Nu este un leu dar acest câine seamănă cu unul și ocazional poate costa la fel de mult ca „regele” lumii animale, relatează The Hill.

Mastif tibetanFoto: Flickr

Mastiful tibetan este cunoscut pentru blana sa bogată de culoare aurie și coama care amintește de cea a leilor.

Cu o înălțime de cel puțin 66 de centimetri și o masă medie semnificativ de peste 45 de kilograme, cei mai ieftini pui ai acestei rase sunt vânduți cu cel puțin 7.000 de dolari în SUA.

În 2014 un om de afaceri chinez a atras atenția presei din întreaga lume după ce a plătit nu mai puțin de 1,9 milioane de dolari pentru un specimen, potrivit revistei Time.

„Ei au sânge de leu și sunt masculi de top”, declarat Zhang Gengyun la momentul respectiv despre câinii pe care îi deținea.

Un incident amuzant a avut loc în China cu un an înainte de această achiziție, o grădină zoologică din această țară încercând să prezinte un mastif tibetan ca fiind un leu.

Înșelătoria a fost descoperită după ce câinele a început să latre la vizitatori.

Extrem de loiali față de familie și cu un temperament calm dar încăpățânat, acești câini pot deveni foarte protectivi și prevăzători față de străini.

Însă în ultimii ani mii de exemplare au fost abandonate sau eutanasiate în masă după ce cererea pentru rasă, extrem de populară la un moment dat în rândul elitelor chineze, s-a prăbușit.