O companie aeriană din China a anunțat că va onora biletele vândute din greșeală în urma unei erori de sistem pentru doar 10 yuani, echivalentul a 1,40 de dolari, relatează Business Insider.

Avion al China Southern AirlinesFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eroarea a afectat aplicația mobilă a China Southern Airlines miercuri seara în jurul orei 20:00, pe rețelele de socializare din China începând să circule rapid vestea că zboruri dinspre și înspre orașul Chengdu din sudul țării sunt disponibile pentru doar 10-30 de yuani.

O captură de ecran distribuită pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter, a arătat că bilete dinspre Chengdu către capitala Beijing puteau fi cumpărate cu 10 yuani.

Spre comparație, prețul acestor bilete este în mod normal de 400 de yuani, după cum arată căutările făcute pe site-ul companiei aeriene. S-ar părea că eroarea a afectat și alte platforme de vânzare a biletelor a celor de la China Southern Airlines, nu doar aplicația mobilă, însă deocamdată nu este clar câte persoane au reușit să cumpere bilete la prețul greșit.

Compania aeriană nu a dorit să ofere comentarii pe acest subiect. Însă ea a anunțat joi pe contul său de Wiebo că biletele care au fost deja plătite și emise în timpul erorii de sistem sunt „toate valide” și că clienții le pot folosi cu încredere.

Compania aeriană care își are sediul în orașul Guangzhou le-a amintit de asemenea călătorilor să urmărească promoțiile sale de weekendul acesta, când în China este celebrată Ziua persoanelor singure.

Această sărbătoare neoficială a devenit în ultimii ani cel mai popular eveniment de cumpărături în China în condițiile scăderii numărului mariajelor, care a dus la rândul său la o rată scăzută a natalității și declin demografic pentru țara asiatică.