dată de inacțiune.

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a promis miercuri pe Twitter că de acum înainte va vorbi frumos, folosind o expresie prin care face aluzie la promisiunea liderilor lumii privind neutralitatea emisiilor de carbon, după ce a fost filmată înjurând în timpul unui protest la summitul COP26 privind schimbările climatice, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

''Am plăcerea să anunț că am decis să ajung la zero-net cuvinte injurioase și limbaj urât. În cazul în care va trebui să spun ceva nepotrivit promit să compensez prin a spune ceva frumos'', a scris ea pe rețeaua de socializare, cu referire la atingerea obiectivului global de zero emisii nete de CO2 până în anul 2050 pentru a fi limitate astfel schimbările climatice.