Episcopul orasului sicialian Noto, Antonio Stagliano, ameninta ca va depune o plangere impotriva jocului Pokemon Go, pe care il considera "diabolic", calificandu-l drept "fabricant de cadavre ambulante", scrie joi presa italiana citata de AFP.

Pokemon GoFoto: Hotnews

Intervievat de mai multi jurnalisti, episcopul s-a declarat gata sa recurga la "actiuni legale" pentru a obtine interzicerea jocului video, un adevarat fenomen planetar.

Jocul lansat in data de 6 iulie a devenit rapid senzatia anului, desi este criticat puternic pentru ca solicita utilizatorilor sa ofere acces la istoricul Google si la email.

Clericul a emis deja un act de acuzare fata de Pokemon Go in urma cu o saptamana, acuzandu-l ca creaza o puternica dependenta intre utilizatori, "alienand mii si mii de tineri".

Acesta nu a ezitat sa compare jocul cu un "sistem totalitar apropiat nazismului".

Reactia episcopului aminteste de cea a unui cleric saudit, Sheikh Saleh al-Fozan, care, la sfarsitul lunii iulie, a emis o fatwa - o hotarare religioasa - prin care cartile de joc pentru Pokemon Go sa fie interzise. El sustine ca jocul reprezinta simboluri crestine, promoveaza teoria evolutionista si reprezinta o blasfemie.