Autoritățile au dat amenzi în valoare de 180.000 de lei și au impus evacuarea deșeurilor identificate la Sintești, Vidra și Jilava, precum și predarea acestora către operatorii economici autorizați, a transmis vineri, într-un comunicat, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Mircea Fechet, in control la SintestiFoto: Captura video

În timpul acțiunii de joi au fost aplicate nouă amenzi în valoare totală de 180.000 lei.

„Sancțiunile au fost aplicate pentru lipsa deținerii autorizației de mediu, respectiv a documentelor care să ateste trasabilitatea deșeurilor, precum și pentru eliminarea deșeurilor în afara perimetrelor autorizate în acest sens. De asemenea, în timpul acțiunii, a fost confiscat un mijloc de transport utilizat la săvârșirea faptelor contravenționale și a fost ridicată o cantitate de aproximativ 13 tone deșeuri amestecate, în scopul eliminării finale”, arată Ministerul Mediului în comunicat, potrivit Mediafax.

De asemenea, au fost impuse măsuri de evacuare a deșeurilor identificate și predarea acestora către operatori economici autorizați, precum și măsuri de interzicere a desfășurării activităților de colectare, reciclare și valorificare a deșeurilor în lipsa existenței sau respectării autorizațiilor de mediu.

Totodată, s-a dispus interzicerea incinerării de deșeuri și materiale de orice natură în instalații și pe amplasamente neautorizate în acest sens.

Ministrul mediului, apelor și pădurilor Mircea Fechet și secretarul de stat Andrei Cazacu au participat joi, alături de comisarii Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei, la o amplă acțiune de control, pe raza localităților Sintești, Vidra și Jilava din județul Ilfov. Acțiunea a vizat amplasamentele monitorizate anterior pentru arderile ilegale de deșeuri, precum și pentru desfășurarea unor activități neautorizate de colectare și valorificare a deșeurilor.

Citește și: