​De-a lungul timpului oamenii au reusit sa neutralizeze nenumarate amenintari ce le-au pus viata in pericol, sa dezvolte tratamente pentru boli mortale, au invatat sa se protejeze de animalele de prada si au ridicat gradinile mici ale stramosilor la un nivel industrial, crescandu-si, cu toate aceste prilejuri, in mod substantial sansele perpetuarii speciei.

Cum arata viitorul evolutiei umaneFoto: Captura YouTube

Cu toate astea, multi sunt de parere ca avansul tehnologic - tradus in abilitatea de a controla evolutia naturala a lumii inconjuratoare - a sfidat selectia naturala umana si ca, prin urmare, suntem in pragul in care evolutia umana a luat sfarsit. Conform acestor voci, nu supravietuieste numai cel adaptat, ci intreaga lume are sansa egala sa ajunga la o varsta inaintata.

Dar lucrurile nu stau deloc asa. Am evoluat dintotdeauna, mai cu seama in trecutul nostru recent, si vom continua sa facem acest lucru cata vreme exista viata umana pe Pamant. Evolutia umana nu a fost stopata, ci, din contra, s-a accelerat, scrie Scientific American.

In materialul video de mai jos, realizat de canalul de youtube SciShow, vedem care au fost bazele evolutiei umane, asa cum o stim, si ce este cel mai probabil sa se intample cu noi in viitor.

Citeste si: