Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, că a dispus Gărzii Naționale de Mediu să demareze mâine un control la pădurea plantată de copii toamna trecută de copii, în comuna Popești-Leordeni, iar dacă știrea că aceasta a fost distrusă cu buldozerul, atunci ”avem de a face cu o situație care nu poate fi tolerată”.

Padurea Cercetasilor 9 aprilie 2019 -6Foto: Hotnews

”Dacă această știre se confirmă, avem de a face cu o situație care nu poate fi tolerată. Acești copii nu merită ca munca și pasiunea lor să fie călcate în picioare. Am dispus Gărzii Naționale de Mediu ca mâine să demareze un control și aștept concluziile urgent!”, a scris Grațiela Gavrilescu pe pagina sa de Facebook, alături de un link la articolul HotNews publicat joi dimineață.

Reamintim că HotNews a scris că pe o porțiune de la marginea pădurii plantate de copii în comuna Popești-Leordeni, în cadrul proiectului ”Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetașilor”, realizat de Cercetașii României și EcoAssist, sute de arbuști au fost distruși cu buldozerul sau tăiați cu foarfeca. Ovidiu Ciutescu, coordonatorul proiectului din partea Cercetașilor, dă vina pentru cele întâmplate pe unul dintre vecini, dar și pe Primăria Popești-Leordeni, că nu a asigurat paza și nu s-a preocupat de proiect.

Primarul localității, Iacob Petre, spune că nu era treaba lor să asigure paza și dă vina pentru stricăciuni pe același vecin, dar și pe ploaia înghețată care ar fi distrus puieții.