​Cristina Lapis și echipa de la Libearty Sanctuary au salvat peste 130 de urși de la o viață de coșmar, plină de abuzuri, ținuți captivi în cuști minuscule, între gratii ruginite și cu ciment sub tălpi, în loc iarbă. Până să ajungă la sanctuar, unii nici nu știau cum e să se cațere într-un copac, să se ascundă de soare în zilele caniculare, sau să se bucure de o apă suficient de adâncă pentru o bălăceală. Foarte mulți erau ținuți în cuști pe terasele restaurantelor, hotelurilor, pensiunilor, lângă cabane sau benzinării, ca atracție turistică.

Urs-sanctuarul de la ZarnestiFoto: Hotnews

Sanctuarul de urși de la Zărnești dispune de 69 de hectare de pădure de stejar, cu copaci în care urșii să se cațere, piscine în care să se bălăcească, hrană conform dietelor studiate de veterinari și îngrijirea medicală necesară.

Vezi și:

Vezi și:

Cum putem ajuta? Adoptă online un ursuleț

Cei 107 urși din sanctuar consumă aproximativ două tone de mâncare în fiecare zi. Cheltuielile pentru urși și întreținerea rezervației depășesc 70.000 de euro/lună. Poți ajuta și tu adoptând un urs.

Suma minimă lunară pentru adopția simplă a unui ursuleț este de 5 euro/lună (60 de euro/an). Indiferent de tipul adopției, îți poți alege ursul pe care vrei să-l ajuți, iar la finalizarea donației pentru un an vei primi, online, un certificat de adopție. Îl poți imprima și așeza pe birou. Astfel, un urs va deveni membru al familiei tale!

E foarte simplu să devii părinte virtual. Adoptă un urs!