Fostul director american Martin Shkreli, poreclit „Pharma Bro” și „cel mai detestat om din America” datorită afacerilor sale controversate din domeniul farmaceutic și stilului de viață extravagant, a fost eliberat din închisoare înainte de termen, relatează Business Insider.

Martin Shkreli, „Pharma Bro”Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Acesta a fost transferat într-un centru de reabilitare după ce a executat mai puțin de 5 ani din condamnarea de 7 ani de închisoare.

„L-am încurajat pe domnul Shkreli să nu facă comentarii suplimentare în timp ce se află în centrul de reabilitare”, a declarat avocatul său pentru Insider.

Shkreli a postat miercuri un selfie pe pagina sa de Facebook, alături de mesajul: „Să ieși din închisoarea reală este mai ușor decât să ieși din închisoarea Twitter”. Cel mai probabil acesta făcea referire la suspendarea sa de pe platforma social media din cauza hărțuirii unui jurnalist în 2017.

Mai devreme în cursul zilei un fan al său a postat o fotografie alături de acesta pe pagina sa de Twitter.

Cine este Martin Shkreli, „Pharma Bro”

Martin Shkreli a fost condamnat în 2018 pentru fraudă, primind o sentință de 7 ani de închisoare.

Shkreli a ţinut prima pagină a ziarelor după ce, în 2015, a fondat Turing Pharmaceuticals, a cumpărat medicamentul Daraprim, antiprotozoaric, şi i-a crescut preţul cu 5.000%, la 750 de dolari pe pastilă.

Medicamentul este folosit, între altele, în tratamentul persoanelor infectate cu HIV.

Creşterea preţului nu este ilegală şi nici neobişnuită în industria farmaceutică din SUA, dar Shkreli a devenit exemplul pentru excesul corporaţiilor şi a fost poreclit „Pharma Bro” şi „cel mai detestat om din America”.

Shkreli a revenit în atenția publică în luna octombrie a anului trecut când un colectiv crypto a cumpărat de la guvernul american singurul exemplar al albumului „Once Upon a Time in Shaolin” compus de Wu-Tang Clan, plătind 4 milioane de dolari pentru acesta.

Albumul cu două discuri a fost deținut anterior de Shkreli care l-a cumpărat în 2015 pentru două milioane de dolari, guvernul american confiscându-l de la acesta după condamnarea sa.

Membrii trupei Wu-Tang Clan au donat o mare parte din veniturile obținute în urma vânzării albumului unicat după ce au aflat că acesta a fost cumpărat de Shkreli.