Elon Musk a anunțat o nouă măsură care speră să aducă venituri Twitter, compania social media pe care a cumpărat-o anul trecut, atrăgând o reacție ironică din partea milionarului britanic Andrew Tate.

Elon Musk și TwitterFoto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Eliminăm conturile care nu au avut deloc activitate timp de mai mulți ani, așa că probabil veți vedea numărul de urmăritori scăzând”, a notat el pe pagina sa de pe rețeaua de socializare pe care a preluat-o oficial la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut.

Într-o postare ulterioară Musk a clarificat că numeroase nume de utilizator, așa-zisele „handle”-uri folosite de Twitter, vor deveni disponibile ca urmare a mutării. El nu a oferit însă explicații cu privire la modul în care utilizatorii vor putea obține aceste nume în afară de metoda obișnuită de a crea un cont nou.

Jurnaliștii de la site-ul TechCrunch notează că în ultimele luni Twitter a analizat posibilitatea vânzării unor nume de utilizator la licitații online pentru a genera venituri suplimentare, dar că nu este clar cum ar urma să funcționeze exact planul.

În luna decembrie a anului trecut Musk a vehiculat ideea „eliberării în curând” a numelor a nu mai puțin de 1,5 miliarde de conturi de pe Twitter, notând că procesul va implica ștergerea conturilor inactive.

În octombrie 2022 el a vorbit de asemenea despre acest lucru, afirmând că măsura este una dintre cele pe care le va lua ca nou proprietar al Twitter. Ulterior Musk a dat afară mii de angajați ai companiei americane, după ce a înlocuit conducerea Twitter și și-a asumat funcția de CEO.

Reacția lui Andrew Tate la anunțul făcut de miliardarul sud-african

Noua sa măsură de generare de venituri pentru companie a fost ironizată de milionarul britanic Andrew Tate, acesta răspunzându-i la postarea despre eliminarea conturilor inactive că:

„Este o idee foarte bună. Dar tatăl meu a murit și încă îi citesc contul zilnic. Te rog ține-l activ”.

Andrew Tate și fratele său Tristan au fost eliberați din arestul Poliției și plasați în arest la domiciliu pe 31 martie printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București.

Deși dimensiunea averii lui Andrew Tate nu este cunoscută cu exactitate, se estimează că aceasta se ridică la sute de milioane de dolari, acesta obținând sume uriașe de bani de pe urma activităților sale din mediul online.

Într-o postare făcută la finele anului trecut, Musk a părut să își exprime susținerea față de milionarul britanic, după anunțul reținerii acestuia în România.

Twitter a deblocat contul lui Tate după ce miliardarul sud-african a cumpărat compania, măsură luată și în cazul altor persoane publice controversate precum rapperul Kanye West. Contul lui West a fost însă din nou suspendat la începutul lui decembrie, după o serie de afirmații antisemite postate de acesta.