Alain Robert, supranumit „Spidermanul francez”, a escaladat miercuri o clădire cu 38 de etaje din Paris pentru a-şi exprima susţinerea faţă de protestatarii furioşi din cauza unei noi legi a pensiilor care va ridica vârsta de pensionare a oamenilor din Franţa, relatează Reuters și Agerpres.

Alain RobertFoto: Thibault Camus / AP - The Associated Press / Profimedia

În vârstă de 60 de ani, Alain Robert escaladează faţadele unor clădiri doar cu mâinile goale şi pantofi de escaladă, fără coarde de siguranţă.

„Sunt aici pentru a-mi exprima sprijinul faţă de aceia care se opun reformei pensiilor”, a declarat el înainte de a-şi începe ascensiunea pe faţada unui zgârie-nori de 150 de metri din La Defense, cartierul de afaceri din Paris.

„Sunt aici pentru a-i spune preşedintelui Emmanuel Macron să revină cu picioarele pe pământ... în timp ce fac ascensiunea fără plasă de siguranţă”, a adăugat el.

Alain Robert consideră că reforma pensiilor, pe care preşedintele Macron a promulgat-o weekendul trecut după luni de proteste de stradă, înseamnă că, odată cu o pierdere a veniturilor din cauza pandemiei de COVID-19, el va trebui să lucreze, să escaladeze clădiri pentru o perioadă mai lungă.

Conform noii legi, vârsta de pensionare a francezilor va creşte gradual de la 62 de ani la 64 de ani.

Alain Robert a escaladat peste 150 de structuri foarte înalte din lumea întreagă, inclusiv Burj Khalifa din Dubai - cea mai înaltă clădire din lume -, Turnul Eiffel din Paris şi Podul Golden State din San Francisco.