Twitter a suspendat vineri din nou contul lui Kanye West, la doar două luni după ce fusese restabilit, Elon Musk precizând că acesta a încălcat regulile platformei care interzic incitarea la violență, transmite Reuters.

Kanye WestFoto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia

Musk, care spune despre sine că este un absolutist al libertății de exprimare, salutase în octombrie revenirea rapperului, cunoscut acum sub numele de Ye, pe platformă.

„Am făcut tot ce am putut. În ciuda acestui lucru, el a încălcat din nou regula noastră împotriva incitării la violență. Contul va fi suspendat", a scris Musk pe Twitter joi seara târziu.

Contul lui West a fost suspendat la o oră de la postarea lui Musk, făcută ca răspuns la un utilizator Twitter care spusese „Elon rezolvă-l pe Kanye, te rog".

Înainte de a suspenda contul lui Ye, care avea peste 30 de milioane de urmăritori, Twitter a restricționat unul dintre tweet-urile sale.

Potrivit AFP, Kanye - din ce în ce mai izolat după recentele sale remarci antisemite și admirația deschisă pentru Hitler - postase o imagine cu o svastică și cu o stea a lui David.

Platforma de socializare a restabilit contul rapperului înainte de finalizarea preluării sale de către Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari. Musk a precizat ulterior că nu a avut niciun rol în readucerea lui Ye pe Twitter.

Ye a postat joi pe Twitter o fotografie cu mogulul de la Hollywood Ari Emanuel care stropește cu un furtun apă în ceafă lui Musk. El pusese ca explicație foto mesajul "Să ne amintim mereu că acesta este ultimul meu tweet #ye24", înainte ca acest cont să fie suspendat.