Conform unui studiu publicat recent in jurnalul stiintific eLife, persoanele care au urmat experimentul ce combina aceste doua tehnici de imbunatatire a memoriei au observat semne ce indica sporirea capacitatii de retinere a informatiilor inca din primele 3 luni de zile.

MemorieFoto: captura Google

Studiul, intitulat "A nap to recap or how reward regulates hippocampal-prefrontal memory networks during daytime sleep in humans", sugereaza ca aplicarea tehnicii recompenselor insotita de episoadele scurte de somn ajuta la imbunatatirea memoriei.

Atunci cand aplicam tehnica recompenselor, informatiile sunt stocate mai eficient in creier; in plus, somnul ajuta la fixarea acestora in memorie pentru un timp indelungat, scrie spring.org.uk.

"Recompensele ajuta la structurarea informatiei, intr-un mod similar celui prin care atasam anumite cuvinte cheie unor calupuri de informatii in timpul procesului de invatare. In timpul somnului, memoria se consolideaza, transferand informatia proaspata in zonele creierului responsabile pentru memoria pe termen lung. Descoperirie noastre sunt importante pentru a intelege efectul devastator al lipsei de somn asupra memoriei," a declarat Kinga Igloi, autoarea principala a studiului.

Citeste si: