Miliardarul Elon Musk a lăudat Netflix pentru noile sale politici privind cultura organizațională în care gigantul de streaming spune că s-ar putea să nu fie cel mai bun loc de muncă pentru angajații care nu sunt de acord cu conținutul pe care îl creează, relatează Insider.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Musk a răspuns unui tweet despre noile politici ale companiei americane de streaming, scriind „mutare bună din partea @netflix”.

Netflix și-a actualizat recent politicile privind cultura organizațională pentru prima dată în ultimii 5 ani, incluzând o nouă secțiune numită „Expresia Artistică”.

Ce prevede noul regulament al Netflix

„Lăsăm spectatorii să decidă ce este potrivit pentru ei, fără ca Netflix să cenzureze anumiți artiști sau anumite voci”, afirmă Netflix în noul său regulament, subliniind că nu toți vor fi de acord cu conținutul difuzat de platformă.

Compania mai spune că Netflix susține „principiul oferirii unei diversități de povești, chiar dacă uneori descoperim că unele titluri sunt contrare valorilor noastre personale”.

„În funcție de rolul vostru, s-ar putea să fiți nevoiți să lucrați la titluri pe care le percepeți a fi dăunătoare. Dacă vă vine greu să susțineți gama largă de conținut al nostru, Netflix s-ar putea să nu fie cel mai bun loc pentru voi”, mai afirmă compania.

Elon Musk, un critic al fenomenului „woke”

Netflix și-a modificat politicile după ce la sfârșitul lunii aprilie a raportat că a pierdut abonați pentru prima oară în mai bine de zece ani, anunț care a dus imediat la o prăbușire a acțiunilor sale pe bursă.

Musk a pus această situație pe faptul că gigantul american de streaming ar fi „woke”, scriind pe Twitter că „virusul minții woke face Netflix de neprivit”.

Miliardarul sud-african nu a intrat în detalii cu privire la filmele și serialele de pe Netflix pe care le consideră reprezentative pentru fenomenul „woke” însă și-a exprimat într-o postare ulterioară nemulțumirea față de conținutul sci-fi și fantasy difuzat de platformă.

Controverse la Netflix din cauza lui Dave Chappelle

Netflix a fost vizată de proteste ale propriilor angajați după ce în luna octombrie a anului trecut a difuzat un spectacol al comediantului american Dave Chappelle pe care unii l-au considerat transfob.

Reprezentanții companiei au anunțat însă în februarie că nu va întrerupe colaborarea cu actorul afro-american și că spectacolul va rămâne pe Netflix, considerând criticile la adresa sa nefondate.

„Genul este un fapt. Fiecare om din această cameră, fiecare om de pe Pământ a trecut printre picioarele unei femei pentru a fi pe Pământ. Este un fapt”, a spus Dave Chappelle în timpul spectacolului „The Closer” de anul trecut.

Chappelle a fost în centrul unui incident șocant la Hollywood luna aceasta, fiind atacat violent pe scenă în timpul unuia dintre spectacolele sale.