Ministerul Mediului anunţă că, marţi, a fost lansat apelul de proiecte de administrare pentru Parcul Natural Văcăreşti din Capitală, prima arie naturală urbană din România şi cea mai mare din Europa, care a fost înfiinţat exact acum cinci ani, la 11 mai, potrivit News.

Delta VacarestiFoto: Captura YouTube

”Parcul Natural Văcăreşti are nevoie de o administrare reală, profesionistă, făcută după cele mai înalte standarde. Sunt convins că noua administrare poate să includă şi să continue toate proiectele bune începute acolo”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

Conform legii, sunt eligibile pentru preluarea administrării instituţiile şi regiile publice, institutele de cercetare sau instituţii de învăţământ.

Toţi cei care îndeplinesc criteriile şi doresc să preia administrarea Parcului Natural Văcăreşti pot participa la un concurs de proiecte şi au la dispoziţie 30 de zile pentru a depune dosarele de candidatură.

Întreaga procedură şi toate detaliile au fost deja publicate pe site-ul ANANP - ananp.gov.ro.

Primăria Capitalei va candida pentru preluarea în administrare a Parcului Natural Văcărești, potrivit unui proiect adoptat de Consiliul General al Municipiului București. Primarul general, Nicușor Dan, a declarat că va face concurs de soluții pentru amenajarea zonei.

În prezent, Parcul Natural Văcărești se află în administrarea Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, instituția publică centrală aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și nu are nici măcar pază, în mod frecvent fiind distrus de incendii.

Referință: