Julius Meinl VI s-a născut în 1986, fiind a șasea generație de urmași ai fondatorului companiei Julius Meinl. Este căsătorit cu Olivia Stolt-Nielsen și locuiește la Londra alături de cei doi copii ai lor. El este CEO-ul companiei care a preluat Hotelul Ambasador.

Julius MeinlFoto: Krumphanzl Michal / ČTK / Profimedia

Julius Meinl VI a fost educat la Lycée Français de Vienne înainte de a obține o licență în administrarea afacerilor de la Universitatea din St Gallen și, în cele din urmă, de asemenea, un MBA de la Stanford Graduate School of Business.

Stră-străbunicul său, Julius Meinl I, descoperise un procedeu industrial de prăjire a boabelor de cafea în 1862 iar magazinul său s-a exitins rapid, devenind o adevărată rețea comercială.

Până la sfârșitul secolului al XIX-lea, Meinl opera cea mai extinsă rețea de băcănii din Europa Centrală. A fost, de asemenea, principalul furnizor de cafea al armatei austro-ungare în timpul Primului Război Mondial.

În 1931, compania a introdus săptămâna de cinci zile în fabricile sale, iar angajații cu vârsta de peste 60 de ani primeau și un supliment de pensie în sub formă de bani și alimente. În 1936, Julius Meinl III a oferit tuturor șomerilor o reducere de 5% la produsele firmei..

Julius Meinl II a „uniformizat” magazinele dându-le un aspect unitar, iar în 1923, a înființat Meinl Bank pentru a oferi angajaților împrumuturi mai ieftine .

Julius Meinl III a fugit în Londra împreună cu soția sa evreică înainte de al Doilea Război Mondial; s-a întors la Viena în 1947 pentru a reconstrui imperiul familiei.

Averea familiei Meinl e estimată la două miliarde de euro

Reputația familiei Meinl a avut de suferit în anul 2009 când moștenitorul Julius Meinl al cincilea a fost acuzat de fraudă financiară.În timp ce Julius Meinl al IV-lea era cunoscut pentru modestia sa, Julius Meinl V era pornit pe îmbogățire rapidă. Avea 23 de ani când a devenit șeful băncii Meinl, Julius al V-lea era cunoscut pentru stilul de viață extravagant.

În 2019, Meinl Bank și-a pierdut licența bancară și a fost închisă.

Grupul mai deține în România și fabrica de ciocolată Kandia de la Timișoara