​In ultimele patru decenii oamenii de stiinta au sustinut ca primatele non-umane nu pot folosi limbajul uman din cauza unei diferente anatomice ale tractului vocal. In zilele noastre, insa, un grup de cercetatori a ajuns la o concluzie diferita, bazata pe testele realizate prin mulaje de ghips realizate dupa forma tractului vocal al unui cadavru de maimuta.

De ce nu pot maimutele sa vorbeasca precum oameniiFoto: captura ecran

De asemenea, cercetatorii au folosit inregistrari cu raze X pentru a cuantifica dinamica tractului vocal in timpul vocalizarilor macacilor, a expresiilor lor faciale, precum si a momentelor in care se hraneau.

Acestia au demonstrat, astfel, ca tractul vocal al macacilor ar putea reproduce cu usurinta o gama adecvanta de sunete pentru a sprijini limbajul vorbit.

Macacii au tract vocal gata pentru a exprima limbajul uman, dar le lipseste partea neuronala menita sa il controleze, conform sciencemag.org.

In materialul video de mai jos, realizat de canalul de youtube SciShow, gazda emisiunii Hank Green ne prezinta cum am ajuns la cele mai recente descoperiri pe aceasta tema.

Clipul a fost publicat in urma cu trei zile si a inregistrat deja peste 170 de mii de vizualizari.

Citeste si: