Un animal de la o gradina zoologica din China, prezentat drept leu african, s-a dovedit a fi un caine dupa ce a inceput sa latre de fata cu vizitatorii, relateaza BBC. Gradina zoologica a fost inchisa temporar vineri.

Potrivit presei chinezesti, gradina zoologica din provincia Henan a incercat sa inlocuiasca un leul cu un caine rasa Mastiff tibetan, miscarea provocand un val de critici.

Un reprezentant al gradinii zoologice a declarat ca respectivul caine - animalul de companie al unuia dintre angajati - a fost pus in cusca atunci cand leul real a fost trimis la un centru pentru reproduceri.

Vizitatorii gradinii zoologice din orasul Louhe s-au declarat indignati, aratand ca au fost inselati.

Potrivit publicatiei Beijing Youth Daily, inselatoria a iesit la lumina atunci cand o mama a vizitat gradina zoologica pentru a-i prezenta fiului ei sunetele facute de diferite animale. Cand au ajuns la cusca marcata "leu african" - care avea o tablita pe care erau prezentate caracteristicile animalui - au fost socati sa auda ca acesta latra.

In urma incidentului, ingrijitorii de la gradina zoologica a dezvaluit ca asa-numitul leu era, de fapt, un caine rasa Mastiff tibetan, un animal cu blana deasa si maro care seamana putin cu un leu.

Seful departamentului de animale al parcului zoologic, Liu Suia, a declarat ca ca leul a fost dus la un centru pentru reproduceri si ca Mastifful tibetan a fost plasat temporar in cusca din motive de siguranta.

Se pare ca si alte specii de la gradina zoologica din Louhe au fost etichetate gresit: o vulpe alba era in vizuina leopardului si un alt caine a fost prezentat drept lup.

Gradina zoologica a fost inchisa temporar vineri, transmite AFP.

Gradina zoologica, dupa ce "a modificat deja mai multe panouri cu greseli privind rezidentii", si-a inchis portile "pentru a face corecturile" necesare, scrie jurnalul Jinghua Shibao.

Cotidianul precizeaza ca parcul zoologic a prezentat scuze publice.