​Olivia Steer a fost sancționată de CNCD pentru o postare pe Facebook făcută în pandemie, în care spunea că pacienții COVID sunt „uciși de protocoalele OMS ale morții, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întâ”.

Olivia SteerFoto: AGERPRES

Fosta vedetă TV a fost reclamată de Colegiul Medicilor din România

care a susținut că prin mesajul promovat, se aduce atingere dreptului la demnitate personală a unei categorii sociale distincte, în cazul de față fapta fiind îndreptată asupra medicilor.

„În plus, mesajul a urmărit și încurajarea a cât mai multor cetățeni să ia atitudine prin proteste și manifestări publice împotriva personalului medical care lucra în condiții excepțional de grele, pentru a limita efectele pandemiei. Acestea au fost argumentele pe care le-am înaintat către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a emis o decizie în favoarea CMR”, precizează Colegiul Medicilor, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, Olivia Steer a primit o amendă de 5.000 de lei, decizia putând însă fi contestată.

În postarea care i-a adus amenda scria: „Dacă te doare în cot că morții sunt declarați toți, în mod mincinos, morți de covid, (...)! Dacă nu te revoltă că, la ATI, pacienții cu Covid mor legați de pat, sufocați, înfometați și însetați, uciși de protocoalele OMS ale morții, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întîi”.

Fosta prezentatoare TV este cunoscută pentru opiniile anti-vaccinare, anti-pandemie.

În 2021, în plină pandemie de coronavirus, ea a avut un schimb de replici, pe Facebook, cu scriitorul Mircea Cărtărescu.

Fosta prezentatoare TV l-a apostrofat pe reputatul autor mai întâi fiind sigură că el nu a scris corect un cuvânt, apoi pentru că s-a vaccinat anti-Covid, îndemnându-i şi pe alţii.

În trecut, emisiuni în care a fost prezentă şi a vorbit despre vaccinuri şi mamografii au fost sancţionate de CNCD.