Miliardarul sud-african Elon Musk a afirmat că Italia și „numeroase alte națiuni” mor, relatează site-ul financiar TheStreet.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Musk a făcut afirmația pe Twitter, platformă social media pe care a cumpărat-o la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, comentând la o postare a expertului în cibersecuritate italian Andrea Stroppa.

Acesta a notat într-o postare făcută zilele trecute că ministerul italian al Sănătății estimează că 14,1 de milioane din cei 58 de milioane de cetățeni ai țării suferă de o boală cronică.

„Cu una dintre cele mai bătrâne populații și cele mai scăzute rate ale natalității, Italia riscă prăbușirea sistemului public de sănătate și dispariția”, a mai scris acesta în postarea la care a distribuit un grafic care arată distribuția bolilor cronice pe categorii de vârstă în Italia.

„Italia și multe alte națiuni mor”, i-a răspuns Musk, adăugând un emoji trist.

CEO-ul Tesla, SpaceX și al Twitter pare să își fi ascuns ulterior comentariul, după ce acesta a generat noi controverse pe rețeaua de socializare.

Aceasta nu este însă prima oară când Musk comentează cu privire la situația demografică din Italia.

Elon Musk se declară îngrijorat de declinul demografic

În luna mai a anului trecut el a comentat asupra situației la o altă postare făcută de Andrea Stroppa pe Twitter, italianul notând la momentul respectiv că, în pofida faptului că țara sa are un sistem de asistență socială bun, rata natalității continuă să scadă.

„Italia va rămâne fără oameni dacă aceste trenduri vor continua”, i-a răspuns atunci Musk la postarea care a inclus un grafic cu rata natalității din Italia între 1946 și 2019.

Supranumit de unii internauți „corespondentul lui Musk în Italia”, Andrea Stroppa este expertul în cibersecuritate la care Twitter a apelat pentru a combate postările cu conținut ce încalcă regulile platformei privind abuzurile sexuale asupra copiilor.

Tot în luna mai a anului trecut Elon Musk a provocat furie în Japonia după ce a spus că țara insulară „va înceta să mai existe” din cauza declinului demografic.

„Cu riscul de a spune ceva evident, dacă nu intervine o schimbare care să facă să crească rata natalităţii astfel încât să depăşească rata mortalităţii, Japonia va înceta într-un final să existe. Ceea ce ar fi o foarte mare pierdere pentru omenire”, a scris el pe Twitter la momentul respectiv.

Comentariile sale au venit după ce în decembrie 2021 el a susținut că „civilizația se va prăbuși” dacă oamenii nu încep să facă mai mulți copii.