Actorul american Will Smith a făcut o dezvăluire surprinzătoare în timpul unui nou interviu, afirmând că unul dintre actorii principali alături de care a lucrat la ultimul său film nu a vorbit cu el pe platourile de filmare timp de 6 luni, relatează Insider.

Will SmithFoto: Facebook-Red Table Talk / Backgrid UK / Profimedia

„N-a vorbit cu mine, nici măcar nu a făcut contact vizual cu mine, nu a spus niciun cuvânt, nu m-a băgat în seamă în niciun fel timp de 6 luni”, a relatat Smith cu privire la actorul american Ben Foster, alături de care a jucat în lungmetrajul Emancipation apărut în cinematografe luna aceasta.

Însă decizia lui Foster n-a avut nicio legătură cu controversele stârnite de actorul afro-american după ce l-a pălmuit pe Chris Rock în timpul decernării Premiilor Oscar de anul acesta, sau cu vreo dispută între cei doi.

Foster a jucat în noul film rolul lui Fassel, un proprietar de sclavi care îl vânează pe Peter, personajul interpretat de Will Smith, după ce acesta scapă de pe o plantație.

Smith a relatat însă în timpul unui interviu acordat alături de familia sa podcastului „Red Table Talk” că și-a dat seama rapid că Foster nu vorbește cu el pentru ca ambii să poată intra în personaj, deși inițial a crezut că „nu m-a văzut”.

„Dap, m-am prins. Nu ne jucăm. Asta e pe bune. Nu ne prostim”, a afirmat actorul afro-american, citat de Entertainment Weekly.

Povestea din ultimul film al lui Will Smith

Emancipation este un film istoric de acțiune despre sclavie care se bazează în mare pe povestea reală a lui Gordon („Peter” în film), un fost sclav care a fost supus unor abuzuri îngrozitoare de către proprietarul său.

Fotografii alb-negru cu acesta având spatele cicatrizat din cauza loviturilor de bici au făcut înconjorul lumii după ce au fost publicate în 1863, oferind mișcării aboliționiste imagini șocante privind cruzimea sclaviei.

Foster a vorbit la rândul său despre decizia sa legată de filmări, afirmând că a vrut să îi ofere „spațiu” colegului său să intre în personaj, adăugând că are un respect enorm pentru acesta.

În ceea ce-l privește pe Smith, acesta a povestit ce s-a întâmplat în ultima zi a filmărilor, relatând că el și regizorul Antoine Fuqua se uitau pe monitor la o secvență filmată când Foster s-a îndreptat spre ei, un lucru pe care nu l-a făcut niciodată înainte.

„El a venit la monitor, s-a uitat la secvență și Antoine a spus 'Sunt fericit. Ne-a ieșit'. Iar eu mă uit înspre Ben, e ultima sa zi, și el îmi spune 'Îmi pare bine. [Sunt] Ben'”.