Tabloidul Daily Star a proclamat miercuri victoria unei salate pe care a scos-o din frigider pentru a vedea dacă rezistă mai mult înainte să se usuce decât prim-ministrul Liz Truss în funcție, relatează Reuters.

Salata celor de la Daily StarFoto: Captura video

Vinerea trecută jurnaliștii de la Daily Star au creat un live feed care filma non-stop salata iceberg scoasă din frigider pe care au pus-o alături de o fotografie a lui Liz Truss, întrebând: „Care lăptucă udă va rezista mai mult?”.

Ulterior cei de la Daily Star au extins sceneta, adăugând o perucă, o față și mâini salatei, punând de asemenea și două steaguri britanice în miniatură, o banană și alte obiecte ca parte a decorului.

O cană cu mesajul „Keep Calm and Carry On”, un slogan folosit pentru ridicarea moralului britanicilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost înlocuită cu o sticlă de șampanie și un pahar pentru băutura spumantă după anunțul făcut joi de Truss că își dă demisia din funcție.

Peste 12.000 de utilizatori ai Twitter se uitau joi la feed în timp ce Truss își anunța demisia în fața biroului premierului de pe strada Downing nr. 10.

Câteva momente mai târziu, o mână a împins cu fața în jos fotografia cu Truss în timp ce pe feed a apărut mesajul „Salata a rezistat mai mult decât Liz Truss”.

Gluma jurnaliștilor de la Daily Star a venit după ce săptămâna trecută revista The Economist scria într-un editorial numit „The Iceberg Lady” că Truss are „viața de raft a unei salate”.

Comentariul a fost o aluzie nu foarte subtilă la faptul că idolul politic al lui Truss, Margaret Thatcher, era supranumită „The Iron Lady” (Doamna de fier).

Numită în funcție pe 6 septembrie în ultima apariție publică a reginei Elisabeta a II-a, Truss a cedat presiunilor tot mai mari de a-și prezenta demisia după ce a fost forțată să-și dea afară ministrul de Finanțe, Kwasi Kwarteng, după ce acesta a propus un pachet de recuperare economică ce a trimis unde de șoc prin piețe.

Pe același subiect: